ogladalem dzisiaj film o tym jak powstawal matrix i bardzo czesto padalo tam slowo skrypt ktos moze mi wytlumaczyc co to dokladnie oznacza.czy skrypt to taka skrucona wersja scenariusza bez dialogow itd.tylko sama historia?dobrze to rozumuje?
W wypadku rzeczonych filmów mowa jest po prostu o scenariuszu. :) Oczywiście w wersji pełnej (skąd te okrojenia swoją drogą?).
nie wiem taj jakos mi sie to skojarzylo bo jak ogladalem ten film dokumentalny to byla mowa ze producenci dostali najpierww skrypt ktory mial 50 stron wiec tak to sobie wytlumaczylem ze byla to skrocona wersja ale teraz juz wiem ze byl to normalny scenariusz ale czemu mial tylko 50 stron.nie wiem
aa już wiem :) skrypt filmu zazwyczaj zajmuje 10-15 stron. Jest to jakby ogólne streszczenie filmu. Niestety, zazwyczaj jest to na zasadzie "on poszedł tam" i tak dalej :) Wachowscy chcieli byc dokładni i opisali tak, jak powinno być i wyszło im ponad 50 stron :)
zapomniałam, że miałam o skrypcie na zajeciach :D
i gdybyś mógł mi napisać, jakiego programu używasz do odtwarzania, bo jk właczyłam zasysanie to pojawiła mi sie ikonka takiego kwadracika z jeszcze mniejszymi kwadracikami, tzn czy mój komputer nie rozpoznaje programu (dobrze mówie?:D)
Nie orientujesz się może, czy z kręcenia dwóch pozostałych części też utworzono taki film jak Rewizyta?