PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843430}

Niezwykły świat grzybów

Fantastic Fungi
2019
7,1 4,9 tys. ocen
7,1 10 1 4874
7,0 3 krytyków
Niezwykły świat grzybów
powrót do forum filmu Niezwykły świat grzybów

Szur, szur, szur. Komentarze "Otwórzcie umysł" zostawię tylko z - właśnie!
Narracja silnie sugerująca sposób myślenia, żenująca próba gry na emocjach widza.

Sama wypowiedź w 14:25 doskonale powinna uzmysłowić o co tak naprawdę chodzi.
Jasne - podkreślenie, że amatorzy mykologii jak i w ogóle mają i mieli silny wpływ na rozwój nauki, tak są amatorami, nie do końca ścisle związanymi z nauką.

andraf_fw

Niekoniecznie. Podano wiele danych naukowych oraz publikacji. To, że nie na rękę koncernom leczenie za pomocą psylocybiny czy lsd jest prawdą - udowodniono naukowo (na dalsze badania nad LSD dopiero po wielu latach zezwoliła Szwajcaria) że jedna taka akcja załatwia często sprawę depresji, nałogu. Po co koncern ma z czegoś leczyć jedną dawką za grosze skoro może doić całe życie osobę z depresją? Na osobach z depresją robią kosmiczne pieniądze. Nauka nauką ale wielu naukowców tak samo się sprzedaje za worek srebrników byle tylko koncern dostał to czego chce.

andraf_fw

Badania KLINICZNE które zazwyczaj kosztują 30-40 milionów dolarów pokazują, że psylocybina jest jednym z największych odkryć w psychiatrii od wielu lat. Sam osobiście dostaje 'raka' jak widzę ludzi którzy wierzą w szkodliwość 5g, chemtrails, płaską ziemie, szkodliwość szczepionek czy w to, że covid jest zmyślony. Osobiście zjadłem w życiu z 300g grzybów, dziesiątki kwasów i uważam, że "coś" w tym jest. Aczkolwiek zawsze jestem wierny nauce a nie pseudonauce czyt. Jerzy Zięba i inne szurostwo
cieplutko pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 6
e3ester

Widać te kwasy wyjadły ci mózg bo kompletnie się zagubiłeś.

andraf_fw

Jordan Peterson w jednym ze swoich wykładów powiedział
"znam wiele osób mądrych, lecz upośledzonych intelektualnie...". Moim zdaniem zaliczasz się do tej grupy osób mądrych lecz... upośledzonych intelektualnie."

Jeżeli nie rozumiesz, co ma na myśli autor, poucz się trochę, poczytaj, zdobądź wiedze,(z różnych źródeł)żeby zrozumieć... co Autor miał na myśli.
Jeżeli tego nie rozumiesz, to w jakim celu krytykujesz jego wypowiedzi?
A/ w celu prymitywnej gloryfikacji i poczucia więzi z osobami mniej świadomymi(debilami)
B/ w celu negowania faktów naukowych i tworzeniu własnej sekty(żartobliwie wyolbrzymię) 10 000 lat przed naszą erą, ogarniasz jak rozpala się ognisko i mówisz innym, że to czary, bum jesteś Bogiem hahahah
C/pomimo dostępu do internetu i książek, wolisz wierzyć osobie X , która powiedziała Ci jak masz żyć, żeby na nią zarabiać.
D/ napisałeś bezproduktywną opinie, bo rodzice Cie tak nauczyli(co jest równoznaczne z tym, że gdyby rodzice nauczyli Cie, że jesteś stworzony, żeby oni zaspokajali swoje potrzeby seksualne na Tobie, to uważałbyś to za normę)

"Jasne - podkreślenie, że amatorzy mykologii jak i w ogóle mają i mieli silny wpływ na rozwój nauki, tak są amatorami, nie do końca ścisle związanymi z nauką." W dokumencie było podkreślone XIX wiek(1801-1900).

Ja w 2021 roku nawet NIE BĘDĄC NAWET AMATOREM MYKOLOGII, bo się na tym nie znam, ciekawi mnie tok myślenia tych osób.

Nie znałem pojęcia "SZUR" przeczytałem co to znaczy i... kolego bez obrazy, ale "SZUR" to osoba wierząca, że ziemia jest płaska, a na "pierścieniu ziemi" stoją źli ludzie, którzy kasują pamięć i dbają o to, że jeżeli pojedziesz na biegun, to wykasują Ci pamięć.(to radykalny przykład "SZURA")bez obrazy, ale jeżeli zaprzeczasz nauce, to nie powinieneś się wypowiadać, ale byłbyś dobrym komikiem hahaha.

W tych czasach każdy, kto wierzy w covid19 jest "SZUREM". Dlaczego krytykujesz osoby myślące inaczej ?
Co Ci przeszkadza, że zamiast wiary w brodatego dziadka, ktoś wierzy w wirusa z koroną, który niszczy cały świat, pomimo tego, że więcej ludzi umiera na ŚMIERĆ niż na covida19?

To że osoby bez tytułów badali NIELEGALNE SUBSTANCJE, nie znaczy, że ich badania były gorsze, przykład masz wyżej.

PODKREŚLĘ PSYLOCYBINA NIE JEST LEGALNA, WIĘC ŻADEN LEKARZ/DOKTOR, nie może się wypowiedzieć na ten temat. Ciekawi mnie skąd bierzesz wiedzę na ten temat i dlaczego to krytykujesz?

Jeżeli nie próbowałeś, to jesteś podobny do prawiczka opowiadającego o seksie hahhaha, więc A,B,C,D, czy może napiszesz opcję"E"? hahha

ocenił(a) film na 9
andraf_fw

Polaczek si ę zesrał o to że koleś jest "amatorem". Wystarczy jeden link by Cię zjeść na śniadanie - https://paulstamets.com/peer-reviewed-scientific-articles Co za idiota x D