Dzisiaj byłam na nim w kinie, z tego co widziałam po "objętości" sali było nas malutko. Seans był o
16.oo i było nas zaledwie 22 osoby. Film nie porywa, chociaż były momenty ciekawe i zaintrygował
mnie koniec filmu, to na pewno zachęciło mnie do obejrzenia kolejnego filmu z tej właśnie serii. Wg
mnie ocena 7/10. I do was pytanie, czy wie ktoś z was czy będzie II część?
Nie wiem czy wiesz ale film jest na podstawie pierwszej z czterech części sagi "Kroniki Obdarzonych". Nie wiem czy zrobią drugą część ale modle się żeby nie zrobili bo film robi antyreklamę tej książki, która jest bardzo fajna.
niezbyt, chociaż może trochę? To inna historia no i nie ma wampirów. Film jest mniej romantyczny i bardziej skupia się na dziewczynie, a nie chłopaku. Nie ma w nim tego "idealnego" i tej "niezdarnej". Po namyśle ta historia jest lepsza
Akurat to wiem, tylko szukałam info na temat czy będzie ekranizacja II części. Czy film to antyreklama? Nie powiedziałabym, sama nie słyszałam o takiej książce, dopiero zwiastun filmu zapoczątkował moje poszukiwania lektury o takim tytule. Sądzę że dopiero film może zapoczątkować szał całej serii. O gustach się nie dyskutuje, jednemu się podoba drugiemu nie. Sens w tym że dalej nie wiem czy będzie ta ekranizacja czy nie...
licze ze bedzie kolejna czesc ja podobnie zobaczylem film a teraz szukam książki ;) a film jak dla mnie byl mega super ;) polecam
skoro film bardzo wam się podobał, to w książce się chyba zakochacie :D książka 5 razy lepsza niż film, osobiście podczas oglądania tego co chwila miałam na twarzy wyraz "wtf?!". a przy zakończeniu filmu, przy tym całym "6 miesięcy później" to po prostu spadłam z podłogi. nie mam pojęcia co za "geniusz" to wymyślił x.o prawie połowa wątków z książki w ogóle nie pojawiło się w filmie, kilku pobocznych postaci nawet nie obsadzili, bo po co w ekranizacji książki wszyscy bohaterowie, i to tacy którzy w książce faktycznie jakąś rolę odegrali.. ehh, ogólnie filmem się rozczarowałam strasznie, ale książkę jak najbardziej polecam :D
Bardzo często tak właśnie jest, że książka jest lepsza niż film. W tym przypadku nie wiem bo oglądałam tylko film i to zupełnie przez przypadek, ale bardzo chce przeczytać książkę, bo bardzo mnie zaciekawił wątek Obdarzonych. :)
mam nadzieję :p chociaż już tyle zepsutych ekranizacji się naoglądałam że zaczynam wątpić ;x najgorzej jest właśnie jak jakiś reżyser podejmie się zrobienia ekranizacji pierwszej części serii liczącej kilka części, i tak ją spartoli, że reżyser drugiej części ma nie lada wyzwanie, żeby to wszystko naprawić. tak jak w przypadku Chrisa Columbusa, który wyreżyserował 1. część "Percy'ego Jacksona" - jako film nawet dobre, ale jako ekranizacja było straszne, tylko imiona postaci i główny sens książki się zgadzały. dlatego nie wyrabiam z ciekawości, jak będzie wyglądać druga część, która za niedługo będzie w kinach :D
Film mnie osobiście rozczarował, bo zapowiadał się dobrze na zwiastunach. W kinie, już po niecałej pół godzinie poczułam niedosyt. Strasznie pomieszali, pousuwali ważne postacie (Gdzie Boo Radley? Gdzie Reece i Ryan? Gdzie ojciec Ethan'a?), ponadto częściowo nie zgadza się wygląd postaci z ich pierwowzorami w książce. Np. Ridley powinna być blondynką o różowych pasemkach, a w filmie ma krótko ścięte włosy i jest ruda.
Zakończenie wygląda, jakby zamknęli książkę i powiedzieli: "Ekhem, obsada, resztę wymyślamy sami..".
Bez urazy dla fanów, ale film to dla mnie klęska na kinowym polu bitwy. A szkoda, bo mogło być fajnie.
Książka jest ciekawa, ale z części na część robiła się coraz kłębkiem informacji, które momentami ciężko było ogarnąć.
Antyreklamę? Film jest zarąbisty, chociaż ten aktor jest jakiś dziwny, mogli znaleźć kogoś przsytojniejszy, ale niewazne. 10/10
Film zrobili w ten sposób jakby mieli nadzieje nakręcić kolejną część, chociaż biorąc pod uwagę, że minęło już 2 lata a nic nie słychać. Właśnie szukam książek do kupienia mam nadzieje, że się na nich nie zawiodę.
1. Piękne Istoty
2. Istoty Ciemności
3.Istoty chaosu
4. Piękne odkupinie ( nie jest niestety jeszcze przetłumaczona od chyba 2 lat)
Jest jeszcze taki jakby spin-off książki który skupia się głównie na Linku i Ridley ma dwie częście:
1.Niebezpieczne istoty
2. Niebezpieczne złudzenie
Mam pytanko..czy kolejne części książki są kontynuacją filmu?Jest ich 3-4?Bo jestem ciekawy,czy jest coś dalej,koniec filmu nie do końca mnie zadowolił :P.