Mulan to moja ulubiona bajka ale druga część to jakieś nieporozumienie. Oczywiście bajka jest fajna ale w zupełnie w innym stylu niż pierwsza część. Coś w stylu zwykłej kreskówki jakich wiele leci obecnie na kablówce. Z moich ulubionych postaci nie zmienił się aż tak strasznie Mushu bo Shang(moja ulubiona postać) to kompletna porażka o Mulan też się lepiej nie wypowiadać. Ta część w porównaniu do pierwszej nie jest bajką, którą po obejrzeniu pamięta się na zawsze. Mam nadzieję, że zrobią trzecią część, która będzie kontynuacją tej kultowej bajki. Denerwowało mnie jeszcze to, że zmienili polską obsadę dubbingującą bohaterów.
Tak, dubbing beznadziejny ;<< Chociaż wokal Mulan naprawdę świetny ;] A do Shanga kompletnie nie pasuje ten głos! Nie jest zły, ale nie pasuje.
Jedyne za co można dziękować, to pozostawienie dubbingu Muszu.
A co do III części, to nie sądzę, żeby im wyszło. Mulan to bajka z przed 10 lat. To by nie było to samo. Po nieudanej sequelu najlepiej darować sobie kontynuacje, bo to może uśmiercić pierwszą część. MAmy na to wiele przykładów zarówno w bajkach jak i w filmach:
Shrek
Matrix
Piraci z Karaibów
dubing beznadziejny to fakt ale bajka jest ekstra są po prostu starsi i mają nową misje a mają być małrzeństwem więc to normalne że się kłucą a te kłutnie rozpoczynają dzięki Mushu bo grozi mu znowu stracenie posady tak samo fajna fabuła jak w pierwszej części jak w pierwszej częsci tylko troche krutka jest ta część
Jak dla mnie 2 część jest super,tylko ma jeden - :( Głupie jest to że ten Shang oświatcza się Mulan na początku :( Fajnie by było gdyby to zrobił na końcu,a przez cały film by się tylko w niej kochał pokryjomu (Mulan także)
Mulan II to kolosalne nieporozumienie! Nigdy nie byłam zwolenniczką kontynuacji bajek Disney'a, które wpisują się w kalasykę animacji i nigdy nie będę, ponieważ jest to bezcelowe i irytujące! Taki sam los spotkał Króla Lwa, Piękną i Bestię czy Pocahontas i aż się prosi o pomstę do nieba!
też się zgadzam, choć wykreśliłabym z listy króla lwa (ale może to dlatego że nie widziałam jedynki ;<)
Czemu oni zmienili dubbing!
Poza tym lepiej by zrobili, gdyby nie robili tej części.. :/
,,Mulan to moja ulubiona bajka ale druga część to jakieś nieporozumienie. Oczywiście bajka jest fajna ale w zupełnie w innym stylu niż pierwsza część. Coś w stylu zwykłej kreskówki jakich wiele leci obecnie na kablówce.'' Sol_Alexandra - uważam dokładnie tak samo ;)
A co do III części, to nie sądzę, żeby im wyszło. Mulan to bajka z przed 10 lat. To by nie było to samo. Po nieudanej sequelu najlepiej darować sobie kontynuacje, bo to może uśmiercić pierwszą część. MAmy na to wiele przykładów zarówno w bajkach jak i w filmach:
Shrek
Matrix
Piraci z Karaibów
Jezeli o mnie chodzi to z wiekszoscia sie zgadzam jednakze uwazam iz Piraci z Karaibow czesc 3 byla jedna z lepszych najmniej podobala mi sie wlasnie 2 czesc.... Nie mniej jednak gdyby pojawila sie czesc 3 Mulan z pewnoscia bym obejrzala....