PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214368}

Oszukać strach

Penny Dreadful
2006
4,9 1,8 tys. ocen
4,9 10 1 1760
4,8 4 krytyków
Oszukać strach
powrót do forum filmu Oszukać strach

Uważam,że film "Oszukać strach" odbiega na wielu płaszczyznach od typowych produkcji rodem z USA.Film ma klimat,klimat,który wzbudza emocje,czyli to,co każdy film powinien serwować swojemu odbiorcy.Do niedowiarków:włączcie sobie ten film w nocy,sami,bez zbędnych myśli typu "jeb... jest pewnie ten film,szkoda czasu" i wczujcie się w klimat!!!

ocenił(a) film na 7
lasko1982

Dokładnie. Dzisiejsza młodzież myśli że naoglądawszy się kupy ściągniętych piratów od razu pozjadała wszystkie rozumy i bawi nam się tutaj w krytyków i pseudo-znawców... Tymczasem starszy i bardziej doświadczony widz (pozdrawiam rocznik 82') umie dostrzec w filmie „to coś”. „Oszukać strach” bez wątpienia pozytywnie wyróżnia się na tle ostatniej zalewy młodzieżowych horrorków przede wszystkim właśnie klimatem i solidnością wykonania. Ciekawe zdjęcia, bardzo dobra praca operatora zdającego się mówić „witajcie w moim mrocznym świecie”, stonowana muzyka budująca nastrój grozy w odpowiednich momentach i dobrze odzwierciedlona atmosfera klaustrofobii składają się na bardzo przyzwoity obraz.
Naprawdę ciężko wśród nowszych obrazów z gatunku horroru znaleźć równie udane pozycje. Dlatego też chciałem przy okazji polecić Ci tytuł który ostatnio wpadł mi w ręce:
http://www.filmweb.pl/f112232/Droga+%C5%9Bmierci,2003
Na pewno się nie rozczarujesz!

ocenił(a) film na 7
Argento251

zgadzam się. napięcie było wielkie, chwilami męczące oglądając zaszczutą ofiarę w zamkniętym pomieszczeniu to nic przyjemnego. az chcialo by sie jej pomóc. to trwało trochę za długo ale dobrnąłem do konca. pozdrawiam rocznk '83.