PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 213 tys. ocen
7,6 10 1 212753
7,9 63 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Dziwna scena w filmie?

użytkownik usunięty

Mam takie pytanie do fanów tego filmu. Kiedyś w telewizji oglądałem dziwną wersję tego filmu. W scenie w której Ripley leży w szpitalu ma sen i tu jest problem. W pewnym momencie podciąga bluzkę i widać jak obcy wypycha klatkę piersiową i na końcu tego snu rozrywa ją i wyskakuje po czym sen się kończy. Nigdzie na żadnym wydaniu Blu-ray czy DVD nie ma takiej sceny nawet w dodatkach. Jest tylko pokazane jak wypycha i sen się kończy. Co to za wersja filmu i gdzie ją dostać. Było to w roku 2001 na kanale TV4 w czwartek godz. 21.00. Pytam bo ta wersja sceny z tym snem wyglądała zajebiście mrocznie o wiele lepiej niż ta tandetna scena ogólnie znana z różnych wydań filmu. Dodam jeszcze że napis ALIENS pojawiał się szybko i był podświetlany na zielono na napisach początkowych.

ocenił(a) film na 9

teraz oglądam ale kiedys mialem nagraną lepsza wersje własnie z tym potworkiem co wyłazi z brzucha...a i do tego tłumaczenie ciut lepsze było

ocenił(a) film na 10

byla taka scena

ocenił(a) film na 10

Ja też mam pytanie, o ile pamiętam była scenka jak ustawiali automatycznych strażników, którzy kosili wszyscy co było na ich drodze, dzisiaj oglądam i tej sceny nie ma!!!! co jest do cholery bo o dupę rozbić takie oglądanie.

ocenił(a) film na 8

potwierdzam - też kiedyś widziałem tą scenę i wczoraj coś mi nie pasowało, tylko do teraz nie wiedziałem co...

ocenił(a) film na 9
Gonzo123

w TV na polsacie była bardzo orżnięta wersja , nie było scen na początku gdy rodzinka na tej planecie jedzie pojazdem i odkrywa statek kosmitów i ojciec dzieci wraca z xenomorfem na twarzy ,a nut krzyczy ,nie było wiele scen w tym automatycznych strażników.
Wersja reżyserska trzyma lepszy klimat .

mszaf

Jeśli już, to na twarzy był Facehugger ;)

użytkownik usunięty

Nie ma takiej sceny żeby obcy tym śnie wyskakiwał i nigdy nie było. Ani w wersji kinowej, ani w reżyserskiej. Pamięć ci płata figle.

Gdyby istniała musiałyby być jakieś wzmianki o tym w necie, na stronach poświęconych obcemu, a nie ma.

użytkownik usunięty

Na bank jest taka scena wiem co widziałem, a w necie wszystkiego nie znajdziesz na każdy temat!!! nie wiem skąd te ciule z TV4 wzięli tą wersję pisałem też że inaczej tytuł filmu się pokazywał.Nie wiem skąd oni te wersje biorą!!!

użytkownik usunięty

"wiem co widziałem"

A wiesz co wtedy wąchałeś? Może też bym spróbował żeby zobaczyć jakieś odjechane scenki.

:D:D

ocenił(a) film na 10

Było jedenaście lat temu, może Ci się pomyliło? (Poza tym, z tego co piszesz, wynika, że Obcy wyskoczył z klatki piersiowej. U kobiet o ile dobrze pamiętam, wyskakiwał z brzucha).

użytkownik usunięty
sandy97

Źle pamiętasz - przypomnij sobie Aliens i Alien 3
(i nie, gówno pod tytułem AVP Requiem się nie liczy)

ocenił(a) film na 10

Dawno oglądałam, mogłam zapomnieć. AVPR... e. w życiu.
Mnie się wydawało, że u Ripley się w brzuchu ruszało, chociaż w trójce alien był w klatce piersiowej... moglam pomylić :/

użytkownik usunięty
sandy97

"u Ripley się w brzuchu ruszało"

Tak, ale wyłącznie w scenie, która była SNEM. Potem w tym samym filmie mamy pokazanego wyłażącego z kobiety chestburstera i wyłazi z klatki piersiowej, podobnie królowa w końcówce Alien 3.

ocenił(a) film na 10

Nie pomyślałam, ale masz rację. Szczerze mówiąc, wcześniej tego nie zauważyłam, ale został w mojej psychice bzdurny AVPR.
Dzięki za oświecenie, kiedyś byłam święcie przekonana, że u kobiet z brzucha wychodzi.

redblue masz tutaj odpowiedź...http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=281
otóż robili taką scene i w latach 90-tych była ona w wersji reżyserskiej...ale później ją wycieli

użytkownik usunięty
cezarywi

Dzięki ale z tego forum nic nie wynika. P...ą trzy po trzy. Wiem co widziałem TV4 trzeba by się zapytać skąd oni to wzięli bo ta scenka jest i naprawdę jest zrobiona po mistrzowsku!!!

aha..no to Ci zazdroszczę że to widziałeś...to musiało być niezłe...

ocenił(a) film na 9

Szkoda, że nie nagrywałeś tego z TV4. Byłbyś posiadaczem unikatowej wersji . Chętnie bym zapłacił za nią, bo takowej nie posiadam.

ocenił(a) film na 10

Ja jestem w stanie Ci w to uwierzyć, pamiętam jak byłem w kinie jakoś w 2000 roku chyba, w bardzo starym kinie w Warszawie i wyświetlali na jeden dzień chyba obcy ósmy pasażer nostromo i pamiętam, że w scenie kiedy obcy wisi na łańcuchach, ta akcja kiedy Brett szukał Jonsea, naszego kotka to jawnie pokazali obcego z dwóch innych perspektyw niż widziałem dotychczas we wszystkich wersjach jakie wydawali:) A powiem, że wyglądało to epicko...tak więc jeśli człowiek mówi, że coś widział mimo, że nigdzie tego nie było...to znaczy, że to widział i taka scena istnieje. Nie macie żadnej świadomości ludziska jakie wersje filmów szczególnie z tamtych lat mogą krążyć w obiegu...szczególnie z tymi scenami wyciętymi.
Nie powinniście z niego tak kpić, ale z drugiej strony założycielu tematu wczuj się w ich rolę i postaraj się zrozumieć, że nikt takiej sceny nie widział...więc póki nie ma dowodu to nikt w to nie uwierzy tylko na słowo poza mną:)

ocenił(a) film na 9

Niema takiej sceny zmien towar albo dilera!:)

ocenił(a) film na 10

jutro znów leci na tv4, z ciekawości popatrzę.

co za bujda. przyśniło ci się chłopie a teraz próbujesz nam wcisnąć kit! nara fantasto

ocenił(a) film na 10

może Ci się pomyliło z ALIEN 3 tam rzeczywiście jest różnica między wersjami co do zakończenia. gdy Ripley skacze do surówki: w wersji producenckiej obcy wychodzi, w producenckiej - nie wychodzi. Co do ALIENS też oglądałem w kinie jeszcze w 1989 i jak by powiedział klasyk : obcy już witał się z gąską... wychodził ale nie wyszedł.