PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 82865
5,0 56 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Kogo obstawiacie w roli Cyborga ? Typuję Billy'ego Crudup'a

ocenił(a) film na 5
Leposs

Nie sadzie zeby byl jakis cyborg na statku. Przeciez bedzie na obcej planecie na ktorej wyladuja, Fassbender, dwoch to troche przesada ;)

Aretus

A ja uważam ,że jednak będzie. Gdy załoga będzie w hibernacji ktoś musi zarządzać statkiem.

ocenił(a) film na 5
Leposs

Nie musi, komputer matka bedzie czuwac nad wszystkim :) Nie bedzie zadnego innego cyborga poza Davidem

Aretus

No nie wiem, dotychczas przy każdej ekspedycji był na pokładzie cyborg. Teraz mieliby z niego zrezygnować. Trochę to głupie, tym bardziej pchać się w kosmos bez wszechwiedzącej istoty. David był kluczem do wszystkiego, na wypadek zetknięcia się z obcą cywilizacją znał wszystkie starożytne języki, więc i tym razem ktoś taki jest potrzebny na pokładzie.

ocenił(a) film na 5
Leposs

Nie zawsze. Chodzi mi o pierwszy film z Ksenomorfem - "Alien". Owszem byl tam android , ale pozostala czesc zalogi o tym nie wiedziala ze Ash nim jest, dopiero przy probie zabicia Ripley to wyszlo na jaw. Czyli nie byl tam oficjalnie jako wszechwiedzaca istota jak to okresliles, i mial zgola odmienne zadanie jako android niz pomagac zalodze. Zwroc uwage ze film "Alien: Covenant" ma byc pomostem pomiedzy "Prometeuszem" a pierwszym filmem z Alienem czyli "Obcy - 8 pasazer Nostromo" wiec to bedzie druga czesc tej trylogii. David byl pupilkiem Weylanda, traktowal go jak syna, wiec wzial go na misje - oczywiscie poza wszechwiedza i dogladaniem spiacej zalogi David mial inne zadania, ale o tym czlonkowie ekspedycji nie wiedzieli - podobnie jak w pierwszym Obcym. Wayland zginal w "Prometeuszu", ale korporacja nadal istnieje, wysyla statek " Covenant" w odlegla czesc galaktyki, po co mieliby umieszczac androiad na pokladzie skoro wlasnie komputer matka wszystkiego dogalda jak w "Obcy - 8 pasazer Nostromo" - czyli nastepnym chronologicznie filmie. Czlekoksztaltne roboty na statkach miedzygwiznych nie sa jakas norma. Android ktory naprawde pomaga pojawia sie dopiero w "Obcy: decydujace starcie"

ocenił(a) film na 5
Leposs

Wystarczy że cyborg z demencją wyreżyseruje ten film

Mordechaj_Sauerland

Ooo you cross the line! Proszę tak nie mówić o wielkim mistrzu :D Nie podobać mi się ta wypowiedź!

ocenił(a) film na 5
Leposs

Kiedyś był mistrzem, ale potem nakręcił Prometeusza i wszystko przekreślił.

ocenił(a) film na 3
Leposs

Fassbendera.

ocenił(a) film na 1
Leposs

Kiedyś były ploty (dotyczyły one wcześniejszego scenariusza), że Fassbender w filmie będzie grał kilka wersji Davida. Więc może być tak, że na statku "Convenant" zobaczymy jego nowszy model.

Leposs

Oby film nie był za podobny do nostromo bo mam taką obawę