PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 307 tys. ocen
7,4 10 1 307379
5,0 44 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Philip

ocenił(a) film na 8

Co się ostatecznie stało z Philipem, gdy Serena zabrała go pod wodę? Mogłam czegoś nie zrozumieć...
Film generalnie na 8, dobra kontynuacja, w większości utrzymana w starym,dobrym smaku. Zobaczymy jak wypadnie kolejna część. ;-)

ocenił(a) film na 8
Cleaa

Wydaje mi się (choć to tylko moja osobista myśl), że Serena wciągnęła go na stałe pod wodę, by tam z nim wspólnie żyć. Ta czeluść wody była wymowna moim zdaniem, ale może ktoś ma jakąś bardziej trafną hipotezę

ocenił(a) film na 8
Damacon

To byłoby dobre zakończenie, ale Philip był człowiekiem. Chyba, że syreny mają jakieś sposoby na utrzymanie ludzi przy życiu pod wodą.

ocenił(a) film na 8
Cleaa

Swoją drogą strasznie mi się ten wątek poboczny spodobał:). Mimo wyświechtanego toposu miłości, która się spełnić nie ma prawa (avatar itp) to był to miły przerywnik pomiędzy zmaganiami pozostałych bohaterów.
W pewnym momencie pomyślałem sobie nawet, że ona (Serena) ostatecznie jednak omotała nim. I wciągnęła go pod wodę tak, jak jej siostry robiły to z innymi. Że nie do końca była szczera z nim.
Ale, że lubię piękne romantyczne zakończenia, to wierzę, że było tak, jak pisaliśmy wyżej :D

ocenił(a) film na 8
Damacon

Nie ma mowy. :-D Zakończenie na pewno było szczęśliwe... A propos - zajrzałam do starszych tematów, i był już temat zawierający pytanie które zadałam. Któryś z użytkowników przytoczył fragment filmu, w którym mówili o tym, że pocałunek syreny ratuje żeglarza od utonięcia. Tak czy inaczej, był ranny, woda zabiłaby go innym sposobem niż utonięcie. Chyba, że stał się 'syrenem'. :-P

ocenił(a) film na 8
Cleaa

Bardzo różnie można interpretować tę przygodę :).
A to duży plus, bo zawsze lubiłem filmy, które wnoszą jakiś delikatny temacik do przemyśleń :D tak, jak w tym przypadku.

ocenił(a) film na 8
Damacon

Podobno pocałunek syreny chroni żeglarza przed utonięciem. Tak mówili na filmie. Może w następnej części, aby uratować życie misjonarzowi syrena odda go do załogi Willa?