mi sie podobało jak kpt Jack Sparrow za kazdym razem jak go zlapali mowil: ... ten dzien zapamietacie na zawsze jako dzien w ktorym prawie zlapaliscie kapitana Jacka Sparrowa ... " piszcie co wy fajnego zapamietaliscie
*Jack mowi w scenie gdzie opowiada Davy'emu Jonesowi o milosci Willa do Elizabeth
J: "... do tego nie powiedzialem ze on jest zakochany i nic bardziej nie moze go zranic niz dluzsza rozlaka od ukochanej!"
DJ: "Za tem zostalo 99 dusz i 3 dni, pytanie czy mozesz z tym zyc Jack?"
J:".........hm.... Jakos sobie poradze!" :D
*tekst wale z glowy, nie pamietam dokladnie
A ja tak offowo- czy wy tez tak macie, że jak czasem piszecie komentarz do filmwebu to pokazuje sie wam jedynie biała strona?
Takie coś się robi, kiedy komentarz jest za krótki. Wówczas wystarczy po napisaniu komentu wcisnąć spację i chwilę przytrzymać, i dopiero potem wysłać post.
Mi sie najbardziej podobało jak miał słoik i mówił do D.J "no chodź negocjować głupi palancie!Mam słoik pełen ziemi mam słoik pełen ziemi i zgadni co jest w środku!" mnie to rozwaliło jak jeszcze on tak podśpiewywał!!:D:D pozdraiwam :)
dokladnie - ten 'sloik pelen ziemi...' byl zabójczy :D
tekst z 'nie-martwą małpą' też mnie dobil (nie pamietam jak to dokladnie brzmialo, ale wiemze sie strasznie zlewalam :D)
albo to:
Elizabeth: jestem tu po to, zeby odnaleźć czlowieka któego kocham
Jack: pochlebiasz mi chlopcze, ale moją pierwsza i jedyną miloscią jest morze
E: chodzi mi o Willa Turner, kpt. Sparrow
J: Elizabeth! - szeptem do Gibbsa - schowaj rum...
XP
RAPORT tak ja wczoraj tak miałam!!i wtedy te odp sie nie wyświetlają kurr...!!wkurzające!!
Najlepszy text kapitana Sparrowa to scena z początku filmu jak Jack wytycza kurs na mapie i po chwili pyta sam siebie gdzie jest rum :) i po chwili sam znalazł odpowiedź. Świetna scena
Tekst Sparrowa do Elizabeth ze na poklad powinna wejsc albo w sukni albo nago, a on niestety nie ma sukni w swojej kabinie:D
Jestem filmem zawiiedziny wielka klapa, ale podomało mi się jak sparrow w scenie gdy spadał przywiązany do "ROŻNA OG GRILA" zaklinował się i zobaczył że kij sie przysunął Wybełkotał z siebie (dosłownie ale tak że ledwo można zrozumiec) słynne słowo FUCK
najlepsze to bylo tlumaczenie polskiego dystrybutora, po rejsie Czarna Perla :
przyjechalam tutaj zeby cie zobaczyc :/
film DNO nie uratuje go nawet odrobina humoru. KICZ KICZ KICZ
Hey piszecie te komenatrze zeby sprowogowac ludzi??!!Wiecie co wy robicie!! poczekajcie do rana jak wejdą na filmweb i na ten post i zaczną was ostro komentować może ok wam sie nie podobało ale nie wiem po co to piszecie jak na tą strone wchodzą raczej zwolennicy filmu!!nie macie poczucia humoru widocznie :/ aha Gigacz jakie FUCK?????!!!!coś masz ze słuchem albo z wyobraźnią:/
"Lepiej pokaż nam, co przyniosłeś
To klucz!
To coś znacznie lepszego niż klucz...
To rysunek klucza..."
Dlaczego rum zawsze się kończy?
A co z Jack'iem?! Nie odpłynę bez niego!
Widzi Jack'a i goniących go ludożerców:
Czas ruszać...
A teraz gdzie jest ta małpa?
Chcę coś zastrzelić!
Ile wiesz o Davy'm Jones?
Niewiele.
Tak. To ocali Elizabeth.
Sceny ze słoikiem brudu, nom piki piki nom miki miki. potem
Elizabeth: jestem tu po to, zeby odnaleźć czlowieka któego kocham
Jack: pochlebiasz mi chlopcze, ale moją pierwsza i jedyną miloscią jest morze
E: chodzi mi o Willa Turner, kpt. Sparrow
J: Elizabeth! - mówi szeptem do Gibbsa - schowaj rum...
A potem jeszcze jak Jack mowi do Elizabeth o tej sukni,
Tekst: Dlaczego rum zawsze się kończy?
Jack:Ile wiesz o Davy'm Jones?
Will:Niewiele.
Jeck:Tak. To ocali Elizabeth.
Było ich jeszcze wiele ale już nie pamientam :D
Absolutnie genialne były prawie wszystkie teksty Jacka, które z założenia miały być śmieszne ;) No i były... Ive got a jar of dirt, ive got a jar of dirt, and guess whats inside it :D To jest totalnie świetne. Poza tym właśnie Will, który lojalnie oznajmia, że bez Jacka nie płynę, ale widząc go ze stadem kanibali, ludożerców, nie wiem co za typy to były, krzyczy 'Nie ważne' i leci na pokład :D Potem jeszcze "Przepraszam, koleś", kiedy Jack 'wychodzi' z trumny, i oczywiście wszelkie wynurzenia na temat klucza, np.
-Do czego służą klucze?
-Klucze... otwierają różne rzeczy?
-A cokolwiek otwiera ten klucz, wewnątrz jest coś cennego.
-Więc wyruszamy by znaleźć to, co otwiera ten klucz...?
-Nie. Nie mamy klucza, nie możemy otworzyć tego, tym czego nie mamy, co otwiera to,co jest zamknięte. Więc jaki cel w tym, by|szukać tego, co ma być otwarte... A tego nie mamy, bez znalezienia klucza otwierającego to.
-Więc... Wyruszamy po ten klucz.
-Bredzisz. Jeszcze jakieś pytania?
-Więc...Mamy kurs?
(hahaha)
I... hmm...
-To sen?
-Nie.
-Tak myślałem. W śnie byłby rum.
*
-Chcesz mnie poznać?
-Nie będzie żadnego poznawania!
:D I jeszcze na pewno wiele innych, ale nie chce mi się teraz wszystkiego przypominać :D
Suzume
Wszystkie teksty Sparrowa są niesamowite i zakarzdym razem się z nich będe brechtać, ale pozatym podobał mi sie pirat filozof z drewnianym okiem :P:)
Wymiata rozmowa na temat tego, co skłoniło D. Jonesa do wycięcia sobie tego serca... Nie mogę znaleźć polskiej wersji przekładu, więc wklejam angielską, oryginalną:
Will Turner: What vexes all men?
Tia Dalma: What, indeed.
Gibbs: The sea...?
Pintel: Sums...?
Ragetti: The dichotomy of good and evil...?
(w tym miejscu boskie psojrzenie Gibbsa i Pintela na Ragettiego, zapewne spowodowane jego zmianą i przejściem na "bożą" stronę;) )
Jack Sparrow: A woman!
Why the rum is always gone:D
a pamieta ktos jakiego słowa uzywal Sparrow gdy cos mu nie wychodzilo? to bylo cos na 'b'... a tłumaczyli 'a niech to'
moim zdaniem to bylo cos w rodzaju Ołwaga... (lol2) ale to tylko moje receptory słuchu :PP a zresztą nie ma takiego slowa:P
To było coś na "b". dla mnie brzmiało jak bager- przynajmniej fonetycznie chyba dobrze napisałam:0
Pozdrawiam:]
a pamieta ktos jakiego słowa uzywal Sparrow gdy cos mu nie wychodzilo? to bylo cos na 'b'... a tłumaczyli 'a niech to'
chyba chodzi o "bloody" o tak on bardzo często naduzywa tego słowa zwłaszcza w pierwszej części (np. bloody empty, your bloody friend norrington itd..) ale nie tylko on Beth też - Bloody Pirates:)
*Jack wystawia głowę z płynącej trumny*
- Wybacz stary... *odrywa nogę kościotrupowi ze swojej "łódki"* Nie będziesz miał nic przeciwsko, jeśli użyję cię jako wiosło?
*wkłada nogę do wody i wiosłuje*
- Nie? Tak myślałem...
mi sie podobalo jak Jack kazal wszystkim plynac szybko do ladu.
Gibbs : przed czym uciekamy?
Jack : przed niczym
mi sie podobalo jak Jack kazal wszystkim plynac szybko do ladu.
Gibbs : przed czym uciekamy?
Jack : przed niczym
ugaczaka likiliki ...kapewu??
ja chcec plomien duuuzy plomien..ja byc wodz.
....wiec plynioemy po ten klucz???...nie
where is my fum fum??
orlando..ona moze zginac przez to ze ratowala CIebie!
- kazdy kiedys placi za swe bledy
...albo na samym poczatku...
lord- niejakigo jacka sparrowa
- kapitana jacka sparrowa!!
mi się ogólnie bardzo podobają teksty zawierające "bloody" on jest wymawia z tak cudnym akcentem, że ilekroć usłysze to słowo dostaje ataku histerycznego śmiechu (lol)
no i oczywście nie ma to jak akcje z rumem: "But why is the rum gone?"
Why rum is always gone" no i oczywscie jak Willa mówi żeby rum też a wszyscy się na niego patrzą jakby oszalał:) Także rum rlz!