PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107404}

Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 431 tys. ocen
7,8 10 1 430655
6,7 50 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Davy Jones jest po prostu najlepszą postacią w filmie!! Wymiata!! Wogóle świetny był pomysł z ożywieniem legendy Latającego Holendra. Boski statek! Umarli w jedynce to było nic w porównaniu z tymi rybo-ludźmi. A bestyjka Daveya też super była jak statki niszczyła. Moim zdaniem Jack na końcu filmu po prostu wskoczył do jej wnętrza i nie umarł.

ocenił(a) film na 10
Nameless

Kapitan !! Jack :P To oczywiste ze bedzie zyl , jest jeszcze 3 czesc :)

ocenił(a) film na 10
Truskawa222

O sorry! Chciałem napisać Kapitan Jack Sparrow:) Mój błąd.

ocenił(a) film na 10
Nameless

Film rewelacyjny :o) z kina wyszłam o 3:00 i jakoś tak niewyspana w pracy siedzę ale co tam... warto było :o] a Depp zagrał poprostu świetnie :o] Gdy się dowiedziałam że Elizabeth będzie się całowała z Kapitanem Jack`iem Sparrow`em to niebardzo mi się to podobało... no ale teraz już wszystko jest jasne... i czekac rok to zdecydowanie za długo :o] jak tylko wyjdzie na DVD to odrazu musze ją mieć!!!!

ocenił(a) film na 8
Nameless

No ja niestety zobacze ten film za tydzien... Mimo, iż w moim mieście są dwa kina to ani jedno nie kwapi się do wyświetlania "Skrzyni Umarlaka"... :-(
Co do wydania DVD to na pewno nabęde - mam pierwszą część i zamierzam skompletowac całą trylogię (a może i więcej części).
Ale na DVD ten film wyjdzie pewnie w grudniu - styczniu a może nawet jeszcze później...

ocenił(a) film na 10
Nameless

Jasne, że nie umarł! Po pierwsze: Jest 3 część-a nie ma "Piratów" bez Johnny'ego! Po drugie: przeżyje podobnie jak Barbarossa! Po trzecie: Jestem pewna, że w trójce, będzie jakiaś super scena, kiedy nagle pojawia się Jack, a Elizabeth i will sie cieszą!!-Tak PO PROSTU musi BYĆ!!!
Co do filmu: podobał mi się, choć był mniej śmieszny niż jedyka, potwory jak potwory, nic speecjalnego.Uważam jednak, że film był trochę urwany i wątki przecież nie zakończone-widać że kręcili razem z trójką...Jednak wszystkie niedociągnięcia rewanżował BOSKI JOHNNY, który jak zwykle królował na ekranie-No i słusznie!!!
pzdr

Nameless

A mi się nie podobało jak Elizabeth całowała Jack'a, On ma dusze samotnika i niech tak zostanie- dzieku temu jest genialny:)ta postać "musi być sama":D
Brawo Johnny!!

ocenił(a) film na 10
Nameless

Gdyby nie umarl to byloby to juz zbyt wielkie naciagniecie. Specjalnie sie przygladalem paszczy krakena i nie bylo sie nawet cudem jak tam przesliznac. No ale niby to kapitan Jack Sparrow wiec wszystko mozliwe chociaz moim zdaniem w 3 czesci jest jakis sposob na ozywienie go i perly. Skoro odzyl Barbossa to tym samym sposobem beda probowali ozywic Jacka. I chyba dlatego Barbossa nie? Przeciez podtytul 3 czesci mowi, ze i tak na ten koniec swiata musza sie udac. Wiec po co skoro Jack by zyl?? Zreszta zobaczymy w nastepnym oscinku:P juz za roczek:D