PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=562509}

O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 201748
7,2 70 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

Fenomenalny Adrien Brody!!!

użytkownik usunięty

Rozwaliła mnie Salvador Dali w wydaniu Adriena :D Nosorożec! Uśmiałam się nieźle, świetna rola, genialnie zagrał szalonego malarza, identyko jak Dali.

Owszem. Jednak lepszą kreację zafundował nam( moim zdaniem )Corey Stoll grając Ernesta Hemingway'a. Nie mogłam się napatrrzeć. Wow! xD

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się - epizod z Dalim (Da-li!) był świetnty! :-) Hemingway też charakterny. Zresztą cąły film bardzo przyjemnie się oglądało i postać głównego bohatera według mnie zagrana bardzo dobrze.

Ewencja

swego czasu Dalego grał Pattinson - w The Ashes - porównując go z fenomenalnie zagranym przez Brody'ego, Dali w The Ashes był dość karykaturalny, śmieszny po prostu...

tutaj - tak zgadzam się. na Hemingwaya też nie mogłam się napatrzeć :))

ocenił(a) film na 7

postacie Dali'ego i Hemingway'a to największe plusy tego filmu.

No zagrał bardzo ciekawie, szkoda tylko że taki krótki epizod.

ocenił(a) film na 8

Za Brody'ego w roli Dali'ego gwiazdka w górę:)
W ogóle świetnie napisana scena, nosorożce:D

użytkownik usunięty

Zgadzam się. Adrien Brody zagrał genialnie! Bardzo zabawny wątek z Salvadorem Dali. Również aktor, który zagrał w filmie Hemingwaya był doskonały. Mnie osobiście najbardziej rozbawił wątek z detektywem i scena, w której okazuje się co się z nim stało po zaginięciu;)

użytkownik usunięty

o ta,k to była przezabawna scena, kiedy ten biedny zdezorientowany detektyw ucieka korytarzem Wersalu! Hemingway też boski.

ocenił(a) film na 7

Och tak tak ,Dali i nosorożec - naj naj naj ,no i podobała mi sie jeszcze scenka z valium :)