PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7705}

Miasteczko Halloween

The Nightmare Before Christmas
1993
7,6 82 tys. ocen
7,6 10 1 82233
7,8 36 krytyków
Miasteczko Halloween
powrót do forum filmu Miasteczko Halloween

chodź do najlepszych nie należy. w oryginale lepszy. dla mnie film i tak na 10.

ocenił(a) film na 10

tylko czemu "Babojagołak"??? co zlego jest w "Oogie Boogie"???

użytkownik usunięty
Saint_Jimmy

nie złośc się, mnie też to nieco wkurzyło. ugibugi brzmi lepiej niż ww babojagołak :)

ocenił(a) film na 9

A dla mnie Babojagołak brzmi lepiej niż "Stary wór" (tak ponoć było na DVD).

ocenił(a) film na 9
speiderman

"Stary wór" ? Nieźle, nieźle ;) A wracając do tematu to wg. mnie np. Paszkowski w roli Jacka wyszedł ekstra.

Ultor

Masz rację... Dubbing mógł się podobac albo nie, ale Jack mówiący po polsku wypadł genialnie ;)

ocenił(a) film na 10

dodajmy po ziemniakach ^-^ ale racja Jack swietnie mowil ... i spiewal ^w^

Saint_Jimmy

A moim zdaniem dubbing był tragiczny! Teksty piosenek nie miały najmniejszego sensu, a mi się odechciało oglądać film po jakiejś połowie. Może to kwestia przyzwyczajenia do oryginalnej wersji, ale uważam ten dubbing za jeden z najgorszych polskich dubbingów. A szkoda, bo już wiele razy nasi ludzie od dubbingu pokazali na co ich stać i np. dubbing do takiego "Króla Lwa" został uznany za najlepszy na świecie...

ocenił(a) film na 10
Goku

Zgadzam sie z "Goku".Dubbing do kitu.Kocham ten musical i mogę go oglądać codziennie ale jak usłyszałam polska wersje to mi sie odechciało po 15 minutach oglądać.

ocenił(a) film na 8
arwena16

na razie komentarz tylko po odsłuchaniu większości piosenek: dubbing jest dobry, ale mogli by bardziej się postarać przy imionach .. Śnięty Gość, Król Strasznych Kul.. ;/