czy w filmie jest cos takiego jak "cisza, cisza i BUMMMM" czy to po prostu zwykła komedia o
wampirach?
Jeżeli nie lubisz się bać, to nie oglądaj! Ja obejrzałam, bo myślałam właśnie, że będzie to coś w stylu komcia powyżej, ale niee.. Przerażający film, w kilku momentach naprawdę solidnie się wystraszyłam, uhhś :(
Popieram: żartujesz?
Gdzie? Jak? W którym momencie? I tam się można było bać?
P.S. film przyjemny. ;)
Tak zwany lekki Burton. Wszystko jest z przymrużeniem oka, nic nie jest na poważnie, Tim tym razem zrobil sobie jaja za konwencji. Jeśli lubisz Burtona obejrzyj koniecznie.
Chodzi o to, że nienawidzę oglądać horrorów. Po prostu cykor ze mnie i juz :) I się pytam czy się nie wystraszę na tym filmie:)
Nie. Horror jako gatunek definiuje to, że występują w nim zjawiska nadprzyrodzone, każdy film o wampirach będzie nazwany horrorem, Wbrew pozorom wyznacznikiem tego gatunku nie jest to że musi straszyć, choć tak sie przyjeło, jest to nieprawdą. Najlepszym dowodem są "Nieustraszeni pogromcy wampirów" Polańskiego - nie sposób bać się na tym filmie, ale też nie można odmówić mu tego że jest horrorem. To zdecydowanie bardziej komedia niż horror, która kpi z horrorów w stylu "Zmierzchu".
Zatem jak nazwać filmy stworzone do straszenia? Tak, jest coś takiego jak ,,dreszczowiec" ale zaledwie kilka starych filmów na FW posiada ten gatunek...
nie wystraszysz się, to tylko taki pastisz. Mniej straszny niż "Straszny film" :)
Proponuję obejrzeć parę filmów Tima Burtona, a będziesz wiedział czego możesz się spodziewać. Zazwyczaj to po prostu czarne komedie.