PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 317 tys. ocen
7,7 10 1 317475
6,5 71 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Siemka. Czy ktos ogladal dzisiejszy odcinek Mam talent? Byla tam para Delfina i Bartek, ktora
wykonywala numer zwiazany z akrobatyka. Jako podklad muzyczny wzieli utwor z TDKR "Rise"...
patrzylem i sluchalem... mialem ciary. Rewelacyjna piosenka z rewelacyjnym ukladem
choreograficznym.

http://mamtalent.tvn.pl/relacja-na-zywo-z-trzeciego-polfinalu,65485,n.html

użytkownik usunięty
MrBaggins

Występ rzeczywiście świetny, muzyka idealnie dopasowana. Kozyra widać obeznany ;)

No... szczególnie ze znajomością nazwisk wybitnych kompozytorów :D "Zimmermanna" np zna :D

użytkownik usunięty
MrBaggins

Haha, zdarza się ;D Ważne, że utwór zacny i świetnie komponował się z choreografią ;)

MrBaggins

Sorka, że odchodzę od tematu,ale kojarzycie może ten spokojny utwór z zapowiedzi filmowej Delfiny i Bartka?

ocenił(a) film na 10
Tejti

Ej ale to niebyła muzyka z tdkr tylko tdk

użytkownik usunięty
jacek123

TDKR.

ocenił(a) film na 8

Ciężko powiedzieć, bo zarówno tu jak i tu występuje taki sam motyw muzyczny, tylko ten z TDKR jest trochę podrasowany, bardziej dramatyczny.

użytkownik usunięty
szymon0018

Ten z TDKR jest rozciągnięty i to dudnienie na końcu jest efektowniejsze. Tańczyli do 'Rise'.

ocenił(a) film na 5
MrBaggins

Nie ogarniam.... A moje pytanie: jak się ma mam talent do batmana? Strona o batmanie i dyskusja o mam talent, spox

bee2r

Temat jak temat - nie musisz ogarniac. Czasem warto sie zastanowic zamiast od razu krytykowac... ale zawsze znajdzie sie ktos komu cos nie pasuje - mentalnosc "polaczkow".
Po prostu fajnie ze utwory z soundtracku z TDKR sa zapozyczane i pokazywane szerszej publicznosci bo dzieki takim zabiegom film staje sie powoli kultowy (jak np numer z Requiem dla snu) a poza tym reklamuje sie w pewien sposob.

ocenił(a) film na 5
MrBaggins

Ja cież ! Nie skojarzyłem, że TDKR to skrót od pełnego tytułu tej części Batmana.... Mój błąd sry.

bee2r

Spoko ;) pozdro

użytkownik usunięty
MrBaggins

Jak mnie kur** do sząłu doprowadza to gadanie o 'polaczkach', którzy nie rozumieją, są tępi, głupi, agresywni, debilni... A ty do cholery kim jesteś? Koreańczykiem?

Tylko nie peknij koles. Jestem Polakiem. Poczytaj jaka osobe okresla sie mianem "polaczka" a pozniej sie wypowiadaj... bo niestety swoja postawa potwierdzasz przynaleznosc do tej grupy spolecznej.

użytkownik usunięty
MrBaggins

Dla mnie takie nazewnictwa są śmieszne a nawet żenujące. I jeszcze bawisz się w klasyfikację ludzi, co jeszcze ciekawego o mnie powiesz? ;>

Nic nie powiem bo nie mam czasu na takie bezsensowne rozmowy. Nie wiem tez po co komentujesz moj post. Fakt ze dla ciebie ta nazwa jest smieszna jest twoja indywidualna sprawa. Nie musisz sie zgadzac ze mna przeciez. Ale fakt jest taki, ze niestety istnieje w/w grupa "osobnikow" a czy przynalezysz do niej to sam powinienes wiedziec. Troche wyluzuj bo pekniesz jak sie bedziesz tak spinal na forum.

użytkownik usunięty
MrBaggins

Wyluzowałem już post wcześniej. Lepiej abyś ty kolego przestał mówić o tych 'polaczkach' bo to naprawdę durnowato brzmi.

Nie brzmi tyo durnowato - ale zrozum ze pelno jest takich malkontentow, ktorym ciagle cos nie pasuje. Jesli ci to nie przeszkadza i twierdzisz ze wszyscy Polacy sa przeszczesliwymi i pelnymi optymizmu ludzmi to oki - ale jak juz powiedzialem jest to TWOJE ZDANIE. Nara