PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539}

Mulan

1998
7,7 169 tys. ocen
7,7 10 1 169000
7,4 43 krytyków
Mulan
powrót do forum filmu Mulan

...filmów Disney'a. Siła "Mulan" tkwi w ciekawym, oryginalnym, pomysłowym, zabawnym i nieprzesadnie ckliwym scenariuszu. Przepiękna animacja nie raz zachwyca, rewelacyjna muzyka Goldmitha ("Short Hair"!)i świetne piosenki ("Man Out Of You" jest genialne!), fenomenalne postaci drugiego planu (Muszu w wykonaniu Sztuhra powala)- to wszystko czyni z "Mulan" film wybijający się ponad przeciętność i urzekający każdego widza, bez względu na wiek.
Gorąco polecam, bo to jedna za najlepszych animacji jakie widiałem, nie tylko spośród Disneya, ale w ogóle! 9/10

Slowik

Podpisuje sie :)

Film jest faktycznie jednym z lepszych, ciekawy, zabawny...i ma naprawde swietna sciezke dzwiekowa! :)

ocenił(a) film na 9
gwell

nie zgadzam sie- siła Mulan tkwi w... MUSZU :D:D:D (.. ty geniuszu...;P)

Slowik

Taaaaaaaaaaaak!!! Muszu jest genialny normalnie. Kocham ten film:)

ocenił(a) film na 8
Mia_Rose

W pierwszej części wszystko jest genialne:piosenki,historia jest zgrabna,nierozwleczona i ciekawa,postacie no i oczywiście Muszu w wykonaniu Shtura -pękam ze śmiechu za każdym razem.A jak pierwszy raz obejrzałam po długim czasie tą bajkę to nie pamiętałam ,że mówił tu Shtur i było to dla mnie pozytywne zaskoczenie:)-"Okłamałeś mnie,przynosisz pecha...a ty co może owca??","Jałówka za mną"...buhaha.pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Slowik

zgadzam się to mój ulubiony film.Znam napamięć wszyskie teksty i piosenki

ocenił(a) film na 9
Slowik

Zgadzam się również.

Uwielbiam tę bajkę. Mogę włączać raz i jeszcze raz. Przekazuje wartości,piękno. Takie bajki powinny oglądać dzieci gdzie nie stawia się na przemoc.

9/10

ocenił(a) film na 9
kajsonka

Zgadzam sie! Mulan jest super, ale i tak nie przebija Pocahontas. Dla mnie do dziś to najlepsza bajka jaka
kiedykolwiek powstała :D