Czy będzie 4 część Batmana bo zakończenie na to wskazuje? Batman żyje, Robin się szkoli. Macie jakieś informacje?
Raczej nie będzie. A tak wgl. to Robin będzie Batmanem (naprawiony reflektor itd.), przecież Bruce zrezygnował.
Nie widzę JGL w roli Batmana a zakończenie wskazuje, że miałby nim zostać. Prawdziwe imię Blake nie wskazuje, że będzie Robinem. Poza tym reflektor został naprawiony i do tego słowa Bruce'a
" Batmanem mógł być każdy, o to chodziło ". Kontynuacji od Nolana nie będzie i mam nadzieję, że nikt się za to nie zabierze. Wg mnie tutaj nie ma co kontynuować.
zostawili sprawę otwartą a na http://boxofficemojo.com/movies/?id=batman3.htm widać że zarobili już bagatela $855,216,000 dolców. Ciężko mi wierzyć w zakończenie serii zwłaszcza jak zakończenie jest otwarte. Dodatkowo wytwórnia będzie naciskać ale jak niema żadnych informacji to niema co gdybać. Tak chciałem się dowiedzieć.
Jedno jest pewne, Nolan zamknął swoją trylogię i tyle. Teraz mogą ewentualnie kogoś szukać do kontynuacji ale wątpię, na 2015 rok jest planowany nowy Batmana jako odrębna historia do Ligi Sprawiedliwych.
Nie wiedziałem że będzie nowy BATMAN w 2015 jednak cośznalazłem http://www.filmweb.pl/film/Untitled+Batman+Reboot-2015-626318 ale z tego co widzę nie jest to potwierdzone.
Będzie albo w 2015 lub 16, ponieważ właśnie w tych latach ma się ukazać film "Justice League: Mortal ", który będzie powiązany z odrębnymi historiami w tym Reboot Batmana, Superman czy też Flash, wszystko jeszcze przed nami. Szkoda, że Nolan nie wyreżyseruje nam nowego Gacka, bez niego i bez Bale'a to już nie będzie to samo.
Dlaczego twierdzisz, że zakończenie jest otwarte ? Wydaje mi się, że chodziło w nim o to aby pokazać, że każdy może być bohaterem. Nie liczy się wyszkolenie a wola i czyny. Blake miałby zostać nowym Batmanem ale nie widzę tutaj nic co można byłoby kontynuować. Jeżeli już to chciałbym aby w tej kontynuacji pojawił się JGL w roli Robina ale nic na to nie wskazuje.
Dowiemy się pewnie o konkretnych decyzjach za jakieś pół roku. Osobiście ten batman bardzo mi się podobał i nie chciałbym innej obsady na wzór "amaizing spiderman" młody chłopak musi stoczyć walkę ze światem i jest hipstersem czy jak to się pisze.
Główna obsada z TDKR jest świetna ale niestety musi się zmienić, ciekawe co wyjdzie z tego nowego Batmana ale ciężko będzie przebić to co zrobił Nolan.
Zgadzam się, Nolan zrobił z Batmana mężczyznę a nie świra w samochodzie ze skrzydłami. Większość rzeczy bardzo logicznie poukładana nawet bronie są realne. Co do kobiety kot świetna laska. Bardzo dobry wybór aktorów we wszystkich częściach.
No, trzeba przyznać, że Nolan ma nosa do aktorów, każdy z nich jest świetnie obsadzony. Kreacja Bale'a jest naprawdę świetna i ciężko będzie ją przebić ale zobaczymy z czasem.
Dodam jeszcze że gdy JGL odbiera torbę (końcówka filmu) mówi że nazywa się Blake a babka odpowiada że niema paczki pod takim imieniem. On odpowiada żeby sprawdziła pod imieniem Robin i mówi mu żeby używał tego imienia bo jest ładne.
Ale to nie oznacza, że będzie Robinem. Jest to moim zdaniem tylko ukłon w stronę fanów a tak naprawdę wszystko wskazuje na to, że Blake/Robin będzie nowym Batmanem.
obstawiam jednak że bardziej Robin ponieważ amerykanie są tendencyjni i bardzo przewidywalni. To co mówią zawsze później wynika z czegoś. Dla mnie jest to sprawa otwarta na kolejna dwa filmy albo trzy. On ćwiczy Batman powraca razem walczą ze złem (pierwszy film). Robin staję się złym Robinem jak to było w kreskówkach i walczy z Bamanem, walka z przyjacielem (drugi film)
Wyszłoby to bardzo kiepsko jeżeli JGL jako Robin miałby walczyć u boku Batmana granego już przez innego aktora. Levitt należał do świata Nolana i dziwne byłoby zobaczyć go z inną obsadą w tej samej roli. JGL ma duży potencjał i zagrał bardzo dobrze w TDKR, teraz faktycznie jest szansa żeby zrobić film z Robinem ale bez Nolana to nie będzie to samo a jak wiemy on już skończył z filmami o superbohaterach, póki co jest odpowiedzialny za scenariusze do takich filmów. Ja bym jednak na miejscu reżysera JL czy też nowego Batmana nie rezygnował z Bale'a.
Zresztą co ma być to będzie poczekamy jeszcze pół roku i wszystko będzie wiadomo.
Ja póki co nie zawracam sobie głowy ewentualną kontynuacją bo czekam na wydanie TDKR na DVD/BD :)
Jak dla mnie Nolan jest geniuszem i jednocześnie kretynem udało mu się stworzyć genialną trylogię starał się pokazać jak najmniej efektów cyfrowych co przyczyniło się do tak wielkiego fenomenu tej trylogii ukazani bohaterowie i ich historię po prostu genialne ale nie podobało mi się że dawał dwóch wrogów w filmie w ten sposób jeden był pachołkiem drugiego co jak dla mnie jest nie wybaczalne BP Ra's al Ghul i Strach na wróble TDK Joker i Dwie twarze TDKR Talia al Ghul Bane Kobieta Kot o wyglądzie danych gostków już nie wspomnę żenada no i na sam koniec wisienka na torcie Batman nie był żadnym symbolem i nie każdy może nim zostać do tego jest wymagany szereg różnych czynników o których nie chcę mi się pisać. Dla Nolana jest odwrotnie ale to już jego sprawa no i na koniec jeżeli Joseph Gordon-Levitt zostanie kolejnym Batem to chyba padnę Robinem może zostać ale na Bata jest zbyt niski i chłopięcy Batman był wysoki i muskularny a w filmach Nolan Bat karleje i chudnie kolejny strzał w pysk Nolana za to co za osioł teraz planują za kilka lat kolejne części Batmana ale po tym co zrobił Nolan nie wiadomo czy ktoś podoła wyzwaniu będą bali się że spartolą robotę.
"... Batman nie był żadnym symbolem i nie każdy może nim zostać do tego jest wymagany szereg różnych czynników o których nie chcę mi się pisać." chodziło raczej o to, że niepotrzebne jest szkolenie i umiejętności tylko silna wola. Każdy może być bohaterem i nie musi od razu ratować całego świata, dla przykładu Gordon był bohaterem dla Bruce'a poprzez wykonanie bardzo prostej czynności jak okrycie go płaszczem kiedy ten przeżywał śmierć rodziców. Podobnie jest z Blake'm czy też z Seliną.
Owszem ale mi chodzi o to że to tylko przykład np: ja nie jestem w stanie stać się batmanem nie mam do tego woli i wyszkolenia obejrzyj Kick Ass koleś też chciał być bohaterem na początku i dostał lanie. Nolan trochę z tym symbolem przesadził jak dla mnie.
Nie mam na to dowodów ale według mnie na 200% będzie następna część. Możecie się śmiać ale mój nos mnie nie oszukuje :). Moje słowa sprawdzą się za jakiś czas. A ten post niech będzie dowodem.
jak coś to prawdopodobnie to nie będzie robin ale nightwing.Ale jeżeli chodzi O NAJLEPSZE FILMY ŚWIATA czyli BATMAN trylogia Nolana to chyba nie będzie tej kolejnej części bo to już koniec zła, batman uratował mieszkańców ALE ŻYJE! HMmm nie ma na razie zagrożENIA. aLE WIDZIAŁEM FOTY-ZWIASTUNY JAKIEŚ BATMAN GOTCHAM CITY (jako film nie gra!) . Ale to chyba ściema jak coś to może będzie film nightwingu!