Temat stworzony po to żeby wrzucać tu wszystkie newsy dotyczące filmu,pierwsze zdjęcia,plakaty,osoby dochodzące do obsady i inne informacje o filmie.Wiadomo że znajdzie się inteligent co założy o tym wszystkim z 1000 newsów,ale zawsze każdy może się czegoś dowiedzieć czytając ten temat.
Oczywiście na początku towarzyszył plotki o tym że Burton ma być reżyserem a w obsadzie ma być Ereforn,plotki zostały zdementowane po paru dniach ale trolle i tak w to wierzą :D
Jak już wszyscy wiedzą scenariuszem zajmą się Terry Rossio i Ted Elliott.Kolejne informacje to, to że Gore Verbinski oznajmił że nie będzie reżyserem 4 części.Później dowiedzieliśmy się że 4 część będzie zaczynać nową trylogie i zdjęcia zaczną się w 2010 roku.Desney oznajmił że ma kandydata niejakiego Roba Marshalla,co później potwierdziło oficjalnie.
To co dla nas najważniejsze to że Johnny Depp zdradził nam tytuł:
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
On Stranger Tides to nazwa powieści Tima Powersa o piratach.
Opis powieści Tima Powersa
"John Chandagnac, aktor poruszający w teatrze lalkowym kukiełkami, płynie na Jamajkę chcąc zemścić się na wuju za kradzież spadku po ojcu. Jego statek zostaje zaatakowany przez piratów i John nie ma wyboru, musi się do nich przyłączyć. Jako Jack Shandy przeżywa barwne przygody biorąc udział w bitwach morskich i doświadczając magii voodoo na egzotycznych wyspach. Tymczasem legendarny pirat Czarnobrody szykuje załogę żywych i umarłych piratów, z którą wyprawi się na poszukiwanie legendarnej Fontanny Młodości. Jack Shandy będzie musiał wykorzystać wszystkie swoje szermiercze i lalkarskie umiejętności, by uwolnić kobietę swego serca spod nadnaturalnej władzy Czarnobrodego. "
Już niedługo dowiedzieliśmy się o tym że Johnny Depp zagra swoją role w 4 części na 100% :).Oficjalna premiera w 2011 roku latem.Potwierdzenie Rob Marshall co do reżyserii i zakupienie Disneya praw do książki Tima Powersa.Premiera potwierdzona na 20-05-2011 rok.Dalej,rozmowy Disneya z Penelope Cruzco do jej występu w 4 części.Zaś Czarnobrodego zagra Ian McShane.
Więc mniej więcej to będzie wyglądać tak/Jack będzie szukał tego źródła młodości które jest na mapie,ale najpierw musi odzyskać Czarną Perłe,chyba że piraci zrobią bunt przeciwko Barbossie,bo oni nie za bardzo byli za tym żeby znowu zostawiać Jacka którego uwolnili niedawno na początku 3 części i jeszcze to że Jack wykroił mapę ich jeszcze bardziej wkurzy,nie mówiąc o tym że przez nich spadła na nich klątwa itd
Jak wiadomo chcą wkręcić w to Czarnobrodego.
Dziwi mnie to że do obsady nie dołączają filmowi Raghetti ,Pintel ,Marty nie mówiąc o Gibbsie.Mam nadzieje że nie długo dołączą no i jeszcze Geoffrey Rush nie potwierdził oficjalnie że wystąpi w 4 części.Bloom i Keira raczej nie wystąpią,ale Bloom mógłby bo film dzieje się prawie cały czas na morzu więc mogliby w to wplątać Willa,ale raczej nie chcą robić tego teraz i chcą rozwinąć o Czarnobrodym,ojcu Jacka i możliwe że roli którą ma zagrać Cruz.Keiry nie dadzą bo o czym miało by być? Jakby zrobili że ktoś chcę rozwalić serce Willa które ona pilnuje to by się tylko pogrążyli.Mam nadzieje że jednak wrócą bo człowiek się zżył z nimi,ale lepiej żeby nie w 4 części.
Mam nadzieje że niedługo będziemy dostawali więcej newsów i temat się rozwinie.pozdrawiam
Mam nadzieje że niedługo będzie
A wiadomo coś o tym kiedy rozpoczną się zdjęcia do filmu? Bo nigdzie nie
mogę znaleźć takiej informacji.
Zdjęcia do 4 części mają się rozpocząć latem na Hawajach i jak na razie co wynika z tych informacji na pewno zobaczymy Deppa i Mc Shane w 4 części no i prawdopodobnie Cruz, a z Rush'em nie wiadomo co będzie chociaż jak na moje to prawdopodobnie wystąpi w kolejnej części ;D Bo jego wątek nie został zakończony tak jak Willa i Elizabeth... Oni już nie są potrzebni w tym filmie a nie ma co ciągnąć na siłę czegoś, co się zakończyło ;)Liczę na kolejną trylogię, bo Johny Depp nabrał wielkiej ochoty na granie jacka Sparrowa ;)
Zakończenie wątku z Willem i Elizabeth jest bezsensu,bo will przyjeżdża raz na 10 lat,więc lizzy będzie widział z 6-7 razy i później ona umrze,wiadomo będzie później przyjeżdżał dla syna.Ale jak by nie patrzeć to będzie widział z tysiąc różnych pokoleń po swoim synie,bez końca.I tu jest bez sensu bo will może żałować tego bo widział z 6 razy w życiu lizzy i później nie będzie miał dla kogo przyjeżdżać,będzie się cieszył że widzi swojego pra,pra,pra,pra wnuka? Nie będzie to przypominać jego Elizabeth.To jest wątek bez końca,mam nadzieje że dokończą ten wątek do końca żeby ona też była nie śmiertelna.Sądzę że 1 część to było wprowadzenie a 2 i 3 to zapewnienie nie śmietelności Willowi i zakończenie to w głupi sposób.Pomyślcie Will przychodzi 2000 lat później i po raz 2000 zapala znicz?
Pamiętacie Chińczyka?Lizzy dostała talar po tym chińczyku więc czemu nie może towarzyszyć Willowi w drodze?Przecież ma statek.Nie wiadomo co ona z nim robi bo jest pokazane że jest na plaży i żegna Willa a później wraca 10 lat później z dzieckiem.W 4 nie będzie Willa i Lizzy,ale mam nadzieje że to mądrze zakończą w 5 i 6,chyba że chcą zrobić 2 trylogie o Jacku.
Will jest kapitanem Latającego Holendra to czemu nie mogą go tam wkręcić,bo przecież kapitan Holendra nie ucieka gdzieś czy coś,jest na morzu.Jeśli chcą zrobić nową trylogie o Jacku to niech robią,ale później niech skończą wątek Willa i Lizzy.Więc jak 2 i 3 były po to żeby zapewnić nieśmiertelność Willa,to 2 trylogia będzie o zdobyciu przez Jacka nieśmiertelności.Ale wszystko git tylko co zrobią z Lizzy?
Barbossa musi być bo to on ma czarną perłe ;)
Przeecież Elizabeth nie ma żadnego statku, bo ten statek zaś przejął ten koleś, co jej wykrzyczał wcześniej na Holendrze, że nigdy nie uzna w niej kapiatana... Może powinni rozwinąć ten wątek, ale teraz już będą nowe postacie więc Will i Elizabeth pójdą w niepamięć... Jack zapewne odkryje źródło młodościi odzyska Perłę i wydaje mi się, ze w 4 części zakończą też wątek z Barbossą...
Może i dobrze że zakończyli ten wątek,już szukają nowych aktorów,w tym znaleźli już dwóch.Ogarnia ktoś z was zagraniczne strony?
Bo w Polsce to mało co wiadomo,a ja z angielskim nie za bardzo.Gdyby ktoś znalazł coś ciekawego niech pisze.
Nawet nie zauważyłem że ten kolo kradnie statek.Z tego co pamiętam to Lizzy wzięli na Holendra po przejęciu jego talara,tamten typ uwolnił ją i załogę,oni popłynęli tym chińskim statkiem do tej fotecy i później nie mogę sobie skojarzyć co było dalej,bo później Elizabeth była na czarnej perle.
No własnie ;) Będzie dobrze, bo gra Depp, który na pewno jak zawsze zagra znakomicie ;) No Elizabeth została tym królem piratów i wróciła na Perłę ;D I zaś Jack, Elizabeth i Barbossa spotkali się na tej wysepce z Beckettem, Willem i Jonesem ;) Film jest wspaniały ;D Z tego co ja słyszałam z angielskich wieści to ,że Depp nabrał wielkij ochoty na granie w Piratach i że Perła podobno już jest na Hawajach, bo tam ma być nagrywana 4 część no i później, że Cruz i McShane mają grać i że nie wiadomo czy zagra Rush ;)
http://www.filmweb.pl/%22Piraci+z+Karaib%C3%B3w+4%22+bez+r%C3%B3l+dla+kobiet+z+i mplantami+piersi,News,id=59018
Na dole newsa potwierdzenie że Geoffrey Rush zagra.
Kolejne osoby mogą niedługo dojść bo jak widać już szukają kogoś
To super, że Rush zagra ;) No szukają, ale my Polki raczej nie mamy szans dostać się do Piratów ;) A u boku Deppa to każda chciałaby zagrać, ale to tylko marzenia ;)
Sądzę że po wyjściu 4,możemy się spodziewać dość szybszej premiery 5.
Czyli jak wyjdzie 4 w 2011 to 5 powinna być spokojnie w 2012 roku.
Ciekawi mnie jaki klimat chce pokazać nam nowy reżyser,wiadomo że nie dadzą mu z chrzanić,przy dobrym scenariuszu itp i wielu innych osobach co się tam zajmują.Wolał bym żeby to poprowadził Gore Verbinski,bo Marshall nie robił tego typu filmów,ale dajmy mu się wykazać,może zrobi coś lepszego niż Gore,no nie wiem.Poczekajmy.
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=63700
Z takim zapałem Deppa nie ma co się martwić o kolejne części :)
Johny Depp jest świetny... Też właśnie widziałam tę wiadomość i bardzo się z tego cieszę, że on chce dalej grać Jacka Sparrowa... Miejmy nadzieję, że 5 część powstanie już w 2012r. ;D Bo musi powstać nowa trylogia, bo inaczej ta 4 częśc nie miałaby sensu skoro pojawią się nowe postacie... Ale na tej trylogii powinni zakończyć, bo na dłuższą metę to też stanie się nudne chociaż Sparrowa nigdy dość ;D
Zależy jak zakończą tą 2 trylogie,teraz nawet nie wiemy jak będzie wyglądała 4.Jeśli w ogóle wzięli by się za 3 trylogie to powinni odczekać trochę,ale to na razie jest nie ważne,teraz najważniejsza 2 trylogia i 4 część.Choć zajebiście by brzmiało 3 trylogie,ale lepiej 2 rewelacyjne niż 3 z ostatnią słabą.
Co do 4 części to jest dużo możliwości,mam nadzieje że będzie więcej o ojcu Jacka,bo ta ich pogawędka w 3 była dobra :) Co do jego ojca można dużo pomysłów wymyślić,wiadomo że najważniejsze będzie Fontanna Młodości i Czanobrody,sądzę że bohaterowie z 4 przejdą do 5,tak jak było z Skrzynią Umarlaka i Na Krańcu Świata,bo jakby mieli robić każdy film o czymś innym to wyszedł by głupi serial,a jak wymyślą dobrą historie to pociągną do następnej części.W 2 może za dużo sobie nawalili i w 3 trudno było to wszystko zakończyć,ale to jest zaletą filmu bo po 2,5 godz filmu jest ci mało i zobaczył być rozszerzoną 3 z 3 godz.
Ciekawi mnie los tego psa i jak on uciekł z wyspy,możliwe że Ojciec Jacka tam przypadkiem go odnalazł.Wszystko zajebiście pasuje i dobrze że zostawili otwartą drogę bo teraz można zrobić najlepsze części,wiadomo że jak ktoś ma się przyczepić to przyczepi się że ciągną bez sensu a filmu nie sprawdzi.Ojciec Jacka,Fontanna Młodości,Czarnobrody,rola Cruz.
Sądzę że ta historia którą chcą dać w 4 nie skończy się w 4.Więc 5 będzie w szybkim odstępie i zrobią to jak jeden film,bo jakby nie patrzeć to 2 i 3 to jeden film podzielony na dwa i kręcony w jednym czasie,ale wolał bym żeby 4 i 5 dopracowali spokojnie,ale 5 nie za spokojnie żebyśmy nie czekali znowu 4 lata.
Mam nadzieje że będą niedługo kolejne doniesienia.Już by chciało się zobaczyć pierwsze zdjęcia i trailery...
Ale wiesz Depp powoli też ma już swoje lata i nie wiadomo kiedy zrezygnuje z kariery też ;) Ale zobaczymy jak to będzie najpierw niech powstanie ta druga trylogia ;D A co do gry Cruz w Piratach to jakoś nie jestem przekonana i się nie przekonam jakoś chyba... Nie pasuje mi ona do tego klimatu w ogóle ;D Mogliby wkręcić tego ojca Jacka to 4 części, ale nie wiadomo jak to będzie ;) A co do 5 części to jakbyśmy mieli czekać 4 lata za nią znów to będzie stanowczo za długo. Kolejną część by musieli zrealizować w 2012, albo 2013, bo inaczej nie miałoby to sensu... Bo takie zcekanie jest najgorsze ;)
Co do Cruz to przypomnij sobie Elizabeth z 1 i 2,chodzi mi z jedynki na początku i z 2 jak chodziła w tym kapeluszu.Od razu widać że charakteryzacja zrobiła wszystko.Tak samo wyobraź sobie Deppa jako pirata myśląc że nie było w ogóle piraci z karaibów.Sądzę że to z Cruz wyjdzie dobrze,zresztą się przekonamy już na pierwszych zdjęciach,bo jak ma być jedna z głównych bogaterów to udostępnią jakieś zdjęcie Cruz-piratki.Co do 5 to tylko 2012 rok.
Mam nowe informacje o Cruz. Ma ona zagrać córkę Czarnobrodego i najprawdopodobniej z tego co wynika z angielskich wieści ma mieć romans ze Sparrowem... Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale na prawdę zanosi się na nową trylogię ;) No może charakteryzacja zrobi swoje, ale jeszcze się przekonamy ;) Na pewno już niedługo ukażą się pierwsze zdjęcia z pracy na planie ;D Zapowiada się ciekawa historia ;D
jaram się,to może być genialny film.
Jak znajdziesz coś jeszcze to pisz.
No tak niedługo zdjęcia z planu więc zobaczymy,później normalne z filmu i może jakiś zwiastun,ale na razie szukają aktorów ;)
http://www.film.wp.pl/id,106665,title,Penlope-Cruz-corka-Czarnobrodego,wiadomosc .html
No to jest prawda, że Ragettiego już nie zobaczymy w kolejnej części ;) Jestem bardzo ciekawa, co wyniknie z tego filmu... Już nie mogę się doczekać ;)
No słyszałem że go nie będzie...szkoda,lubiłem go,sądzę że jest jeszcze szansa na jego obecność w filmie.Tak w ogóle to nikogo nie wzięli do obsady z załogi Jacka,a to ciekawe.Może jeszcze dołączą do obsady,Mackenzie Crook mówił że nawet jest nie zainteresowany ale jak zaproponują dobrą sumkę to wróci :),jeśli reżyser będzie go chciał.
Co do Cruz,jak Jerry Bruckheimer powiedział to to musi być prawda a nie plotka,dla mnie bardzo dobre rozwiązanie.Ja ją widzę jako zły uwodzący charakter,może chcą zrobić że ona przejdzie później na dobrą stronę i odwróci się od ojca,ciekawe jak chcą to pokazać.Cruz jakby dobrze zagrała to odmieniła by swój wizerunek i pokazała że w przygodowo-fantastycznych filmach też umie grać ;)Ostatnio coraz więcej informacji o 4,już nie mogę się doczekać czerwca,bo wtedy najwięcej się dowiemy,zdjęcia z planu,małe zdradzenia fabuły przez aktorów itp.
Tylko czekanie pozostało.
No szkoda, że go nie będzie, bo on i Pintel wprowadzali do tego filmu wiele wątków komizmu też ;D To Gibbsa też już nie będzie? To źle, bo to przecież on był pierwszym oficerem na Perle i przyjacielem Jacka ;) No Cruz może dobrze zagrać w sumie tę swoją rolę, bo dla niej pasuje taki zły charakter jaki będzie miała zapewne na początku dopiero jak pewnie pozna Jacka to się zmieni, bo się w nim zakocha ;) A te zdjęcia to ciągle przesuwają na początku miały się rozpocząć w kwietniu później w maju a teraz już w czerwcu. Może też z tego względu, ze Johny Depp teraz ma zdjęcia do filmu :The tourist", które też się przesuwają ze względu na bezpieczeństwo Deppa i Jolie, bo fani ich atakują ;D Takie czekanie jest najgorsze, ale trzeba wytrwać ;)
Mam nadzieje że piraci z poprzednich części jednak wrócą,oni tworzyli klimat tej trylogii.Mam nadzieje że jednak wrócą wszyscy a szczególnie Gibbs.To nie miało by sensu bo jak ma być Barbossa,to Jack spróbuje odzyskać perłę a na perle jest kto?Załoga Jacka.Ciekawi mnie jak będą grali tamci co zostali piratami,tych dwóch głąbów.Do czerwca zdążą dojść do obsady jeśli w ogóle reżyser ich będzie chciał,lepiej żeby chciał.
Ciekawe jaką rolę będzie grał Barbossa?Ma statek,ale nie ma mapy,możliwe że sam będzie szukać Jacka.Jack raczej będzie chciał odzyskać Perłę,ale szalupą mu nie zabierze perły ;)Początek jest bardzo ważny,ważne żeby dobrze to zaczęli,a później pójdzie im spokojnie.
No z tymi zdjęciami mogliby szybciej.
No właśnie to nie miałoby sensu, gdyby Barbossa miał nagle inną załogę na Perle... Jack zostawił Gibbsa na Tortudze i sam wypłynąl na szalupie z tymi mapami to może wątek Gibbsa też chcieli zakończyć? Nie wiem już sama ;D Nie powinni likwidować z filmu załogi Jacka i Ci dwaj co służyli w tej Kompanii i teraz są na Perle też powinni wrócić i wykazać się teraz jako piraci ;) Może Barboosa zawrze z Jackiem sojusz, bo Jack ma te mapy ;D Zobaczymy jak to będzie ;) Ale Jack musi odzyskać Perłę, bo an tej szalupie to raczej nie znajdzie tego źródła młodości tak szybko ;P
Barbossa już dostał nauczkę że z Jackiem się nie negocjuje.Lepiej żeby oni wrócili do obsady.Gibbs byłby w załodze gdyby nie to że Brabossa zabrał statek,Gibbs nie był przelotem ani nie miał żadnego długu z Jackiem lub coś innego,tylko był piratem a piratem jest się przez całe życie,tym bardziej że Jack to jego przyjaciel.Mam nadzieje że na dniach dowiemy się że załoga wróci do 4 bo tak to nie miało by sensu.Zdjęcia dopiero w czerwcu więc może jednak będą.
Bez Gibbsa to już też nie będzie ten sam film, bo on bardzo pomaga Jackowi. A co do Barbossy to Jack też się na nim już zawiódł, gdy podburzył jego starą załgę i wszczęli oni bunt przeciwko niemu i Barbossa zoastał nowym kapitanem Perły. A może Marshal już zatrudnił całą załogę Jacka a my nic o tym nie wiem, bo ma być to tajemnicą aż do dnia pierwszych zdjęć z planu... A Barbossa na pewno nie odda Jackowi perły bez walki, Jack będzie znów musiał się z nim zmierzyć a poźniej jeszcze z Czarnobrodym ;D To będzie ciekawa część i chyba lepsza od "Klątwy Czarnej Perły" nawet ;)
Na tą walkę z Barbossą powinni zająć mało czasu,bo celem tego filmu jest fontanna młodości,czarnobrody który będzie chciał mu przeszkodzić i jego córka.Bo długa walka z Barbossą na początku była by nudna bo to już było.Więc tą sprawę z Barbossą na początku powinni szybko załatwić i nie zamulać,chyba że mają dobry pomysł na tą walkę z Barbossą o statek,coś takie czego nie było.Sądzę że Ted Elliott i Terry Rossio o to zadbali.Co do załogi to pewnie wrócą,reżyser pewnie wie że wrócą,więc szuka nowych osób do obsady,a jak już znajdzie osoby które potrzebuje zaprosi ich do obsady 4 razem z Gibbsem(Mam nadzieje)Przecież to oni po niego płynęli na kraniec świata,a teraz mają o nich zapomnieć w flmie?
Tak teraz szykuje się najlepsza część.
Jak by patrzeć to Rob Marshall nie ma tyle roboty jako reżyser,nawet jakby chciał zepsuć ten film to by mu nie pozwolili bo tam rządzi Jerry Bruckheimer,a scenariuszu pewnie będzie się trzymać,a o scenariusz nie co się bać.O zdjęcia też,za scenografie jest odpowiedzialny John Myhre,aktorzy też wiedzą jak grać a szczególnie Depp.Więc film musi być najlepszy,a jak wybrali Roba Marshalla to musiał mieć dobry plan na film na miarę Verbinskiego.Bardziej mnie ciekawi jak chcą zacząć początek filmu...
Na filmwebie.pl jak zwykle więcej informacji niż na wp.pl czy stopklatce.pl
http://www.filmweb.pl/Wiemy%2C+kogo+Penelope+Cruz+zagra+w+%22Piratach+z+Karaib%C 3%B3w%22,News,id=59094
Jeszcze Rob nie popisał kontraktu i dopiero teraz jest oficjalne potwierdzenie obecności Rusha w 4,więc jest szansa że załoga wróci. :)
Ale lada dzień już powinni podpisać ten kontrakt i najważniejsze, ęe Rush na pewno wróci ;) Zdjęcia za pasem a oni jeszcze kontraktu nie podpisali, Marshal jakiś opieszały jest ;/ Ale mam nadzieję, że wszytsko wyjdzie dobrze i że nie zepsują wizerunku filmu... Jak wyjdzie wszystko ok to film okaże się światowym hitem na miarę Titanica nawet ;]
Czyli jeśli dopiero Rush dopiero oficjalnie wszedł do obsady,to teraz mogą trwać rozmowy z innymi aktorami co byli w tamtej trylogii.
No wszystko możliwe... Już bym chciała ten maj 2011 roku ;) Chciaż w sumie tłumaczenie na język polski mogą dopiero na czerwca zrobić, więc nie wiadomo kiedy do polskich kin trafi ta część, ale miejmy nadzieję, że szybko po światowej premierze ;) Będą się bić o bilety zobaczycie ;)
Tłumaczenie 3 trwało 6 dni więc mam nadzieje że teraz też będzie odstęp 5-6 dni od premiery na świecie.
No fakt. Pierwszą cześć długo tłumaczyli, ale teraz raczej się pośpieszą, bo wiedzą, ze ludzie nie mogą się doczekać już tej kolejnej części z nowymi aktorami i przygodami ;) Im też zależy na czasie i pieniądzach ;D Więc na pewno postarają się to szybko przetłumaczyć ;)
A mnie ciekawi jeszcze kwestia kto stworzy muzykę do 4 części. Bo w internecie jak na razie nie ma informacji na ten temat. Ale jak dla mnie to Zimmer jest lepszy niż Badelt, więc to jego powinni wziąć ;)
Według mnie postawią na Zimmera.Już 6000 osób chce zobaczyć 4,a jeszcze został ponad rok do premiery i nie było dość ważnych newsów dzięki którym by zachęcili osoby które mniej się interesują P.O.T.C
15000 pewnie będzie włączeń do premiery.Czuje że będą się zabijać o ten film i 2 miliardy jednak padną...
ja mysle ze Barbossa i Sparrow polacza sily na samym poczatku. Motywem jacka bedzie fontanna a barbossy statek czarnobrodego, historyczny ,,Queen's Anne Revenge'' Zawsze byly 3 strony; piraci, jakies umarlaki i zolnierze, wiec pewnie bedzie nowa postac jak Norrington czy Becket. W koncu to zolnierze zabili prawdziwego Edwarda teacha. pod koniec Jack kapitanuje perle i kupuje barbossie (dowodzacemu swoim nowym statkiem) kapelusz i wspolnie piraca (i kloca sie o to kto jest komodorem);)
No możliwe, że Barbossa też będzie chciał przejąć okręt Czarnobrodego, ale motywem Jacka, Barbossy i Czarnobrodego będzie fontanna młodości ;) A ktoś taki jak Becket czy Norrington też mógłby wystąpić, bo ktoś musi strzec prawa i ścigać piratów za ich przestępstwa bo inaczej będzie trochę nudno ;) A na pewno jeszcze więcej osób będzie chciało zobaczyć tę część bo na prawdę zapowiada się znakomita część ;)
http://film.interia.pl/wiadomosci/film/news/kogo-zagra-penelope-cruz,1455116
Kilka nowych informacji o rolach drugoplanowych ;)
Mam nadzieje że niedługo dowiemy się kto dojdzie do obsady.Może z osobami takimi jak Norrington albo Becket niech dadzą spokój,walka w 3 miedzy nimi była więc teraz starczy tego,niech zajmą się Fontanną Młodości,Czarnobrodym i jego córka na którą jak widać maja dobry pomysł.Gdyby Cruz zagrała na poziomie humoru jak Depp to byłby wspaniały film.Dobrze że wymyślają nowe postacie,ale historycznych,mitycznych lub książkowych rzeczy związanych z piratami lub samymi piratami jest dużo,więc pomysły pewnie im się tak szybko nie skończą.Kobieta bez implantów,tancerki,no jeszcze casting nowych drugoplanowych osób.Dobrze że szukają nowe osoby i nie zamulają tymi samymi
"Mimo faktu że do serii wraca Geoffrey Rush w roli Barbossy, producent "On Stranger Tides" - tak brzmi tytuł czwartego filmu - zapowiedział, że historia Jacka Sparrowa zostanie poprowadzona w "zupełnie nowym kierunku"
Co to może znaczyć?To że nie będą tak rozwijać wątku Barbossy?Może chcą go pod koniec uśmiercić(Barbosse)Czy będzie wrogiem Jacka tak jak Czarnobrody.Jak by nie patrzeć to Jack był już wrogiem Jacka(Klątwa Czarnej Perły)jednoczyli się dla dobra wszystkich(Na Krańcu Świata)
Ciekawe jak chcą rozwinąć wątek Barbossy w 4.
A te "nowe dzieciaki" to chyba chodzi o nowych dorosłych aktorów nie dosłownie dzieci...
Wątek Barbossy mnie najbardziej ciekawi bo z Jackiem,Córką Czarnobrodego ojca jej to wiadomo,a z Barbossą nie za bardzo.Ciekawi mnie jaką role odegra.
No możliwe... W listopadzie zeszłego roku jeszcze czytałam, że Jack Sparrow ma zginąć w tej części,ale to jednaj się nie sprawdziło na szczęście xD Może Barbossa zginie, a może zjednoczy się z Jackiem i w końcu pogodzi się z tym, że Perła jest Jacka i że on jest kapitanem i razem wypłyną na poszukiwania źródła młodości, a może on zjednoczy się z Barbossą i wtedy to Jack będzie miał przechlapane xD I dobrze, że chcą ukazać przygody Jacka w nowym kierunku, bo po co ciągnąć coś co się już zakończyło ;) Nowe przygody też będą super ;) Ale to, że teraz chcą się skupić szczególnie na Jacku to jest wiadome ;) A teraz to szukają już nowych aktorów, więc wątek Barbossy też już mogą zakończyć, bo Jack będzie miał już teraz nowych wrogów, a co do tego, że takie postacie jak Norrington też by mogły występować to nie jest to wcale taki zły pomysł, bo jak już wcześniej mówiłam ktoś musi strzec prawa a piraci przez cały zcas nie mogą być tacy bezkarni ;)
Sorki mały błąd tam powinno pisać, żę zjednoczy się z Czarnobrodym i wtedy Jack będzie miał przechlapane ;P
Sądzę że w 4 chcą dać wojnę z legendarnym piratem Czarnobrodym,tutaj nawet nie będzie chwili żeby sprzeciwić się prawu bo Jack szuka Fontanny Młodości i chce stać się nie śmiertelny.To było by nudne bo ten wątek z prawem i tymi typami w perukach było w 2 i 3,teraz by się powtórzyli,wiem zawsze chcieli wybijać piratów ale to nie było by nudne?
Teraz bo upadzie Becketa nie będą tak zadzierać nosa.Główny cel 4 to wprowadzenie do 2 trylogii bez powtórzeń z nowymi twarzami.Dość że ciągną jeszcze Barbosse to z nimi chyba dadzą sobie spokój.Sądzę że albo uśmierca Barbosse albo dołączy na stałe do Jacka,lub będzie piracił nie wchodząc mu w drogę.
No w sumie to może już nie ma co ciągnąć tego po śmierci Becketa... A Barbossa może nareszcie odda Perłę Jackowi i razem zdobędą to źródło młodości i zaś ich dorgi się rozejdą i on pójdzie niby swoją stroną i już go nigdy nie ujrzymy w kolejnych częściach albo po prostu zginie. Chociaż w sumie z Jackiem i Barbossą też jest śmiesznie, bo oni rywalizują o to kto jest kapitanem na Perle i takie fajne teksty mają xD Jak Barbossa zginie to będzie go trochę brakowało, ale na siłę też nie ma co ciągnąć jego wątku skoro nie będą już mieli dalszych pomysłów na jego postać. Ja jednak jestem najbradziej za tym, zeby wrócił Gibbs, Pintel, Ragetti, Marty i Cotton, bo trochę będzie bez nich dziwnie i nudno ;)
Tak do Barbossy człowiek się przyzwyczaił i z jedenej strony chce się żeby zakończyli jego wątek a z drugiej jak pomyśli się jak by go nie było...ehh.Jedno jest pewne że ani Jack ani Barbossa nie odpuszczą perły.Rozmowy Jacka z Barvossą zawsze wprowadzają w dobry humor.Teraz nie wiem co o tym myśleć.Gibbs, Pintel, Ragetti, Marty i Cotton powinni obowiązkowo wrócić a jeszcze tych dwóch od Norringtona/Becketa.Oni są tacy stuknięci...mam nadzieje że zmienią się na lepsze po zostaniu piratami i będą inteligentniejsi.
Kurczę teraz nie wiem co mam myśleć o Barbossie,ciągniecie jego do 5 wydaję się głupie a żegnanie z nim też.
ten czarnobrody to bedzie musial byc niezlym odszczepincem skoro nie chcieli go na czwartym trybunale braci mimo tego ze byl tak potezny. obok Gibsa i reszty zalogi chetnie zobaczylbym Anne Marie
Anna Maria może postanowiła zostać na Tortudze ;D Może jak Jack popłynał z Tortugą na załogę to Anna Maria już postanowiła tam zostać ;) A z Barbossą jest fajnie i śmiesznie, ale jeżeli już nie mają tych pomysłów na jego postać to nie ma po co ciągnąć jego wątku w dalszych częściach... Nie powinien od razu ginąć, ale mógłby iść swoimi drogami i juz nigdy nie spotkać się z Jackiem ;D A Ci dwaj co służyli w tej Komapnii też mogliby wrócić i wykazać się jako piraci teraz i żeby było śmiesznie z nimi tak jak z Gibbsem czy Ragettim ;D Zobaczymy co jeszcze wymyślą ;)
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać ta fontanna młodości...
Ważne żeby dobrze to miejsce przedstawili i pokazali(wygląd) żeby później można było ja wykorzystać w kolejnych częściach.