PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31864}

Piękny umysł

A Beautiful Mind
2001
8,3 510 tys. ocen
8,3 10 1 509836
7,3 70 krytyków
Piękny umysł
powrót do forum filmu Piękny umysł

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 9

Nic dodać nic ująć. Doskonała gra Russela i Jennifer. Na końcu popłakałem się. Świetny, piękny film.

ocenił(a) film na 10
zdrojek

Dokladnie ARCYDZIELO!!!moze nie poplakalem sie ale byly momenty gdzie bylem tego bliski... kilka razy mialem go okazje obejzec,ale dopiero dzisiaj sie zdecydowalem i powiem, ze warto. Polecam!

koraz

A ja się popłakałam. Piękny umysł, piękny film.
Wynotowałam sobie z niego dwie myśli:
'Nic nie jest pewne. Tylko to wiem na pewno' (rozmowa Charles'a z Johnem w parku na ławce)
'Tylko w niezbadanych równaniach miłości można znaleźć wszelkie logiczne przyczyny' (przemowa Johna przy odebraniu Nagrody Nobla)
Nic dodać, nic ująć. Pięknie.

ocenił(a) film na 9
enka_2

Kto znalazł jeszcze jakieś ciekawe cytaty? Pamiętam że był dość ciekawy kiedy Nash rozmawiał chyba ze studentami i padła ta kwestia. Po prostu wypisujemy cytaty !!

ocenił(a) film na 10
zdrojek

"Matematyka nigdy nie zaprowadzi Cię do wyższej prawdy.
A wiesz dlaczego?
Bo jest nudna, piekielnie nudna"

Ten cytat widnieje na moim zeszycie od matmy od 3 lat :)

ocenił(a) film na 9
eat

Było chyba coś jeszcze. Coś w stylu "Matematyka jest dziedziną sztuki. Nie słuchajcie studfentów biologii" Napewno brzmiało to inaczej ale coś w tym stylu.

ocenił(a) film na 10
zdrojek

Supper film, znakomita jak zawsze gra Rusella. A ciekawie by było, jakby zagrał za niego Oldman...A może nie...nie ma co porównywać. Crow jest niezastąpiony;). Ja sie nie popłakałam, ale film mocno mnie przejął, należy do grona moich ulubionych;). Film ukazuje, że miłość przezwyciąża wszystko. Jego żona za bardzo go kochała żeby oddać go do psychiatryka. Czy ktoś inny by tak postąpił?? Film ujął moje serce. Brava i oklaski na stojąco!;]