Pozytywnie mnie zaskoczył występ Eve Ensler. Wcześniej wiedziałam tylko o niej, że to feministka która szokuje. Tytuł też krępował i szokował. Ale występy są poruszające, piękne i przełamujące tabu.
jakim cudem dopiero dzisiaj odkrylam ten film?! jutro zabieram sie do ogladania! p.s. no a ksiazka genialna!
Ty powinnaś być pokazywana w szkołach jako przestroga przed kobietami z problemami, mającymi trudności z wpasowaniem się w społeczne normy.
W tym filmie przedstawione są wypowiedzi kobiet, które wpasowują się w społeczne normy. Doprowadziło je to do tego, że nigdy świadomie nie oglądały własnych organów płciowych, BO NIE WYPADA.
Ten film jest bardzo pouczający - warto przełamać tabu, zwłaszcza w Polsce, gdzie katolicyzm sprowadza kobiety do roli inkubatorów, którym nie wolno czerpać przyjemności z seksu, gdzie podpaski w koszyku na zakupy do powód do wstydu, a najwięcej do powiedzenia na temat praw kobiet mają mężczyźni ślubujący celibat.
"Nie wypada" to wersja dla ogółu. Nie poświęca się uwagi genitaliom nie dla tego, że nie wypada, tylko dlatego, by nie poświęcać im zbyt dużej uwagi, a jak wiemy organy rozrodcze bardzo łatwo przyciągają uwagę i to na długo - to skutkuje nadużyciami układu nagradzania, zmianami w korze mózgowej, a w praktyce np. skłonnością do depresji. Polecam poczytać nt. neuroplastyczności mózgu i zmian pod wpłwem silnych bodźców
Trzeba by się zająć monologiem penisa nie wspomnę o odbycie bo nie wiem czy wiecie że odbyt i mechanizm zwieracza dolnego jest bardzo skomplikowany jako proktolog wiem co mówię i świat powinien żałować że nie ma o tym filmu!!! Nie wspomnę już o tym, że tak trudno zobaczyć ten cud natury.... Najlepiej dwa lusterka.