Spodziewałem się tego ;) Muzyka filmowa, która będzie w kinie jest wilkim rzemiosłem. Harry Gregson wziął wszystko co było najlepsze w Narni poprzedniej i dodał troszkę pikanteri. Przypomina z leksza Królestwo Niebieskie, co jest zrozumiałe. Wynika z tego, że będziemy mieli doczynienia z surowym klimatem nowego filmu, co jest oczywiście zachęcające ;).
Świetnie wykorzystany duduk z motywem narnijskim, świetnie wykorzytana perkusja w stylu mediaventurowski i wypiętrzone chóry są niesamowite. Dawno nie słyszałem czegoś takiego! Czekam z niecierpliwościa na film. Jestem pewien, że Anderson zrobi znowu nie zawiedzie, bo kontynuacje wychodza mu dobrze (Shrek 2) To tyle miłego słuchania i wkrótce oglądania ;)
Szczęściarzu :)) Ja jeszcze nie słyszałam żadnego utworu z soundtracku, ale myślę, że niedługo będę mogła :) Nie wiem czemu, ale po Twojej wypowiedzi zdaje mi się, że mogę liczyć na podobne klimaty jakie były we "Władcy Pierścieni" podczas jakiś bitew xD
Dokładnie to porządna dawka action score prawie 80% to muza jakby bitwena :) nie licząc 4 ostatnich, które są popowe.
Mimo że stylistyka jest mroczna i szybka, czuć klimat Narnii! ;)
na amanon.com można posłuchać fragmentów utworów, co prawda trwają po 30 sekund, ale lepsze to niż nic ;)
http://www.amazon.com/Chronicles-Narnia-Prince-Caspian/dp/B0015HZAP2/ref=pd_bbs_ sr_3?ie=UTF8&s=music&qid=1210933498&sr=8-3
Soundtrack z poprzedniej części był po prostu genialny. To się nazywa sztuka przez duże "S". Już ściągam soundtracka z Księcia Kaspiana i z niecierpliwością czekam na film :D
Tak, soundtrack z pierwszej części jest wspaniały. Godzinami go słuchałam.
A możesz podać jakiego programu używasz do ściągania utworów z soundtracku "Książę Kaspian"? Mój program niestety jeszcze nie wykrył żadnych piosenek. Nawet tak znaną jak "This is Home" ://
http://pl.youtube.com/watch?v=MsBH1u09rDg - dla smaczku ;)
Soundtrack z jedynki jest bdb. Mam go oryginalnego ^^
Pozdrawiam.
Już za sam soundtrack daje filmowi 10/10 muza jest zaje****** genialna!!!!!!! Naprawdę polecam wszystkim!!!!! Od środy nie mogę go przestać słuchać!!!!
Soundtrack jest świetny!
Nieco różni się do pierwszej części. Ta jest dynamiczniejsza i jakby nieco mocniejsza - nie wiem czy to dobre słowo, ale chyba wiadomo o co mi chodzi :)
Przesłuchałam już kilkakrotnie ten soundtrack i z każdym kolejnym odsłuchaniem podoba mi się coraz bardziej.
Aż robi mi się smutno, że nie będę mogła pójść do kina na Księcia Kaspiana, ponieważ nie będzie mnie wtedy w kraju. Może jak wrócę, to uda mi się pójść do kina na tenże film :)
na pewno Ci się uda,bo znając Cinema-city to będą to puszczać do września ;P jak i nie dłużej ;)
Mówiąc już o soundtracku z "Księcia Kaspiana" to w niektórych utworach przypomina on soundtrack z części pierwszej. Nie mówię, że jest tak ząb w ząb ale niektóre momenty w utorach są zaczerpnięte z I części. Przynajmniej mi tak się wydaje xD
Marta K masz oczywiście rację. Zawsze tak jest jeśli leci jakiś film serią. Pewne motywy z poprzednich części zawsze się powtarzają. A w Księciu Kaspianie jest to zrobione po mistrzowsku :D:D:D najlepsze motywy z pierwszej części perfekcyjnie wplecione w drugą.... nie za dużo, żeby można było jeszcze dodać coś nowego..... genialnie!!!!!
Cieszcie się póki możecie, gdyż już w "Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do świtu", wg. aktualnych informacji z filmwebu, muzykę skomponuje David Arnold, a nie Harry Gregson-Williams. Nadejdzie więc coś nowego, coś - zapewne - zupełnie innego...
Jakoś mnie nie rusza ten nowy soundtrack. Muszę przyznać, że przesłuchałem wszystkie utwory i mogę śmiało stwierdzić, że ścieżka dźwiękowa z pierwszej części była o wiele ciekawsza... Oczywiście nie twierdzę, że ten nowy soundtrack jest zły, bo niektóre nowe utwory są świetne, ale tamten był jakby o wiele bardziej magiczny. Dobrze, że są wplecione kawałki starej ścieżki w nową, bo niektóre utwory bez tego wypadły by marnie.
ah powiem tak muzyka w opowiesciach z narnii jest jak wszystko inne w tym filmie czyli raczej kiepskie jesli ktos lubi muzyke filmowa ktora zapada w ucho to moze posluchajcie muzyki z tyvh filmow
1.Piła
2.Piraci z karaibów
3.indiana jones
prosze nie marnujcie czasu na opowiesci z narnii bo nie warto (taki moj apel)
Mam wszystkie części Piratów i owszem muzyka jest ekstra, za to Indiana do mnie w ogóle nie przemawia (pomimo, że to Williams) :/ już wolę muzykę z Pearl Harbor, Gladiatora czy Crimson Tide. Narnia mi się podoba więc nie mam zamiaru przestać jej słuchać :D
W niktórych utworach przypomina poprzednią część... ale jakby mogło być inaczej. Bardzo dobrze że Gregson ujął tutaj utwory które nie znalazły sie na jedynce w soundtracku, nawet tym rozszerzonym.
A co do Aslana, to poczekaj troche, obejrz film i wtedy przesłuchaj soundtrack. Pamiętam jak miałem z pierwsza cześcią... Najpierw przesłuchałem soundtrack i rzuciłem go w kąt, bo mi sie nie podobał, a potem po obejrzeniu filmu wróciłem i byłem zachwycony... Przewagą Kaspiana jest to, że muzyka już jest rewelacyjna... Nie wiadomo jak z filmem? ;)
Zgadzam się z jednym z forumowiczów, że jednak ten soundtrack nie jest tak genialny jak z części I. Tam muzyka bardziej wpadała w ucho, może przez to, że większość były to piosenki wykonywane przez jakichś atrystów, a nie jedynie utwory bez jakichkolwiek ludzkich głosów.
Ale mimo to, soundtrack przypadł mi do gustu.
"...przez jakiś artystów..." Możesz to rozwinąć? Ale pewnie chodzi Ci o wokal lisbeth scott w Evacuation London... Też mi tego brakuje... Piękny kobieta miała głos i bardzo pasował to początku tej wyprawy z jedynki... Tutaj musimy się posiłkować samą muzyką, bardzo potężną w dodatku.
Najważniejsze, ze jest "The Call" piosenka jak na Reginkę dosyć słaba, ale do filmu pasuje. A Reginę zawsze słucha się bardzo dobrze. ;]
Cały NARNIJSKI soundtrack jest niesamowity!..."The Call" Reginy oraz "This is Home" Switchfoot zwłaszcza :). Piękna muzyka!
Mnie też bardzo podoba się soundtrack z "Opowieści..." - zarówno z pierwszej, jak i z drugiej części.
w 1 jest lepszy krytykujcie ile chcecie ale yo maoje zdanie 1 jest lepsza aktorzy lepiej grają (nie tak sztucznie jak w 2) są ładniejsi i lepsze postacie i akcja!!! łucji jest lepiej w krótkich włosach wygląda słodko i to do niej pasuję!!!a muza lepsza też w 1 !!!! ogulnie 1 !!! i stroje nie są wieśniackie (jak w 2)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!