PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1188}
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13359
6,2 15 krytyków
Ostatni dzwonek
powrót do forum filmu Ostatni dzwonek

muzyka

użytkownik usunięty

Muzyka w filmie jest świetna. Czy ktoś pamięta z czyjego repertuaru pochodzą wykonywane przez
uczniów utwory (tytuł i wykonawca).Bedę wdzięczny
jak ktoś by je podał.

użytkownik usunięty

Muzyka z filmu Ostatni Dzwonek
Witam

Jak i pan jest fanem tego filmu. Oglondalem go wiele razy i szczegolnie przypadl mi do gustu. Mam tylko jeden problem nie moge zdobyc sound trackow z niego. Wiem tylko ze w duzej mierze ( jak nie wszystkie ) utwory pochodza repertuaru Jacka Kaczmraskiego.

użytkownik usunięty

Muzyka
Rownierz poszukuje muzyki z tego filmu, lub sam spis piosenek. Jezeli ktos dysponuje filmem z chccia kupie (vhs lub divx)

prosze o kontakt:
filush@krosno.eu.org

ocenił(a) film na 6

odp muzyka
jeśli chodzi o piosenki to w filmie pojawiają się:
- "Modlitwa o wschodzie słońca" Jacka Kaczmarskiego (badajże na podstawie piosenki Natana Tenenbauma)
-"Lekcja historii klasycznej" Kaczmarskiego
- "Dom wariatów" Przemysława Gintrowskiego
- "Miejcie nadzieję" wiersz adama Asnyka do muzyki Preisnera

Można znaleźć w necie te piosenki (nie wiem gdzie) a (jak już pisałam_ mogę wysłąć słowa

ocenił(a) film na 10
Elle

"Dom wariatów" też jest napisany przez Jacka Kaczmarskiego, muzyka zaś - Przemysław Gintrowski.

ocenił(a) film na 10
daimona

Tytuł tego utworu to "A my nie chcemy uciekać stąd". Słowa napisał Kaczmarski, muzykę - Gintrowski (tak, jak już wcześniej napisano). Polecam również, obok wersji Wójcickiego i Gintrowskiego, wykonanie Pauliny Bisztygi :D Można było je obejrzeć na jubileuszu pracy artystycznej Jacka Kaczmarskiego (dwudziestolecie chyba?). Wspaniały koncert, Bisztyga genialna! Aż ciarki przechodzą... W ogóle uwielbiam tę piosenkę :D i ubóstwiam wszelkie projekty Kaczmarskiego :)

ocenił(a) film na 8
kieraska

A ja polecam zwłaszcza sztukę "Galeria". Jest to interpretacja utworów Kaczmarskiego w wykonaniu aktorów Teatru Muzycznego Capitol (pierwsze wykonanie na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu, była transmisja w telewizji). W zeszłym roku mieli pokazywać ten spektakl w Capitolu ale do tej pory się nie doczekałem:(.... Więcej informacji: http://www.teatr-muzyczny.pl/index.php?box=spektakl&spid=39 [www.teatr-muzyczny.pl/i...]

Jeśli chodzi o wszystkie piosenki z filmu Ostatni dzwonek to proszę

Modlitwa o wschodzie słońca - Kaczmarski, Gintrowski, Łapiński

A my nie chcemy uciekać stąd - Kaczmarski i Gintrowski

Lekcja historii klasycznej - Kaczmarski (kiedy w klasie śpiewali)

Lekcja historii (Dekret o stanie wojennym / Światełko w tunelu)

Kodeks ucznia Plus - nie wiem jaki wykonawca

Miejcie nadzieję - Joanna Wizmur

KOXA

@KOXA - jedna uwaga jeśli chodzi o „Modlitwę o wschodzie słońca”: „Kaczmarski, Gintrowski, Łapiński" to wykonawcy. Z tej trójki tylko Gintrowski jest autorem - muzyki. Natomiast autorem tekstu (czy raczej wiersza, do którego Gintrowski napisał muzykę) jest Natan Tenenbaum.