Tendencyjny opisujący tylko 1 stronę problemu.Ani słowem sie nie zajaknal,ze cześć ludzi została niesłusznie oskarżona nie wspominając,ze rządzili fatalnie.
Czemu niby rządzili fatalnie? Waldemar Pawlak lepiej? Druga strona - bronisz wspólników komunistów? Hm a kto niby niesłusznie? Mogli się odwoływać nikt nie mówił że nie mogli.
Brak fachowców,brak zdolności koalicyjnej?Walka o lustrację a agenci w rzadzie(Olechowski ministrem finansów)
Kurski to typowy burak, gbur ubrany w miare dobry garnitur. Az mi wstyd ze Gdańsk ,,urodził'' takiego kretyna.
Inczej. kurski to klasyka kretynizmu, debilizmu, wariactwa i tego jak za panstwowa kase wypasc sie jak świnia. ciekawe gdzie sie przytuli przed wyborami. Ja stawiam ze wejdzie w dups.... jarkowi i to razem ze swoim kumplem tak z samą zryta czacha zybim ziobro.
Znowu sobie bolszewia zlot na filmwebie urządziła.
a won na powietrze, w śnieżnych zaspach dyrdymały opowiadać, a nie tu zatruwać powietrze szlachetnym filmwebowiczom.
Nie rozumiem co to za argument przeciwko, że scenarzystą jest Kurski. Nawet jeśli scenarzystą byłby sam prezes Kaczyński, na filmie widać to, co widać, pozakulisowe układy Wałęsy, Pawlaka, Tuska i innych. Nie zmienisz tego nawet największą niechęcią do jakiegoś polityka, czy partii politycznej.
Film oczywiście jak najbardziej godny polecenia, zgadzam się z pierwszym komentarzem.
Film jako film ciekawy,ale,nie przedstawił jak przeprowadzono ta lustrację,na szybko,kilka osob skrzywdzono nie słusznie oskarzajac ich o wspolprace
to chyba dokument pokazujący właśnie trzęsienie ziemi w środowisku dawnej agentury, która jak najszybciej musiała odwołać ten rząd ze strachu. Bolek też by poleciał. Jako pierwszy.
Lustracja tak,ale nie w taki sposób jak oni chcieli to zrobic na zasadzie "nie wazne,ze mogą ucierpieć niewinni(niesłusznie oskarżeni o współpracę),poświęcamy ich w imię sprawiedliwości.Trzeba było mądrze to zrobic,a nie na wariata.
Na żadnego wariata. Po prostu dekomunizacja w kraju, w którymi rządziła bolszewia od 45 roku to by było coś tak potężnego, że aż nie do opisania. Wałęsa by poleciał w pierwszym rzędzie. A to by wstrząsnęło całym światem i wyszłyby wszystkie machloje itd. a po co było burzyć układ sprzed tylu lat ustanowiony przez zachodnich zdrajców ? Dzisiaj by się mówiło przede wszystkim o mordercach żydowskich z UB, a ludzie tacy jak Pilecki, Nil czy Rój nie schodziłyby z anteny i każdy by je znał i by Polak znaczył Polak, a nie tani wyrobnik POst komuchów i Żydowskiego systemu zniewolenia i zniszczenia.
Ja nie o tym mówię.Chodzi mi oto,ze wiele osob zostało skrzywdzonych przez niesłuszne posadzeniu,patrz lista wildsteina w jednej liście ofiary i wspolpracownicy
no to było złe. Ale ogólnie to dekomunizacja się nie odbyła i dzisiaj są tego efekty. Kolesie mają wszystko, plebs zdycha dzień po dniu.
Masz rację, a zwłaszcza polityk od słów:
"[Żydzi] są zdolniejsi od Polaków i dlatego plasują się w środowisku inteligenckim. "
No rzeczywiście, ma tysiące hektarów ziemi, kilkadziesiąt zakładów i kilka kont, w Szwajcarii, USA i Izraelu. Obłowił się jak nic.
i kota, zapomniałeś o kocie, bo kot jest tu najważniejszy. Skoro znasz jego kondycję finansową nie mam jak z tym polemizować.