PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627100}

Obecność

The Conjuring
2013
7,4 246 tys. ocen
7,4 10 1 246420
6,6 51 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Czy ktoś wyobraża sobie dubbing w horrolach

użytkownik usunięty
avengers_2

Na pewno lepszy dubbing niż napisy, dotyczy to każdego gatunku filmowego.

użytkownik usunięty

no chyba nie._.

użytkownik usunięty

Dla mnie tak. Napisy psują całą przyjemność z oglądania filmu. Czyta to się książki lub gazety. Jeżeli mam oglądać film to wyłącznie z lektorem, bądź właśnie z dubbingiem.

ocenił(a) film na 7

Dubbing czy lektor zakłóca oryginalne głosy aktorów, a więc i ich grę aktorską (czyli również zamierzenie reżysera), na którą składa się także sposób wypowiadania, akcentowania czy intonowania głosu w danych scenach, których dubbingowiec, mimo najlepszych chęci, nigdy nie odtworzy. Każdy szanujący się kinoman ogląda filmy tylko i wyłącznie z napisami, tak jak to było w oryginale, tak jak to założył reżyser! Jedyną wyjątkiem są filmy dla dzieci i to tylko z tego powodu, że nie potrafią czytać.

użytkownik usunięty
FILioza

Dla mnie ani lektor ani dubbing nie zagłusza gry aktorów, natomiast napisy psują całą przyjemność oglądania filmu, bo nie dość że trzeba czytać, to nie widać co się dzieje na ekranie, bo trzeba patrzeć tylko na napisy.

ocenił(a) film na 8

"...Nie dość że trzeba czytać..." a co czytanie to jest jakaś unikalna umiejętność którą trudno nabyć że Ci to przeszkadza ? A jeżeli oceniasz filmy polaczków na 10 to nie dziwie Ci się że lektor czy dubbing nie psuje Ci prawdziwej gry aktorskiej w dobrych filmach, gdyż pewnie w ogóle nie zwracasz na nią uwagi...

użytkownik usunięty
CriticMan

Nie nie jest trudne, ale ja nie mam podzielnej uwagi i nie umiem jednocześnie oglądać filmu i czytać napisów, bo jak czytam napisy to nie widzę co się dzieje w filmie.

ocenił(a) film na 7

Z dubingiem to bajki można oglądać. Dubing w filmie to totalna porażka.

użytkownik usunięty
Xsaav

Ja też nie przepadam za dubbingiem, ale wolę już dubbing od napisów.

użytkownik usunięty

:DDDDDD

ocenił(a) film na 7
avengers_2

Skoro dają radę w filmach XXX, daliby radę i w horrorach:)

avengers_2

No pewnie.
Z każdego takiego dubbingowanego filmu zrobiła by się komedia

ocenił(a) film na 8
avengers_2

Już był przypadek zdubbingowanego horroru. The Ring wyszedł w wersji z lektorem i dubbingiem ;)

ocenił(a) film na 8
avengers_2

No ba szczegolnie niemiecki wloski hiszpanski hahha