Fajnie by było gdyby motywem przewodnim została piosenka Sarah McLachlan - "Angel" (http://www.youtube.com/watch?v=7CbAjj80NIM) Jest przepiękna i pasuje do nastroju filmu i książki. Pasowała by też nieśmiertelna "Hallelujah" Rufusa Wainwrighta (http://www.youtube.com/watch?v=uMrZ7lChK-g). Oby fim szybko nakręcono!
Co do soundtracku, to na pewno coś się fajnego znajdzie... Mam jednak nadzieję, że kompozytor nie wpisze na listę żadnych młodzieżowych piosenek, które były na topie...
Szczerze, to ja polecam
Lamb - Gabriel
Megan McCauley - Die For You :)
A jeszcze jedna moja aluzja, ale do założycielki tego tematu. Ładnie tak przepisywać bądź kopiować opis książki zamieszczony na okładce? Nie ładnie, oj nie ładnie, bo jest plagiat i przestępstwo grożące nawet grzywnie.
hejka, jeśli jesteś w posiadaniu utworku Lamb-Gabriel to bardzo proszę o przesłanie na gosia1@icpnet.pl
pozdrawiam:)
Przepraszam ale wiem, że to z okładki... Spójrz na opis 'nathalie' i wtedy oskarżaj... Wyd. Albatros seria Pi....
Aha... Jak wysyłałam opis do filmwebu TO NAPISAŁAM W ŹRÓDLE, SKĄD MAM KOŃCOWĄ CZĘŚĆ... Nie jestem plagiatorką i nie życzę sobie takich oskarżeń. Filmweb wie, skąd jest ten fragment opisu, ale joś dziwnym trafem przyjął...
Może napiszę inaczej;
Plagiat (łac. plagium - kradzież) - skopiowanie cudzej pracy (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej, a także: opisu, recenzji, wywiadu i innych prac szkolnych.
To co w nawiasie; weryfikator sprawdzający Twój opis absolutnie nie powinien tego zaakceptować, gdyż sam przyczynia się do powstania plagiatu.
I oczywiście podczas swoich błędów, nie powinno się patrzeć na innych, opisu nathalie w ogóle nie skomentuję, gdyż nikt przy zdrowych zmysłach by tego nie zaakceptował, na pewno to jakaś pomyłka.
Jeżeli jednak chcesz, aby Twój opis nadal był częścią tej strony, to zgłoś go do usunięcia i dodaj ponownie, lecz na samym dole w nawiasie kwadratowym napisz, na czym się wzorowałaś, nawet jeśli korzystałaś tylko z fragmentu bądź nawet wyrażenia z innego źródła.
Pozdrawiam.
Ale ja napisałam w tekście (zdanie pochodzi z okładki "Nostalgii Anioła" wydanej przez Albatrosa w serii Pi) i nie wiem bynajmniej gdzie to wcięło :/
A co to, "Hallelujah" skomponowali specjalnie dla "Shreka"?? Nie. Nie moja broszka, że w "Shreku" wykorzystali ten utwór. Chodzi mi o spokojną i refleksyjną muzykę...