PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=278184}

Monologi Waginy

The Vagina Monologues
2002
6,8 308  ocen
6,8 10 1 308
Monologi Waginy
powrót do forum filmu Monologi Waginy

8/10

ocenił(a) film na 8

Pozytywnie mnie zaskoczył występ Eve Ensler. Wcześniej wiedziałam tylko o niej, że to feministka która szokuje. Tytuł też krępował i szokował. Ale występy są poruszające, piękne i przełamujące tabu.

marta_34

jakim cudem dopiero dzisiaj odkrylam ten film?! jutro zabieram sie do ogladania! p.s. no a ksiazka genialna!

ocenił(a) film na 6
marta_34

Ten film powinien być pokazywany w szkołach.

ocenił(a) film na 2
Wyzwolona_Kobieta86mk

Ty powinnaś być pokazywana w szkołach jako przestroga przed kobietami z problemami, mającymi trudności z wpasowaniem się w społeczne normy.

citkomarek

W tym filmie przedstawione są wypowiedzi kobiet, które wpasowują się w społeczne normy. Doprowadziło je to do tego, że nigdy świadomie nie oglądały własnych organów płciowych, BO NIE WYPADA.
Ten film jest bardzo pouczający - warto przełamać tabu, zwłaszcza w Polsce, gdzie katolicyzm sprowadza kobiety do roli inkubatorów, którym nie wolno czerpać przyjemności z seksu, gdzie podpaski w koszyku na zakupy do powód do wstydu, a najwięcej do powiedzenia na temat praw kobiet mają mężczyźni ślubujący celibat.

ocenił(a) film na 2
ms_hyde

"Nie wypada" to wersja dla ogółu. Nie poświęca się uwagi genitaliom nie dla tego, że nie wypada, tylko dlatego, by nie poświęcać im zbyt dużej uwagi, a jak wiemy organy rozrodcze bardzo łatwo przyciągają uwagę i to na długo - to skutkuje nadużyciami układu nagradzania, zmianami w korze mózgowej, a w praktyce np. skłonnością do depresji. Polecam poczytać nt. neuroplastyczności mózgu i zmian pod wpłwem silnych bodźców

ocenił(a) film na 1
citkomarek

"Nadużycia układu nagradzania" czyli seksoholizm?

citkomarek

niektórzy faceci to są beznadziejni -_-.

jegelskernorge2

Trzeba by się zająć monologiem penisa nie wspomnę o odbycie bo nie wiem czy wiecie że odbyt i mechanizm zwieracza dolnego jest bardzo skomplikowany jako proktolog wiem co mówię i świat powinien żałować że nie ma o tym filmu!!! Nie wspomnę już o tym, że tak trudno zobaczyć ten cud natury.... Najlepiej dwa lusterka.