PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 544 tys. ocen
8,0 10 1 543977
7,8 85 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Obejrzałem dzisiaj cały film i nie bardzo zrozumiałem jak zginął joker i dlaczego Harvey Dent zrobił się zły gdy miał spaloną twarz i jaką rolę w tym filmie odgrywał Salvatore Maroni, czy był on zły czy dobry, co było jego celem? Czy ktoś wie i mógłby mi pomóc w wyjaśnieniu tego??

nina05

Mógłby jeszcze mi ktoś pomóc w tym dlaczego oni aresztowali tego chińczyka 'lau'

ocenił(a) film na 10
nina05

Joker nie zginął- trafił do Arkham Alysium

S.Maroni jest szefem mafii, jest to bad gay...ale między Batmanem i Jokerem jest typowym nic nie znaczącym bandziorem

Lau był członkiem mafii- konkretnie ich księgowym więc jak zaczął sypać to wczyscy poszli do pierdla

a H.Dent- polecam się zapoznać z genezą postatci Two Face'a

http://en.wikipedia.org/wiki/Two-Face

ocenił(a) film na 10
FvJ

Joker nie zginął- trafił do Arkham Alysium/?
taaak? a co to właściwie bo nic w filmie nie było,myślałam że joker po prostu przeżył...

ocenił(a) film na 9
edekL

No batman zostawia wiszacego jokera w budynku, do ktorego wchodzi cala grupa swatu. no to co moze sie z nim stac? do pierdla poszedl ;) a ze arkham to najgorsze wiezienie w gotham :D

ocenił(a) film na 10
edekL

O tym, że trafił do Arkham nie wiemy z tego filmu, bo rola Jokera skończyła się na tym jak dyndał przed uzbrojonymi gliniarzami. Okazałoby się to w następnej części, której już nie zobaczymy...

ocenił(a) film na 7
nina05

Harvey po śmierci Rachel był po prostu rozgoryczony, nie widział już chyba sensu w tym co robił dotychczas, to wszystko jeszcze skumulowała rozmowa z Jokerem, który mu wyjaśnił iż całe planowanie itp., itd. jest bez sensu, że tylko przypadek jest sprawiedliwy... No i Harvey postanawia pomścić narzeczoną.
W zasadzie tak to zrozumiałam xd

użytkownik usunięty
nina05

Właśnie widać jak obejrzałeś cały film :) Obejrz go może jeszcze raz i coś Ci się oświeci ? :)

ocenił(a) film na 10
nina05

A tak w ogóle to kto powiedział, że Joker zginął?

ocenił(a) film na 10
donis

Arkham Asylum to nie wiezienie tylko szpital psychiatryczny.