nie Jack był marynarzem brytyjskim dopóki czegos tam nie zrobił (niepamietam czego) i został przez becketta mianowany piratem, jakoś tak to było
Namaste!
w Wikipedii pisze że urodził się w Indiach (tak jest!!! yeah!!!!!!! moje Indie!!!!!! Indie to najpiękniejszy kraj świata :]) ale to, że ktos się w Indiach urodził, nie oznacza, że jest Hindusem... (z pochodzenia. jego matka mogła np. być Hiszpanką ale przebywała w Indiach kiedy on sie urodził).
adab
phir milengue
czyli pozdro i do widzenia :]
niekoniecznie pochodzi z Indii, ale tam sie urodził. Aha, i nie nazywa sie naprawde Sparrow, tylko Smith (z tego co wiem). Ale ma indyjskie nawyki, chocby medytacja, scena kiedy Norrington kopie, a Jack medytuje :] albo wtedy, kiedy wciska łapówke w I cz. (3 szylingi i zapomnijmy o nazwisku) składa ręce i lekko się kłania. ten gest zwykle poprzedza powiedzenie 'namaste' (indyjskie powitanie, oznacza: bądź pozdrowiony, dzień dobry albo, w tym przypadku, podziękowanie). w internecie jest oznaczany jako _II_ (każcie mi się zamknąć bo ja o Indiach mogę godzinami...)
W Indiach swego czasu rodzilo sie duzo anglikow xD
tylko nie wiem czy ta epoka xD
a jack jest beznarodosciowy.
wyjety spod prawa, wiec nie ma prawa pochodzic skadkolwiek xD
eeech, może :] odmawiasz czegoś Jackowi? jak smiesz? (wali w pysk, po czy zatacza się ze śmiechu) xD heheheh ... no w końcu Indie należały kiedyś do Anglików...
Słyszałam, że Jack urodził się na statku niedaleko półwyspu indyjskiego. W Indiach urodził się jego ojciec. Może są Anglikami, ale na skutek okoliczności urodzili się akurat tam np. matka zaczęła rodzić podczas podróży.
No dokladnie tak tylko ze Teague (ojciec jacka) napewno byl anglikiem co do matki to nie wiadomo jakiego byla pochodzenia http://pirates.wikia.com/wiki/Jack_Sparrow
ja to w ogóle chciałam zapytać o te wiadomości na temat Jack'a Sparrowa skąd wy je czerpiecie? znaczy skąd to wszystko jest wiadomo? szukałam trochę o tym i można się dowiedzieć np że Jack wcześniej służył pod Beckettem noo, ale skąd to wiadomo skoro w filmie ponad połowa tych informacji nie jest podana ani w żaden sposób przekazana?!
powiedzcie skąd to się bierze? czy od scenarzystów? czy z jakiejś książki czy to po prostu wymysły internautów?
czekam na odpowiedź :)