PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434429}

Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34531
5,0 9 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

Film sam w sobie bardzo mi się podobał ale słyszałem (bo sam jestem szczeże nie słyszałem o
tej historii; jeszcze) że jest to straszne zakłamanie więc zamiast 9,5 daje 8,4

ocenił(a) film na 1
AnthonyCole

to może lepiej najpierw przeczytaj o tych zwyrodnialcach, to może wystawisz temu zidiociałemu ''giełu'' należytą ocenę czyli 1/10.

ocenił(a) film na 6
Cobra_Choke

Chodzi ci o Bielskich??
W Hamerykańskich filmach wojennych wiadomo że dużo rzeczy przekręcają byle na swoją korzyść ale żeby ze zbrodnialców zrobić bohaterów.

ocenił(a) film na 1
AnthonyCole

No właśnie. Bo to, że filmy ''historyczne'' z JuEsEJ to czyste SCi-Fi :D to niekiedy nie razi. Mimo, że taki Wróg u Bram to też naciągana fikcja włącznie z Zajcewem to niemniej jednak film jest świetny. Ale ten film to nie SCI-Fi. To przekłamana historia do bólu i robienie z morderców dzielnych bohaterów. Bracia Bilscy to byli mordercy, gwałciciele, złodzieje, zdrajcy Polski, kolaboranci z Armią Czerwoną. Rzezie, których dokonywali w okolicznych wisach są wręcz legendarne. Ale niestety, Zachód jest na tyle ociemniały i tępy, że kupi każdą ściemę.

ocenił(a) film na 6
Cobra_Choke

Na razie nie wiem nadal za dużo o Bielskich ale jak się dowiem (bo zaczynam 3 klasę w gimnazjum. Więc coś na pewno będzie) to odpowiem czy się zgadzam :)

ocenił(a) film na 1
AnthonyCole

W Gimnazjum, w szkole chcesz się dowiedzieć prawdy o Bielskich ? :)) Nie liczyłbym na to. Mnie w szkole nigdy nie uczono prawdziwej historii Polski. Nie mówiąc o żołnierzach wyklętych i innych rzeczach, o których sam się dowiedziałem dopiero w wieku 25 lat. A o Pileckim coś was uczyli lub ogólnie o komunie, stalinizmie ?

ocenił(a) film na 6
Cobra_Choke

Może czasy się zmieniły :D

ocenił(a) film na 1
AnthonyCole

Mam nadzieję :) aczkolwiek póki co obserwując ''sól polskiej ziemi'' czyli właśnie młodych od kilku lat, załamuję się coraz bardziej jak bardzo szkolnictwo i media poszły w stronę odmóżdżania właśnie młodzieży, bo młodzi to od zawsze największe zagrożenie dla władzy więc trzeba młodych mieć ciągle pod stałą kontrolą i kształtować od małego. No nic, 3mam kciuki, może twoja szkoła będzie normalna :) a przy okazji, nie czekaj na szkołę tylko sam pogrzeb w swojej polskiej przeszłości, możesz się bardzo zdziwić odkrywając różne ciekawe i przerażające fakty, których może ci nikt nigdy nie podać bo albo są niewygodne, albo jest na nie dożywotni ban bo burzą z góry ustalony porządek, w którym my wszyscy gnijemy od 1945 roku. Pozdrawiam i życzę otwartego umysłu, im szybciej tym lepiej :)

Cobra_Choke

Tak właśnie ma być i o to chodzi od początku w "reformach edukacji". Chodzi o możliwie jak największe obniżenie poziomu intelektualnego i zdolności jakiegokolwiek logicznego myślenia czy zainteresowania dociekaniem preawdy i faktów; chodzi też o indoktrynację i jak najwcześniejsze odebranie dzieci rodzinom (obniżanie wieku "szkolnego" pod fałszywym pretekstem) by w rezultacie uzyskać jeszcze łatwiej sterowalną masę jednostek roboczych, jeszcze lepiej dostosowanych do oczekiwań korporacji posiadających globalną ekonomię i polityków na swoich usługach. Powoli nie można już tego nazywać społeczeństwem, gdyż przestaje nim być; staje się zatomizowaną masą zombies-niewolników odmóżdżanych i sterowanych za pomocą telewizji. Ich zadaniem jest pracować (tanio!), być posłusznymi, kupować co im się każe, umrzeć dość szybko by nie obciążać systemu (ale umierać powoli na tyle aby koncerny chemiczno-farmaceutyczne zarobiły dość miliardów sprzedając im swoje chemikalia zwane lekarstwami).
Tak to z grubsza wygląda.
Gimnazjalistom polecam filmy mówiące o tych problemach (dostępne w wielu miejscach w necie), jak:
System Edukacji (Indoktrynacja)
Pranie Mózgu vs Edukacja (Erica Goldson)
Wielka Transformacja
Wiadomości TV kontra Nagranie z komórki
Jak media wmanipulowują świat w wojnę
Twój ekran kłamie. Telewizor, LCD, Plazma to tylko Iluzja w którą masz uwierzyć
Telewizja - Masowa Kontrola Umysłu
Telewizja z mlekiem matki
Czy Telewizja To Wrog Naszych Dzieci
Eckhart Tolle - Telewizja
Powtórka z życia - Telewizja
Telewizja aspiracyjna - Charlie Brooker Screenwipe
Prawda o TV
Alan Watt - Szok i Trwoga
Kontrola umysłu. Zbagatelizowany fakt współczesnego świata
Generał Wesley Kanne Clark - zajmiemy 5 krajów - Plany wojenne USA
Wojna na sprzedaz Best enemy money can buy
Szczepionki. Broń Masowej Zagłady
Niewygodne fakty na temat GMO
Wystąpienie prezydenta Hugo Chaveza na konferencji klimatycznej w Kopenhadze
Korporacja
Żarówkowi ściemniacze - Bulb Fiction
oraz cała masa innych filmów ale nie chcę się tu posunąć za daleko. Kto szuka prawdy (na dowolny temat), na pewno ją znajdzie.
Offtopic ale myśle, że warto o tym mówić.

ocenił(a) film na 1
elaborator

10/10 - Z Pana Wołoszańskiego zrobiono TWD i zdjęto z anteny jego programy historyczne np Sensacje XX Wieku. W zamian dodano Trudne sprawy i W-11
EFEKT : Pytanie do maturzysty: Jeśli ktoś miałby napisać autobiografię Piłsudskiego kto to by był ?? Odp: Ktoś ważny, doniosły......

SPOŁECZEŃSTWO DEBILI JUŻ ROŚNIE - Żydzi będą mogli im sprzedawać śmieciowe akcje jak już raz miało to w USA miejsce.

ocenił(a) film na 1
Cobra_Choke

Na tym forum jak napisałem że Żydzi z MBP katowali Pileckiego to jakiś Żyd (polskiego pochodzenia) stwierdził że Żydzi stworzyli Polskę i wywlekam głupoty :)

ocenił(a) film na 1
magik30

No przecież stworzyli :D POLSKĄ REPUBLIKĘ LUDOWĄ AHAHAHAHAHAHA :) POZDRAWIAM !!!