Film bardzo mi się podobał; podobaja mi sie niemal wszystkie filmy gdzie jest
uwzgledniona teoria roznych wymiarow.
Znacie moze jeszcze jakies filmy gdzie jest podobny motyw? Z takich tematow to
ogladalem: Hypercube, Mgla(nie do konca ten temat, ale bylo cos o innym wymiarze),
Triangle... chcialbym obejrzec jeszcze jakies gdyz lubie te ukladanke nad ktora czlowiek
mysli ogladajac film :p
Polecam Madhouse - niekoniecznie inny wymiar, ale film dobry, mogę nawet powiedzieć bardzo dobry, skoro nie lubię horrorów, a ten mi się podobał :)
Nie wiem, czy zadowoli Cię (zwłaszcza, że spodobał Ci się Triangle, a mi niekoniecznie), ale dla mnie mistrzostwo to Przypadek Kieślowskiego. Myślę, że choćby dlatego, że widziałam wspomniany film i chyba kilka innych w podobnej konwencji (których nie pamiętam), Triangle jest dla mnie jednak wtórny :)
jeszcze kilka propozycji:
efekt motyla (wszystkie części), straż dzienna, straż nocna, matrix (wszystkie części), tron, jumper, gwiezdne wrota, kosiarz umysłów, incepcja, gamer, wehikuł czasu, martwe zło, spawn,
Kilka z wymienionych filmów jest o "skakaniu w czasie" wiec nie wiem czy Cię to zainteresuje.
"Mr Nobody" - jeden z najlepszych filmów, jakie oglądałem, a już na pewno 100 razy lepszy niż ten cały "Triangle".
http://www.youtube.com/watch?v=brCu_ifpE28
Polecam :)