PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121760}

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 397 tys. ocen
7,7 10 1 397215
6,2 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Tytuł

ocenił(a) film na 10

Przepraszam, wie ktoś może kto jest autorem piosenki z "Piratów", pod tytułem "He's A Pirate"?

ocenił(a) film na 10
bryl23

Autorem tej piosenki z pewnością jest kompozytor do pierwszej części filmu,Klaus Badelt...bo to właśnie on tworzył muzyke do "Klątwy Czarnej Perły",a w kolejnych częściach jego rodak Hans Zimmer...pozdro

ocenił(a) film na 10
DaroO2222

No tego "z pewnoscia" to ja bym na twoim miejscu nie pisala. Owszem pod muzyka z PotC1 podpisany jest Klaus Badelt, ale utwor(tak to sie nazywa utwor a nie piosenka) "He's a pirate" jest z pewnoscia autorstwa Hansa Zimmera. Temat z tego utworu pochodzi ze sciezki dzwiekowej do filmu "Drop Zone" z 1994 roku autorstwa Hansa Zimmera (jest to fragment utoru "too many notes not enough rests").
Pozadrawiam.

ocenił(a) film na 9
bryl23

A Dj Tiesto fajnie zmiksował tą piosenkę. Polecam:P

Annamea

Wlaśnie, że beznadziejnie. Słuszałem o wiele lepszą wersję "He's a pirate". Tiesto zepsuł jak tylko mógł ten kawałek, w ogóle czegoś takiego nie powinno się robić.

ocenił(a) film na 9
Keodred

są gusta i guściki

ocenił(a) film na 10
Annamea

Niech sobie ten caly Tiesto robi co chce z muzyka ale czemu do jasnej ciasnej jego "dzielo" wpakowano na oficjalny soundtrack? dlaczego na koniec dobrej, orkiestrowej(no dobra orkiestrowo-elektronicznej) sciezki dzwiekowej zafundowano nam takie "cos"? Cale szczescie ze przy okazji wydania muzyki do PotC3 Zimmer powiedzial stanowcze "nie" tego typu polityce Disneya i wiecej sztuki pana Tiesto nie musimy "przeskakiwac" sluchajac score'a Zimmera.

GosiaQ

Tak samo mi się to nie podobało - Cóż, kawałek Tiesto był jedyną rzeczą którą wywaliłem do kosza ze wszystkich soundtracków jakie mam, hehe.

ocenił(a) film na 9
Keodred

Oooo nie wiedziałam, że umieszczono Tiesto na soundtracku. Trochę jestem zdziwiona i też uważam, że to lekka przesada, mimo iż podoba mi się ten kawałek.

ocenił(a) film na 8
bryl23

Autorem PIOSENKI??? ludzie gdzie wy tam macie piosenkę???? to jest UTWóR a to znaczna różnica, przynajmniej jak dla mnie ;/