Skumajcie wreszcie ludzie, ze Merowing byl krolem idealnego matrixa. To Merowing zrobil ze Smitha to czym on jest w Reaktywacji i Rewolucjach. Smith to tylko nieswiadomy pionek Merowinga. Nunery tablicy rejestracyjnej Audi A8 "IS 5416" to podpis Merowinga.
Ksiega Izajasza roz. 54 wers. 16. Tak samo tablice rejestracyjne Cadillaca CTS i Escallade, tez maja znaczenie, tablica CTSa kieruje nas do Ksiegi Daniela opowiadajacej o krolu Nabuchodonozorze.
Obraz w holu palacu Merowinga pokazuje upadek idealnego matrixa. Na gorze obrazu litera M, z ktorej prawej strony stoi Serafin. Serafini to takie anioly, ktore mialy trzy pary skrzydel. W Rewolucjach Merowing mowi do Serapha "ange sans aile" czyjakos tak co znaczy aniol bez skrzydel. O Sati juz nie bede nawijal bo by to za duzo zajelo, pogrzebcie sobie na forum www.matrixworld.pl to moze cos skumacie. No to tak w skrucie bo jest tego wiecej
Smith stworzeniem Merowinga?...
Ciekawa koncepcja, jednak nie do udowodnienia... Poza tym Merowingowi nie zależy wcale na stworzeniu czegoś, co miałoby doprowadzić do zagłady systemu, z nim i jego 'podziemnym królestwem' włącznie... ;)
I co 'Iz 54,16' może mieć wspólnego z Merowingiem? To po prostu deklaracja -- dla uważnych i spostrzegawczych -- czym jest Smith, że tak się wyrażę, u podstaw:
54, 16 "Oto Ja stworzyłem kowala,
który dmie na ogień rozżarzonych węgli
i wyciąga z niego broń, by ją obrobić.
Ja też stworzyłem niszczyciela, aby siał zgubę."
I jak to miałoby się łączyć z Merowingiem?...
A już z tym "upadkiem idealnego matrixa" naprawdę przesadziłeś. Jeszcze się nie przyjrzałem temu obrazowi dokładnie, przyznaję, ale jedyne co można rzeczywiście stwierdzić, to że jest to przedstawienie apokaliptyczne... Jakikolwiek wniosek ponad to będzie chyba naciągany... ;)
emm...
Tak tak ;] Widać z daleka że matrix cię zaintrygował :) szkoda że dziwnie się skączył ;] i nie wiem czemu tłumaczysz że Merowing był królem ... nic nie wiem !! ;]
Marowing nie był królem idealnego Matrixa, Merowing był królem 2 wersji Matrixa, a ta należała do wampirów, upiorów, wojen. Takei właśnie postacie są przecież w jego klubie :) Co do obrazu, to jest coś z armagedonu, bardziej zagłada ludzkości niż Matrixa :)
To nie Merw zrobił ze Smitha to, czym jest w 2 i 3, ale część Neo odbiła się na Smithcie, no i do tego jest Wyrocznia, do której Smith mówi mamo, resztasama się układa :)
Poza tym Smith nie mógł być nieświadomm pionkiem Merwa, bo został stworony prez Architekta i Wyrocznie wraz z 3 wer. Matrixa, by go chonić.