Moim zdaniem ten straszny i tragiczny czasem w skutkach proceder, jest poniekąd na własne życzenie młodych i naiwnych dziewczyn. BEZ URAZY. PRZEPRASZAM JEŚLI KOGOŚ OBRAZIŁY MOJE SŁOWA.
Wyzywające ubieranie się, makijaż nieodpowiedni do wieku i nie stosowne zachowanie. To wszystko niestety bardzo zwraca na taką dziewczynę uwagę potencjalnemu porywaczowi. Choć nie mówię, że tylko takie dziewczyny są na celowniku. W śród nich mogą się znaleźć też zagubione, smutne zdołowane, chodzące bez celu np. po parku, czy po mieście. Różnie jest.
Ty niedosmażony naleśniku. To właśnie przez takie miernoty umysłowe, jak Ty które propagują takie idiotyczne teorie wciąż zdarza się, ze ofiary gwałtów są oskarżane o prowokowanie gwałciciela. To są niewyobrażalnie zwyrodnialcy robiący kasę na niszczeniu ludzkiego życia i wyzysku i Ty masz czelność mówić, ze postąpiliby inaczej jak by dziewczyna się nie pomalowała szminka i nie założyła spódniczki??
Czy jak idziesz ulica i jakiś gbur da Ci w mordę z pięści to mówisz „no ok, w sumie sam się prosiłem bo mam wk%#wiajacego ryja i głupi uśmieszek no to wiadomix, ze go sprowokowałem?” Idąc Twoim tokiem rozumowania tak powinno być i obyś sie nie musiał o tym przekonać na własnej skórze.
Pamiętaj, że dla jednego prowokująca jest mini spódniczka, a dla Araba np. niezasłonięte włosy. Druga kwestia jest taka, że życie nie raz udowodniło, że wiele porywanych czy gwałconych kobiet było bardzo skromnie ubranych, więc ta teoria jest bez sensu. Jak można myśleć w ten sposób, tłumaczyć gwałcicieli i jeszcze pisać "przepraszam jeśli kogoś uraziłam"? Tak, uraziłaś w bardzo bezmyślny sposób. Obyś nigdy nie musiała się zastanawiać czy Twoja spódniczka/płaszcz/makijaż nie byly zbyt prowokujące, a uśmiech sympatii do obcego człowieka na ulicy nie zachęcił doa ataki jakiegoś zwyrodnialca.