Witam was . Chciałbym się was zapytać co sądzicie o nowym wrogu Batmana ;] ? . Mnie on
jakoś nie przekonuję . Szczerze mówiąc na "Epicki finał serii" oczekiwałem jakiegoś
fajniejszego wroga . Hmm kilka dni temu jak się nudziłem przed telewizorem miałem okazję
zobaczyć "Iron Mana Armored Adventures" i jego nowego wroga w nowym sezonie ,
spodobał mi się a mianowicie jest to Dr.Doom. Nie będę owijał w bawełnę na takiego
wroga oczekiwałem w finale serii o Batmanie a przynajmniej coś w stylu Doom-a . A do kina
właśnie z uwagi na to po trailerach widać że Batman będzie połowę filmu pierdział w swojej
jaskini i nic nie robił to zasięgnę informacji właśnie z filmwebu czy warto i pójdę na drugi
dzień od premiery ;)
Według mnie jest to najlepszy możliwy wróg i najlepiej sprawdzi umiejętności Batmana, poza tym w filmie wrogiem Batmana nie będzie tylko Bane :)
Jeżeli chodzi o twoje ostatnie zdanie to niestety się mylisz, w filmie będzie dużo akcji a sam Bruce będzie musiał walczyć ze sobą i znów przełamać swój strach, do tego w filmie będą nawiązania do poprzednich części, epickie potyczki między Batmanem a głównym antagonistą, warto się wybrać chociażby dla zobaczenia jak Bruce z 8 letniej emerytury wraca aby ocalić Gotham, to będzie epickie dzieło. Ja się wybieram, tego nie można przegapić.
THE LEGEND ENDS
heh spodziewałem się dokładnie tego samego... a efekt mnie rozczarował ;) wszystko co napisałeś jest takie jakieś połowiczne, nie będe spojlerował ale z takim podejściem się możesz rozczarować gdyż nie wszystko w filmie znajdziesz (odnosi się to zwlaszcza do jednego punktu :d) - a co do posta niżej, do Jokera jednak daleko ale nie mam zastrzeżeń.
Przekonam się już podczas seansu :) Sam opis fabularny jak najbardziej mi się podoba, trailery i spoty w pełni mnie zaspokoiły więc teraz pozostaje wybrać się do kina i myślę, że się nie zawiodę.
Najbardziej czekam na pewien motyw z Batman Początek ale nie chcę spoilerować :)
wiesz ja byłem maksymalnie napalony na ten film, podejrzewam zresztą że nie tylko ja ;) fabuła ok, trailery spoko, jeszcze lepsza muzyka, a wyszło jak wyszło... źle nie jest ale moglobyc troche lepiej :D
Może mi akurat przypadnie do gustu :) Nikt mi nie powie, że spotkania Batmana z Bane'm nie są epickie :D, na to czekam
krótko, zbyt wiele też ich nie ma - retrospekcje pokazujące historie przeciwników trwają z góra 5 minut, pozatym pojawiają się jeszcze urywki z poprzednich filmów.
Czy ja wiem ... opis fajny trailery obiecujące ale wszystko przechodzi do głównego wroga po prostu mogę się powtarzać ale jak już mówiłem nie kręci mnie on . Chciałbym tutaj nawiązać do trailera kiedy (chyba ) kobieta kot mówi do batmana być może do kogoś innego o tym Bane czy jak mu tam co w stylu " ja się go boję i ty też powinieneś " . Tutaj mam takie uczucia jakby film na siłę chciałby nas przekonać że ten łysol jest śmiertelnie groźny i może zrobić kuku nawet dla bohatera jakim jest Batman . Nie kupuję tego jak łysol w masce który lubi od czasu do czasu przechadzać się w futerku ^^ może być potężnym wrogiem Batmana. No nie wiem może pluje kwasem z tej maski czy coś ? A może jest mistrzem na całym globie wszystkich sztuk walki ? Wątpię , dlatego moim zdaniem on się nie nadaję . Do zakończenia serii trzeba dać coś bardziej mrocznego niż sam Batman jest dla innych mieszkańców Gotham , kogoś mega , takiego kogoś dla którego jesteśmy w stanie sobie powiedzieć w myślach podczas oglądania " on jest fajniejszy niż Batman ! " a jak widzę tego typa co ma jednak zagrać to myślę sobie "kyrie co to ma być, " . To w końcu film s-f a nie film akcji oparty na faktach trzeba czasami puścić wolę wyobraźni :P
Nie, jeżeli chodzi o te słowa Catwoman to nie są one konieczne aby pokazać jak groźny jest Bane, wystarczy zobaczyć jego zachowanie, spokój i również w chodzie, niczym się nie przejmuje i stanowi prawdziwe wyzwanie pod każdym względem dla Batmana i jest on jak najbardziej najlepszym wyborem jako wróg do finalnej części. Poza tym Bane tak jak Batman był uczniem Ra's al Ghula a w filmie pojawi się też kilka ciekawych elementów fabularnych związanych z Batman Początek ale nie będę pisał bo nie chcę spoilerować ale gwarantuję, że będzie ciekawie, już sam motyw pojawienia się Ligi Cienia zachęca. Trochę poczytałem na temat nowego Batmana i te wszystkie smaczki zapowiadają świetną rozrywkę. Mógłbym jeszcze wiele pisać ale nie chcę informować Cię o czymś co możesz uznać za spoiler.
akurat bitki miedzy Banem a Gackiem wyszly bardzo sztucznie. za to film jest lepszy od TDK :)
wlasciwie dopiero z kina wrocilem :) wydaje mi sie, ze jezeli film mi sie tak spodobal to Ty padniesz na kolana ;)
Moim zdaniem to najsłabsza część tej trylogii. Oglądało się świetnie, nie powiem, ale poprzednie dwie części były lepsze.
Ja sama nie wiem jak przeżyję ten film bez Heatha i Jokera który po 2008 roku stał się moim ideałem !
Jako psychopatyczny człowiek malujący się na clowna , dla mnei każdy będzie gorszy od Jokera
Hardy jest świetnym aktorem i możemy się spodziewać w jego wykonaniu czegoś na poziomie Jokera z TDK.
z wrogów batmana mógłby być dobry człowiek zagadka- riddler przypomina trochę jokera ... bane to był najgorszy wróg w komiksach o batmanie ...
Riddler nie nadaje się na wroga w finale trylogii, Bane jak najbardziej, jest inteligentny i do tego mega silny więc jest to zabójcza mieszanka i prawdziwe wyzwanie dla Nietoperza.
Sory że ciągle temat rozkopuję i ci co chwila odpisuje :D ale
Joker nie wyglądał na zbyt inteligentnego a jednak stanowił ogromną przeszkodę dla Batmana
Siła siłą moim zdaniem to najpłytszy argument na robienie bohatera / złoczyńcy . Szybki i zręczny zabójca z nowoczesnymi sztyletami do rozpłatywania każdego kto stanie mu na drodze , ostre jak brzytwa zatrute shurikeny które kiedy zetkną się ze skórą lub już powstała raną powodują obfity krwotok wewnętrzny jak i zewnętrzny. Uzbrojony w granaty dymne ,usypjające jak i trujące. Lecz nikt nie go nigdy nie poznał ponieważ jego twarz skrywa zawsze używana przez niego mroczna maska i kaptur a także osłaniająca go przed wszystkim peleryna .
Tada i mamy moim zdaniem genialnego przeciwnika dla batmana nieuchwytnnego pod osłoną nocy jak i dnia . Taki przeciwnik by się nadawał . Boom rozwalony bank niewiadomy sprawca , boom napad na pociąg sprawca nie rozpoznany . Boom batman znaleziony rano na chodniku zarżnięty jak świniak w rzeźni :D
Siła w tym przypadku jest jak najbardziej na miejscu, załóżmy, że Batman po pierwszej walce jest mocno poturbowany i połamany. Bane jest inteligentny i od początku wie co chce zrobić, Batman znów musi przezwyciężyć strach i stanąć do walki w obronie Gotham i w tym miejscu pasowałoby nawiązanie do Batman Początek, nikt inny nie mógłby doprowadzić Mrocznego Rycerza do takiego stanu, miasto jest w chaosie a Batman musi się podnieść mimo strachu. Po dłuższym zastanowieniu Bane naprawdę jest najlepszym wyborem na zakończenie, niby Riddler byłby niezły ale poza zabójczymi zagadkami swoją siłą nie zagroziłby Gackowi natomiast Bane potrafi zagrozić Batmanowi i siłą a swoją inteligencją stworzyć misterny plan, poza tym tak jak mówię, w filmie nie tylko Bane będzie wrogiem ale nie chcę spoilerować :D
Dobrze , obejrzę będę się dalej wypowiadał na razie wykończyłem temat . Mam nadzieję KamPlayer że idziesz w piątek na film bo ja prawdopodobnie też :) po filmie postaram się jeszcze coś dodać .
Z TDKR jest taki problem, że do pewnego momentu napięcie idzie do góry, podnosi się ciśnienie, mamy świetne sceny, świetne momenty i... nagle gdzieś to ulatuje, a potem robi się... dziwnie.
TDK miał o wiele lepszy balans, bo do końca dawkował napięcie umiejętnie je podnosząc, a tutaj ewidentnie tego zabrakło.
Czegoś zabrakło, to pewne. Mam wrażenie że Nolan nie do końca miał pomysł na ten film.
czyli bedzie "kontrowersyjny" film. mi braklo Jokera, Batman tradycyjnie nie jest jakis super bystry (scena gdy sie dopytuje kto zdradzil byla wrecz komiczna) ale uwazam ze film jest bardzo udany. dodatkowo Kiciula mnie rozwalila, sam bym taka chetnie przygarnal i poprzytulal wieczorowa pora ;)
No, prezentuje się Cat Woman wręcz wzorcowo, zwłaszcza na motorze... (chwila rozmarzenia), ale kiepsko, a może raczej płytko jest pokazany rozwój ich fascynacji sobą.
Batman nie jest bystry? Tego mu raczej nigdy nie brakowało, ale to, że czasem czuje się zagubiony to zupełnie co innego.
no przeciez Gacek to byl chyba jedyna persona w Gotham i Londynie ktora nie wiedziala, ze go laska w ch... robi. takie rzeczy to sie w liceum przerabia :) co do motorku, to jest to zdecydowanie dla lasek maszyna. Gacek ta tym ustrojstwie jednak nie wygladal tak fajniutko...
Przecież kto się chociażby trochę interesuje Batmanem to wie , że jest pełno wrogów równie dobrych jak Joker lub Bane a nawet ciekawszych . Nie chce mi się wszystkich wymieniać ale jest ich pełno np. :
Victor Zsasz-ciekawa postać, chociaż w walcę wrecz na pewno by poległ ,
Dwie twarze - bardzo interesująca postać , można by ją ciekawie przedstawić
Pingwin ,Trujący Bluszcz itd .
Być może w 2015 roku w kontynuacji, ale Zsasz miał tylko epizodyczną rolę w BB, Dwie Twarze zginął w TDK, Pingwin i Trujący Bluszcz nie pasują do koncepcji Batmanów Nolana więc Bane jest najlepszym wyborem.
SPOILER DLA NIEOGLĄDAJĄCYCH
Dwie Twarze chciał pod koniec filmu zabić syna Gordona, Batman musiał reagować i rzucając się na Denta zabił go, ratując w ten sposób chłopca. Nie zrobił tego umyślnie ale musiał działać.
Właśnie przypadek Denta pokazuje że Nolan zostawił sobie furtkę i tak naprawdę nie wiedział jeszcze co będzie w finale... bo przecież nawet aktor grający Denta przed rozpoczęciem zdjęć do TDKR czekał na telefon od Nolana w sprawie jego roli kiedy nagle Nolan oświadczył że Dent zginął i koniec historii.
Najpierw Nolan mówił, że na początku myśleli tylko o zrobieniu BB, w wywiadach do TDKR mówił, że z bratem opracowali już prawdopodobną historię do TDKR jeszcze przed BB więc już sam nie wiem w co wierzyć ale i tak sporo się pozmieniało bo gdyby nie śmierć Ledgera nie wiadomo jakby się to potoczyło.
Naucz się czytać ze zrozumieniem - chodziło o okres zanim zaczęto kręcić TDKR, kiedy aktor grający Denta w TDK sam przyznał że nie wie co się stało z jego postacią i możliwe iż powróci w kolejnym filmie.
"nagle Nolan oświadczył że Dent zginął i koniec historii"
Chyba jednak czytam ze zrozumieniem. Aktor tylko żartował, że w najlepszym wypadku Dent jest w śpiączce. Nie było wątpliwości co do śmierci Denta.
Jak widać nie czytasz ze zrozumieniem, bo skupiasz się na części wypowiedzi zamiast na całości...
"Właśnie przypadek Denta pokazuje że Nolan zostawił sobie furtkę i tak naprawdę nie wiedział jeszcze co będzie w finale... bo przecież nawet aktor grający Denta przed rozpoczęciem zdjęć do TDKR czekał na telefon od Nolana w sprawie jego roli kiedy nagle Nolan oświadczył że Dent zginął i koniec historii."
Może teraz będzie Ci łatwiej
A tu masz wypowiedź z wywiadu Aarona Eckharta dotyczącego jego udziału w TDKR:
“Chris and I had a meeting, on the beach, just the two of us … I said, ‘Chris, a lot of people are asking me if I’m in the next ‘Batman.’ And Chris said, ‘Yes?’ I said, ‘Am I?’ He looked at me and he said, ‘No.’”
“I was heartbroken. But Chris has his reasons and my life must go on … Honestly, it was Heath’s movie to go on … We had a great movie. I’m so honored to be a part of that movie. I know Chris has got something in store that is going to blow everybody away.”
Brzmi jak żart ?
Nie o tą wypowiedź mi chodziło. Co nie zmienia faktu, że ludzie myślący że Dent może przeżyć byli głupi. A jeśli aktor pytał czy będzie w TDKR to mógł liczyć jedynie na retrospekcje. I nadal czytam ze zrozumieniem: nigdy nie było wątpliwości w to, że Dent zginął, więc "nagle" jest trochę nie na miejscu.
"Nie o tą wypowiedź mi chodziło"
Aha. Pewnie chodziło Ci o tą drugą, istniejącą tylko dla Ciebie.
"Co nie zmienia faktu, że ludzie myślący że Dent może przeżyć byli głupi"
Nie będę kontynuował rozmowy na takim poziomie.
Miłego powrotu do szkoły życzę i pozdrawiam.
http://www.batcave.com.pl/old/ramka.php?subaction=showcomments&id=1231772391&arc hive=1233442811&start_from=&ucat=12&show=arch109
Proszę!
Dla mnie osobiście Bane w finale to ziszczenie dziecięcych marzeń, ale nie do końca podoba mi się sposób w jaki Nolan wykorzystał tą postać... dla mnie najzwyczajniej niewykorzystany potencjał, bo do połowy filmu jego wątek rewelacja a potem już bardziej robi za tło...
Mam takie pytanko i proszę tylko o odpowiedź TAK lub NIE.
Czy w retrospekcjach pojawia się Bane ?