Film przedstawi prawdziwą historię tajnej brytyjskiej organizacji z czasów II wojny światowej, znanej jako Special Operations Executive. Została powołana przez Winstona Churchilla. Ich nieregularne działania wojenne przeciwko nazistom przyczyniły się do wygrania wojny. Dały również początek tajnym operacjom.
3 września 1939 r. Wielka Brytania wypowiedziała wojnę Niemcom. Wojnę wypowiadają sobie państwa a nie organizacje polityczne. Anglia zatem walczyła z Niemcami a nie nazistami.
ok nauczyles sie uzywac copy paste ... A teraz moze cos w temacie filmu?? Nic ?? Tak myslalem :)
"Ich nieregularne działania wojenne przeciwko nazistom przyczyniły się do wygrania wojny." - HA HA HA HA
No wlasnie to zdanie !!! . Poczytaj sobie o efektywnosci dzialan takich grup masowo produkowanych przez Churchila i ich realnym wplywie na dzialania wojenne . Jak wlejesz wiadro wody do jeziora to poziom oczywiscie sie podniesie - tylko o ile??????
A gdzie w tym zdaniu wyczytałeś, w jakim stopniu przyczyniły się te działania???Nawet jeśli ktoś uważa, że w niewielkim to jednak się przyczyniły. PS Tak się składa, że dość dużo na ten temat czytałem. Na tyle by wiedzieć, że główni bohaterowie nie należeli do SOE. Byli żołnierzami/komandosami. Ich wkład w zwycięstwo też ciebie bawi?
Zdanie zostało sformuowane tak zeby odnioslo sie wrazenie ze te działania mialy ZNACZACY wplyw a skoro troche czytales to wiesz ze wplyw byl znikomy. Jakis byl owszem ale niewielki. Tak naprawde to byly dzialania nekajace , ale znaczenia militarnego nie mialy - bardziej takie pokazówki w stylu 007 . Tez trzeba rozróznic ruch partyzancki a akcje specjalne . W wielki ruch oporu we francji tez wierzysz??
Zdanie nie zostało sformuowane tak by żeby się odniosło wrażenie, że takie działania miały znaczący wpływ. Ty sobie tak dopowiedziałeś. A twoje "rozbawienie" jest żenujące. Niezależnie od tego jaki wg ciebie wpływ akcje SOE to dość często ludzie płaciili za swoje czyny największą cenę. Nieraz po torturach. Zastanów się czy twoje HA HA HA HA jest na miejscu, bo moim zdanie zamieszczając taki wpis wystawiłeś sobie jak najgorsze świadectwo.
O jejku az sie popłakałem !!! To swiete oburzenie zostaw dla swojego partnera?? albo partnerki?? A moje HAHAHA jest jak najbardziej na miejscu. Moge wspolczuc tym nieszczesnikom ktorzy sie nabrali na angielska retorykę i glupio zgineli i im WSPOLCZUJE , ale z koncepcji grup dywersyjnych i ich dzielan mozna sie tylko smiac , pomijajac kilka - KILKA akcji ktore odniosly jakis skutek reszta to popis glupoty i niekompetencji
Wytykasz głupotę i niekompetencję. Zapewne lepiej byś to zorganizował. A nie. Ty pewnie miałbyś pieluche zapełnioną gdybyś żył w tamtych czasach. Łatwo się krytykuje gdy siedzisz sobie przed komputerem w domu. Wtedy były inne czasy. Ale komuś tak ograniczonemu ciężko to pojąć. PS Na wzmiankę o Powstaniu warszawskim też reagujesz śmiechem?
Tak - powstanie Warszawskie bylo najwieksza glupotą i zbrodnia przeciw narodowi polskiemu - skoro tego nie wiesz to faktycznie jestes albo dzieckiem - niewazne ile masz lat albo tepym idiotą , jak widac z nas dwoch chyba ty jestes ograniczony i to bardzo skoro masz takie pytania , a i historii tez nie znasz oprocz kilku dat , innaczej bys nie o takie rzeczy nie pytał . Radze odpuscic dyskusje na necie , wziasc sie za czytanie ksiazek , czasami ogladanie filmów ( tez sa bardzo pomocne - ale dokumnetalne a nie Hollywod tudziez obecne propagandowe) i tak za 15 lat mozemy porozmawiac. Tak wiec albo do ksiazek albo do popcornu . W obu przypadkach daj mi juz spokój - na ksiazki - za 15 lat bede juz sklerotykiem wiec nie pogadamy a jak popcorn to tez mnie nie interesuja smieszne dyskusje na temat Spider mana czy innych podobnych pozycji
Ewidentnie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Najpierw dopowiadasz sobie, że autor komantarza, który komentujemy napisał, że takie działania miały duży wpływ na rozstrzygnięcie IIWŚ (chyba tylko ty tak to zrozumiałeś). Teraz zadałem pytanie czy gdy ktoś mówi/pisze o PW też komentujesz "HA HA HA" a ty wyskakujesz z oceną. Nie pytałem o to. Ty mi radzisz czytać książki historyczne. Niepotrzebnie, bo przeczytałem ich naprawdę sporo. Ja tobie radze CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. To nie trudne. Spróbuj! Podpowiem bo chyba jesteś zbyt ograniczony. Nie pytałem czy wybuch PW był słuszną decyzją czy nie. Zapytałem czy też okazujesz tym co walczyli i ginęli albo też tym co byli mordowani brak szacunku komentując "HA HA HA". Trzeba być idiotą by nie wiedzieć, że nie o ocenę pytałem. Ale ty widocznie jesteś
PS Sam sobie zobacz jaki "sens" miała twoja durna odpowiedź:
Moje pytanie: Na wzmiankę o Powstaniu warszawskim też reagujesz śmiechem?
Odpowiedź: Tak - powstanie Warszawskie bylo najwieksza glupotą i zbrodnia przeciw narodowi polskiemu - skoro tego nie wiesz to faktycznie jestes albo dzieckiem
Cpales ??? a jesli przestales brac leki to zacznij . A czytac ze zrozumieniem - tak to bylo modne pare lat temu polecam tobie - przeczytaj moje wypowiedzi jeszcze raz , a pozniej jeszcze raz - moze dotrze.
Nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Polecam ci zacząć od siebie, bo jak ktoś na zadane pytanie odpowiada nie na temat to ewidentnie ma problem. Jak ktoś ci się zapyta o pogodę to odpowiadasz "Tak zupa była dobra"? naprawdę jesteś idiota do potęgi n-tej. Swoją drogą czy książki historyczne, które ponoć czytasz też interpretujesz tak jak ci wygodnie? A co do PW to wiem o nim tyle by wiedzieć, że nie mozna tego posumować w jednym zdaniu. Tak różnica. Może zamiast zamieszczać durne komentarze w internecie popracuje nad sobą? Tak jak wspomniałem gdybyś ty zył w czasach gdy trzeba było walczyć z Niemcami to miałbyś ze strachu pełną pieluchę. Dlatego twoje "HA HA HA" w odniesieniu do jakiejkoliwek sytuacji gdy ludzie z tamtych czasów chwytali za broń jest żałosne. Dlatego spytałem się czy na wzmanke o PW też robisz "HA HA HA". Dla takich jak ty powstała scena (bynajmniej nie ze spidermana) i wypowiedzine w niej słowa: "Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić pańskie postępowanie". W myśl zasady "Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..." dla mnie to koniec "dyskusji" (dyskutować można z kimś na poziomie, a ty się nie kwalifikujesz). PS Jak ty mi poleciłeś czytanie to ja się odwdzięczę. Elementarz będzie w sam raz na początek
Czytam te twoje wypowiedzi i przypomnialo mi sie cos - podobno autentyk sygnalista na statku zadal pytanie drugiemu statkowi ( dosc dziwne) dostal odpowiedz : Kobiete masz ? ; nie ; TO WIDAC !!! pasuje jak ulał
Zadał pytanie drugiemu statkowi i dostał odpowiedź? Oczywiście, że to autentyk! A w jakim języku statki rozmawiają? Pytałeś mnie czy ćpam. Może czas zadać sobie to pytanie? Z twojego czytania to wychodzą jakieś dziwne interpretacje. Może naprawdę poćwicz a potem się udzielaj bo robisz z siebie coraz większego idiotę. Gdy wydaje się się, że już większym być nie można, piszesz coś i okazuje się, że można. W twoim przypadku pytanie powinno brzmieć: Masz mózg? Nie? TO WIDAĆ. A jak się nie ma mózgu to kobiety też raczej nie bo kobiety ponoć lubią tych inteligentnych. Gdyby potrzebowali zdjęcia do hasła "debil" w encyklopediach dobrze by było gdybyś wysłał tam swoje prawdziwe zdjęcie. PS Czytasz moje wypowiedzi, ale jesteś tak ograniczony by nie zrozumieć co oznacza "koniec dyskusji"? Naprawdę zapoznaj się ze elementarzem zamiast zajmować się rozmowami ze statkami.
Naprawdę jesteś takim bezmózgiem, że nie wiesz co oznacza "koniec dyskusji"?! Wytłumaczę ci. KONIEC DYSKUSJI oznacza, że nie ma ochoty z tobą rozmawiać, bo krzesło, na którym siedzę masz wyższy poziom IQ niż ty. Teraz jasne? NIBY czytasz tyle książek, a masz problem żeby zrozumieć tak prosty przekaz?! Zresztą jeżeli ktoś dużo czyta to ma to wpływ na to jak się wypowiada m. in jak pisze. Na podstawie twoich komentarzy moża wywnioskować, że niewiele książek w życiu przeczytałeś. Może zamiast innym polecać czytanie książek, zacznij od od siebie? W profilu masz "jeden zgryzliwy tetryk" (swoją drogą powinno być "zgryŹliwy"), ale radziłbym zmienić na "jeden kompletny idiota" - będzie idealnie pasowało. PS nie wiem jak ty, ale ja już jestem w takim wieku, że jak jest taka potrzeba to do lekarza chodzę sam. Od dawna. BEZ ODBIORU!
Hmm w twoim przypadku nie ma nadziei. Medycyna nie jest bezsilna w przypadku idiotów. Co znaczy "bez odbioru" też nie wiesz? Może zamiast zamieszczać komentarze, które zaprzeczają, że człowiek bez mózgu nie jest w stanie przeżyć (skoro ty żyjesz to znaczy, że można), to spróbuj choć trochę nad sobą popracować. Pewnie się nie uda, ale spróbuj. KONIEC!
czyli pozostaje tylko modlitwa - coz w Polsce jest pare CUDOWNYCH miejsc - sprobuj - mozesz tylko zyskac
Ewidetnie czytanie to zbyt trudne wyzwanie dla takiego debila jak ty. Twój przypadek jest beznadziejny. Ani modlitwa ani lekarze nie pomogą. Nic nie pomoże na twoją bezdenną głupotę. K. Nie zamierzam już więcej odpowiadać na twoje wysrywy. Nawet nie będę ich czytał. Każdy twój następny komentarz potwierdza, że z inteligencją u ciebie słabo. Zapewne dalej będziesz komentował (skoro nie znasz znaczenia słowa KONIEC to poproś kogoś kto ci to wytłumaczy) i tym samym zrobisz z siebie jeszcze większego idiotę.
Ja ci daje dobre rady - kierujac sie ludzkim humanitaryzmem a ty dalej tepo brniesz swoja droga , coz widocznie nie ma juz nawet nadziei . Statystycznie ktos taki jak ty tez musi sie trafic - pociesz sie ze musisz istniec zeby statystyka sie zagadzała ! niewiele ale zawsze cos
Nadal nie wiesz co oznacza słowo KONIEC. Jak można być tak tępym? Rady od takiego kretyna? "HA HA HA HA". W twoim przypadku nigdy nie było nawet nadziei - od razu wiedziano, że nic się z twoją głupotą nie da zrobić. Co do statystyk - ty nie dla dobra ludzkości nie pownienieś być w nich umieszczany, bo bardzo mocno zaniżasz poziom inteligencji. Zapewne nigdy ni zrozumiesz co oznacza konie, bo niby jak bys miał skoro jesteś tak tępy. Kasuje konto żeby nie musieć czytać twoich wysrywów. Nara frajerze!
szkoda tylko, ze skoro film niby na faktach nie poinformowali na końcu, ze nikt z tego komanda nie dożył końca wojny
Jak go oglądam to aż przypomniał mi się dowcip o amerykańskim żołnierzem zrzuconym nad ZSRR :-P
Taa. Już widzę jak naziolski oficer traktuje po partnersku czarnego handlowca. Podobną mam bekę z tego że dali czarnego uczestnika tej narady dotyczącej spraw wywiadowczych :-P
Film jest "oparty" na prawdziwych wydarzeniach, ale na pewno nie jest ich odzwierciedleniem. Tak lekko i wesoło tam na pewno nie było.