PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123333}

Nadprodukcja. Terror konsumpcji

Surplus. Terrorized into Being Consumers
2003
6,7 388  ocen
6,7 10 1 388
5,3 3 krytyków
Nadprodukcja. Terror konsumpcji
powrót do forum filmu Nadprodukcja. Terror konsumpcji

Z filmu wynika,że najszczęśliwsi są chyba mieszkańcy Korei Północnej-tam nawet pieniędzy nie mają.Że też komuś do łba takie głupoty przychodzą i film o tym robi.Gloryfikacja Fidela.Reżyser powinie udać się na leczenie klimatyczne.Polecam jakiś przytulny łagier na sybirze;)

Milioner,któremu sen z powiek spędza problem pozbycia się majątku;)
Kubanka,dla której szczytem szczęścia jest obżeranie się hamburgerami i MTV;)
Większych bzdur dawno nie słyszałem.
Konsumpcjonizm jest zły.Zgoda.Ale co w zamian?Powrót do natury?Bzdura.Niema,nie było i nie będzie powrotu do natury!!!Jaskiniowcy mieli inne problemy.Głód,brud i ubóstwo!!!Jak reżyser pragnie,dureń jeden,natury,to niech do Afryki na przykład jedzie.Same atrakcje-malaria,pasożyty,głód,brak czystej wody,aids,wojny.Czysta natura!!!

pirks4

a inną sprawą jest to że gdyby każdy człowiek miał zaspokoić siebie sam (bez pośrednikó i innych firm) zanieczyściłby planetę 100 razy bardziej.

ocenił(a) film na 7
ThePrestige

a mnie się wydaje że nie gloryfikował wcale Fidela. chodziło o pokazanie kontrastu. chciał pokazać ze tam gdzieś na komunistycznej kubie są ludzie którzy cieszą się z panującego tam systemu i że mozna tak życ, życ normalnie nie ponad stan. ,nie żyjemy tam i nie umiemy się odnieść, a przynajmniej ja. bo jak się urodziłam nie było juz kartek i wszytko mam pod nosem.. ale jak wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. a temu w okularach jak kolwiek on się nazywał Z cos tam, polecam wyjechac w dzicz, skoro nie godzi się na taki stan swojego życia. Mc Candless dał radę.

ocenił(a) film na 8
pirks4

Popieram idee piętnowania konsumpcyjnego stylu życia aczkolwiek nie do końca zgadzam się z Zerzanem jakoby jedynym sposobem wyjścia z patowej sytuacji była ucieczka w prymitywizm.

pirks4

Reżyser Cię posłuchaj i w "Szwedzkiej teorii miłości naprawdę pojechał do Afryki :D