PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10025565}
6,5 19 tys. ocen
6,5 10 1 19118
6,3 53 krytyków
Mickey 17
powrót do forum filmu Mickey 17

Jestem fanem SCFI - Jestem bardzo ale to bardzo tolerancyjny na niektóre bzdury w tego typu filmach, Więc pomyśl jak bardzo zły jest ten film, że nie potrafiłem go strawić.
Celowo nie oglądałem Zwiastunów i nie czytałem opisu, pomyślałem sobie... Hollywoodzie zaskocz mnie! Oj jak bardzo się zawiodłem.
Po pierwsze kompletnie nie kupuje humoru w tym filmie.
Mieszanina powagi i jakiegoś totalnie zrąbanego humoru nieustannie przeplatana obrzydliwymi scenami. Ciężko to jakkolwiek skategoryzować. Dodatkowo postać, którą grał Mark Ruffalo była tak irytująco-komiczna, że zdeformowała mi obraz tego całkiem dobrego aktora.

Czasami zastanawiam się jak bardzo szkoda tego całego budżetu , tych efektów specjalnych, tej straconej energii czasu pracy, A można by go spożytkować w jakimś innym filmie, który miał dużo lepszy potencjał.
Na szczęście niektórzy reżyserowie i bez tego tworzą genialne filmy.

Podsumowując,
jeśli lubisz dobre kino - nie idź na ten film
jeśłi chcesz iść do kina z dziewczyną ale nie wiesz na co - nie idź na ten film
jeśli masz wolny dzień i naszło Cie na film ale nie wiesz co wybrać - nie idź na ten film
jeśli widziałeś reklame w necie Mickey 17 i pomyślałeś że może warto - mówię Ci poważnie nie idź na ten film
jeśli nie masz kompletnie ale to kompletnie co zrobić ze swoim czasem - możesz iść ale na własną odpowiedzialność

ocenił(a) film na 7
Maciej_Lange777

Mi się podobał, dobrze się oglądało, może był jeden moment który się dłużył ale to tak z 5-10 min. Humor był moim zdaniem dobry, choć trochę specyficzny i nie do końca oczywisty, dlatego nie każdego będzie bawić (niektórzy bez śmiechów z pudła nie ogarniają). Gra aktorska przekonująca. Z grubsza naprawdę spoko film, wyszedłem z kina zadowolony. A i byłem z dziewczyną, której też się podobało, mimo, że nie lubi Sci-Fi. Ściskam.

Maciej_Lange777

Potwierdzam. Szkoda czasu i pieniędzy.

Maciej_Lange777

Ostatnie zdanie byłoby lepsze brzmiąc: "jeśli nie masz kompletnie ale to kompletnie co zrobić ze swoim czasem - możesz iść, by przed seansem ekran obrzucić pomidorami, a potem wyjść z kina"

Jak Maklakiewicz

Maciej_Lange777

Ten film jest bardzo mocno w stylu Dicka, więc tak - mogło ci się nie podobać. Jeśli twoja dziewczyna nie jest sekretną fanką Dicka to raczej idź z nią na jakąś komedie czy animacje, a nie targaj na film który wymaga jednak choć odrobiny myślenia w trakcie...

Iwona_Klich

Flow pozwala na dużo więcej myślenia niż Mickey 17.

ocenił(a) film na 6
Maciej_Lange777

"Więc pomyśl jak bardzo zły jest ten film, że nie potrafiłem go strawić." Zatem mamy tu wzorzec bufona, w sam raz aby go umieścić w Sevres pod Paryżem. Oto ja, bufon żałosny, ogłaszam wszem i wobec, że ponieważ mnie, bufonowi z Sevres spod Paryża fil nie spodobał się, to i Ty potencjalny widzu, kinomanie o którym nic nie wiem, którego gustu ani upodobań nie znam, nie powinieneś oglądać czegoś co bufonowi nie odpowiada. Na szczęście pewien znany wzorzec z Sevres wypier..olono już kilka lat temu, co jest znakiem czasu, że i wzorzec bufona można odstawić na półkę przekwitniętych narcyzów.

Treh

dokładnie!

Treh

Niektórzy uważają, że film robi się pod ich gusta, no ku.w. nie.

ocenił(a) film na 2
Treh

Treh ziomuś to moja ocena moge wyrazic taką jaką chcę. Twoją opinię przyjmuje na klate ale nie musisz mnie obrażać. Moglbym w odwecie powrzucac Tobie i co by to wnioslo do tej dyskusji? ... nic.

ocenił(a) film na 6
Maciej_Lange777

Nie podważam Twojego prawa do wyrażania wolnych opinii. Krytykuję infantylizm wypowiedzi. Jeżeli chcesz mi coś nawrzucać w odwecie to proszę. Ale mam nadzieję, że to będzie konkretna krytyka jakiegoś poglądu czy myśli, którą uznasz wartą krytyki.

ocenił(a) film na 4
Maciej_Lange777

Dokładnie taką samą mam opinię. Ten film chciał być wszystkim naraz, a nie wyszło zupełnie nic, szczególnie humor jest żenująco słaby.

Maciej_Lange777

Nie jesteś fanem SF. Jesteś fanem Marvelek i Wakandy. Dobrego filmu byś nie rozpoznał nawet gdyby cię kopnął w d...

ocenił(a) film na 9
zulu88

Dokładnie. Podał tyle powodów dlaczego nie lubi, że głowa eksploduje xD nic totalnie nie opisał i ewidentnie nie zrozumiał, że to co go irytuje jest zrobione specjalnie z wielu głębszych powodów, ale ewidentnie gościu nie miał głębokiej myśli w swoim życiu. I lubi sf, ale nie potrafi zobaczyć prawdziwych życiowych "obleśnych" rzeczy, na pobraniu krwi pewnie też się tak czuje xD nawet nie może poprawnie się wypowiedzieć bez błędów, więc... widać tu reprezentowany poziom

Maciej_Lange777

Reżyser nie mógł się zdecydować co tak naprawdę chcę nakręcić. Trochę sf, trochę historii dla 8 letnich dziewczynek ( dziecko robal), trochę gorącego romansu dla pań...ale w szystko opakowane w pg-13. Duży plus za brak lgbtqwerty. Na co poszły te miliony? Na obsadę?

madmax81____2

Taki miszmasz gatunkowy jest dość typowy dla kina koreańskiego, więc nie powinien dziwić u Bonga. Problem w tym, że film jest za długi (zwłaszcza pierwsza połowa), a scenariusz wtórny i co najwyżej średni.

madmax81____2

> Duży plus za brak lgbtqwerty.

A Afroamerykanka i Koreańczyk już nie przeszkadzali koneserowi kina? XD

Maciej_Lange777

Właśnie skończyłem oglądać. Początek zapowiadał się ciekawie, liczyłem, że będzie to interesująca fabularnie historia. Potem jednak zrobiła się z tego satyra i to totalnie położyło cały film, który w pewnym momencie nie wiedział czym chce być. Nie dało się tego oglądać, zaś Mark Ruffalo był najgorszym elementem, jego bohater był tak irytujący, tak głupi i nieciekawy, że nie dało się na to patrzeć bez poczucia zażenowania.

Liczyłem na interesujące, przygodowe kino sci fi, a okazało się, że to jest zwykły gniot, film o niczym. Nudny, nieciekawy, idiotyczny. Jednym słowem strata czasu.

Maciej_Lange777

dzięki za ostrzeżenie, w takim razie poczekam na jakieś vod w pakiecie

ocenił(a) film na 3
gole_m

nawet tego w vod nie warto oglądać.

Maciej_Lange777

1)jak mozna isc na film bez obejrzenia zwiastuna 2) ja po obejrzeniu zwiastuna wiedzialem ze nigdy tego filmu nie bede chcial obejrzec 3) lubie filmy sci-fi

ocenił(a) film na 8
Maciej_Lange777

Miałem podejście jak Ty. Brak trailerów, pełne zaskoczenie. Humor był słaby. Trochę czarny humor, ale dziwnego rodzaju? Nie podobało mi się to jak i sam początek filmu. Ale im dalej tym lepiej. Na koniec uznałem, że było to dobre sci-fi.

Maciej_Lange777

Mickey 17 > Maciej 777

ocenił(a) film na 3
Maciej_Lange777

Ojej dziekuje za ta opinie bo nie musze sie rozpisywac, lepiej trafic sie nie da. Film dno.

ocenił(a) film na 2
Maciej_Lange777

cześć, miałem ochotę napisać komentarz... ale znalazłem Twój i byłby identyczny jak mój...

ocenił(a) film na 3
Maciej_Lange777

Ten film to syndrom naszych czasów, taki kał dla kretynów którym wystarczy żeby choć trochę było śmiesznie. Trochę humoru, seksu, ładnych pań i lecą ósemki i teksty o Dicku.

ocenił(a) film na 3
Maciej_Lange777

Absolutnie zgadzam się z Twoją opinią. Kiepski humor, kiepski film, kiepska fabuła. Odnośnie humoru, który odnoszę wrażenie pakowany jest na siłę do coraz większej ilości filmów nawet tam gdzie zupełnie nie jest do niczego potrzebny, bez sensu. Płytki i miałki raczej można płakać z zażenowania. Nigdy nie byłem fanem Patisona i irytuje mnie od czasów tych romansideł o wampirach w tym filmie irytuje podwójnie. Naprawdę zachodzę w głowę gdzie jest to stare dobre kino SF z dawnych lat? Szczerze? Tego filmu nie warto nawet piracić. W mojej prywatnej skali ocen zaliczam go do kategorii szkoda czasu na oglądanie. Wyszedłem z kina i jedyne nad czym się zastanawiałem jak odzyskać kasę za tego gniota i stracone 3 godziny. Ale sam sobie jestem winien. Widziałem zwiastuny i już tam było wyraźnie czuć, że to będzie słabizna podlewana dennym humorem.

Maciej_Lange777

Niestety zgoda, film dla nikogo, dla fanów sci-fi infantylny, dla dzieciaków za poważny. Szkoda bo temat dobry do dobrego filmu

ocenił(a) film na 5
Maciej_Lange777

mnie chyba najbardziej mierziło to że nie trzymał za bardzo jednego kierunku, nie chciał być zbyt poważny jak Moon ale nie chciał być też zbyt komiczny, w rezultacie mamy dość mieszane dwie połowy filmu. brakło troche eksploracji tych dramatycznych wątków dzięki którym każdy widz mógł sobie troche porozkminiać, jakie są konsekwencje tego że go klonowali i wgrywali wspomnienia poprzedniego ciała, bo de facto to nie było tak że oryginalny Mickey sobie skakał z ciała do ciała. oni wszyscy umierali a najnowszy klon miał tylko wspomnienia poprzedników. później te niepotrzebne sceny z trójkątem i jakaś taka mizerna końcówka gdzie bez żadnego uzasadnienia gdzie jedna z głównych postaci poświęca się dla reszty. moim zdaniem jeżeli kogoś taka tematyka interesuje to zdecydowanie lepszy był pod tym kątem The Moon, może bez wymuszonego humoru, ale jakoś tak mocniej uderza w serce zwłaszcza końcówka.