PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401436}

Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 160695
6,4 48 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

gdzie do jasnej malarii się podziało te kultowe zdanie.

ocenił(a) film na 10
deadpool11

Wiem że jest inne,ale go nie pamiętam

deadpool11

To jest właśnie plus na konto tego filmu. Zamiast rzucać nadużywaną frazą z tysiąca komisów Spider-Mana, postanowiono zamienić go te słowa w czyn.
- najpierw Peter lekceważy (zapomina) swoje obowiązki wobec wujostwa po odkryciu mocy, bawiąc się nimi czy żyjąc przeszłością (szukanie rodziców)
- kłótnia z Benem i May
- przedstawienie śmierci wuja tak, aby oczywista była to wina Petera
- szukanie zemsty na zabójcy, nie sprawiedliwości - Peter pokrzyżował plany policji (uwaga ojca Gwen)
- śmierć Stace'ego jako wynik zaistnienia Jaszczura (oddanie formuły)
- nagranie Bena na komórce

Oto przykład jak zbudować realistyczny, mroczny, surowy światopogląd w umyśle Spider-Mana. To mocniejsze niż zwykła sprzeczka, przypadkowa śmierć kogoś i wypowiedzenie jednego motta u Raimiego. Skondensowano wyrzuty sumienia ze 100 pierwszych zeszytów w jednym filmie w bardzo umiejętny sposób, biorąc styl Ultimate Spider-Man.

Niektórzy chyba chcieliby, aby wszystko była tak samo nierównoznaczne jak komiksach lat 60 (debiutancki Amazing Fantasy 15 miał jedynie kilkanaście stron :P). Tutaj wina Petera jest podważalna.

ocenił(a) film na 9
SS_93

a nawiasem mówiąc ta zemsta na zabójcy wujka Bena była żałosna, powinna być trochę bardziej mroczniejsza jak w przypadku poprzedniej trylogii . chciałem jeszcze powiedzieć że to mój pierwszy temat jjjjjjjeeeeeee

ocenił(a) film na 10
deadpool11

To dobrze że mu się nie udało złapać, pokazuje jak Nowy Jork jest wielki.

ocenił(a) film na 9
deadpool11

Ale w tamtej trylogii Peter został opętany przez Venoma i nie panował nad sobą, gdy odnalazł mordercę wujka.

ocenił(a) film na 9
Luklaser

ale to dopiero za drugim razem kiedy policja zidentyfikowała prawdziwego morderce

ocenił(a) film na 10
Luklaser

W 1 części panował, może nie chciał go zabić,ale tak wyszło.

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

w Emejzingu jest za dużo dziecinady , dziękuje za uwagę

ocenił(a) film na 9
Y2Jericho

"Emejzingu" hahahaha, ale co racja to racja. miejmy nadzieje ze druga cześć okaże się bardziej dojrzała

ocenił(a) film na 7
deadpool11

Emejing napisałem specjalnie ;] też mam nadzieję ze 2-ka będzie o niebo lepsza

ocenił(a) film na 9
Y2Jericho

Wiem ze specjalnie:-)

ocenił(a) film na 7