PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=851629}

Marvels

The Marvels
2023
4,7 20 tys. ocen
4,7 10 1 19796
4,7 32 krytyków
Marvels
powrót do forum filmu Marvels

Kiedy to szaleństwo się skończy?

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Co w tym filmie było woke? Mówiące kobiety?

jakub_91

Popatrz na plakat.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Patrze i czekam. Co jest woke? Jest jakiś dogmat że facetów ma być więcej niż kobiet żeby nie być woke?

jakub_91

Jakbym ci pokazał "Żołnierza zwycięstwa" to byś powiedział, że to normalny film biograficzny.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Lepiej nie patrz na plakaty Aliens Camerona. Film jest woke bo są dwie kobiety na plakacie.

jakub_91

Nie chodzi o kobiety idioto.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

To co jest woke na plakacie, spi erdolino?

jakub_91

Twoje kompleksy.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

powiedzial ziomek, ktory wystawia 1 kazdemu filmowi ktory ma kobiete w leadzie albo kogos z ciemniejszym odcieniem skory niz blady xD wyjdz z piwnicy do ludzi czasem

jakub_91

każdemu filmowi, który przemyca zbrodnicze ideologie głupku.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

jaka zbrodnicza ideologia zostala przemycona w The Marvels?

jakub_91

Wykluczenie i prześladowania ze względu na pochodzenie i rasę.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Kogo w tym filmie wykluczono i kogo przesladowano?

jakub_91

Twórców, którzy nie są kobietami, kolorowymi i LGBT. Nie mieli szans na pracę przy tych produkcjach. Zostali wykluczeni z powodu systemowego rasizmu i faszystowskich przepisów obowiązujących przy takich produkcjach

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

1. Masz jakies dowody, czy jedynie urojenia prawakoidalne?
2. Widziales kto robil zdjecia do filmu?
3. Czy jestes tak samo bojowniczy gdy w filmie sa sami biali faceci czy wtedy dupa cicho?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Chyba pomyliles Oscary z calym Hollywood. Biorac pod uwage jaki jad sie wylewa z ciebie nie wiem czy w ogole jest sens dalej rozmawiac. Jestes po prostu rasista. Z perspektywy piwnicy u mamy filmy z samymi bialymi facetami byly git, az nagle poczules sie atakowany innym kolorem skory gdy czarna postac w filmie nie byla debilem albo nie umierala jako pierwsza.

jakub_91

To dotyczy wszystkich produkcji, nie tylko Oscarów.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Nie, Inclusion Rules dotycza tylko Oscarow.

jakub_91

Mylisz się. Wytwórnie i stacje TV wprowadziły te zasady u siebie.

jakub_91

Ja jestem za zatrudnianiem WSZYSTKICH ludzi niezależnie od pochodzenia i rasy, i TO JA JESTEM DURNIU RASISTĄ? Liczy się WYŁĄCZNIE talent i umiejętności. Tymczasem biały zdolny mężczyzna NIE MA SZANS na karierę i pracę TYLKO ze względu na RASĘ i płeć.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

"Kilku fachowców musi być, bo inaczej tępaki wybrane ze względu na kolor skóry nie złożyliby tego w całość." yep, w pelni normalne. W ogole nie sugerujace, ze wierzysz w kompetencje jedynie bialych mezczyzn.

jakub_91

To są twoje chore wyobrażenia. Nigdzie nie napisałem, że murzyn nie może mieć talentu. Jest wielu kolorowych aktorów, których bardzo cenię. W wytwórniach bierze się jednak do ekipy kogoś, kto dużo pisze na Instagramie o wykluczeniu, żeby pokazać jacy jesteśmy super otwarci. Bierze się grubą murzynkę, która nigdy niczego nei zrobiła i powierza film z 300 mln budzetu. Tylko ze względu na jej kolor skóry i orientację seksualną. Kiedy czarny reżyser robi film, to w zasadzie nie ma tam już białych. Ci ludzie nawet sie tym chwalą i uważają za słuszne.

ocenił(a) film na 5
nnn_nnn

Prawacki chochol, kolejny z serii. Zobacz jaka zawrotna liczbe filmow rezyserowal Jon Watts przed Spider-Manem, bracia Russo przed Zimowym Zolnierzem, James Gunn przed Guardiansami. Waititi tez raczej byl ciekawostka przed Thorem, a nie uznanym juz rezyserem i przede wszystkim Jon Favreau przed Iron Manem, ktory zaczal cale MCU. MCU ma strategie zatrudniania rezyserow na dorobku od praltycznie zawsze.

W tej nitce juz zasugerowales, ze woke jest plakat, bo sa kolorowe kobiety.

Pozniej juz jednak nie plakat, tylko The Marvels porownane do stalinowskiego filmu xd

Pozniej zbrodnicze ideologie zrownane z zatrudnianiem kolorowych i kobiet do filmow.

Pozniej uciemiezenie ze wzgledu na pochdozenie, bo w The Marvels biali faceci stanowia 50% filmu zamiast 98 xD

Pozniej fake news o jakims tajnym dokumencie, ktory jest znany, ale nie ma po nim sladu w internecie, jakoby wytwornie i stacje TV forsowaly SYSTEMOWE (powtarzam, systemowe!) zatrudnianie tylko kolorowych i kobiet.

A wszystko to podlewasz nazywaniem idiota, tepakami nie bedacymi w stanie myslec, grubymi murzynkami (ktora to?).

Wykreowales sobie toksyczny swiat, ktory zawladnal twoim umyslem i tak sie kisisz w prawackich wysrywach.

EOT, szkoda mi czasu na ciebie.

jakub_91

Wszystko co napisałeś, to manipulacje i kłamstwa. https://www.channel4.com/press/news/channel-4-follow-black-front-project-eve-inc lusion-festival

jakub_91

Nie tylko pzremysł filmowu durniu.

jakub_91

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8519053,raf-sily-powietrzn e-wielkiej-brytanii-zatrudnienie-bialych-mezczyzn.html

ocenił(a) film na 4
nnn_nnn

Patrząc jak oceniasz filmy to myślę że nienawidzisz kina. nie wiem po co tu jesteś i oglądasz wogóle filmy. Dziesieć gwiazdek dla gówien albo słabych filmów, a jedna dlafilmów dobrych, albo przynajmniej przeciętnych. Współczuję Ci i życzę powrotu do zdrowia psychicznego. Zaufaj Jezusowi

ocenił(a) film na 9
jakub_91

Jejku, jak miło przeczytać sensowne argumenty :) Przynajmniej widać, że Twoja ocena 5 to po prostu ocena filmu. Pozdrawiam ciepło!

jakub_91

Wydaję ci się ze jestes taki progresywny i nowoczesny, że walczysz o coś ważnego. A tak naprawdę jesteś tylko kolejnym naiwniakiem kupionym przez korporacje, które dobrze wiedzą że są ludzie którzy przyjmą wszystko, każdy idiotyzm, każdą bzdurę byle opakowaną w kolorowy papierek postępu.

ocenił(a) film na 5
Andrzej_330

O nic nie walczę. Wydaje mi się za najbardziej walczącą strona są zacietrzewione prawaki którzy liczą białych mężczyzn w filmach. Ja mam to w dupie.

jakub_91

Masz to w dupie dopóki nie dostaniesz wypowiedzenia, bo na twoje miejsce trzeba przyjąć murzyna. Życzę ci tego z całego serca.

nnn_nnn

Ja się tam bardziej zastanawiam. Jakim cudem filmy od nich kosztują tyle samo co seria Piraci z Karaibów. Gdzie Piraci wyglądają dalej świetnie, a te nowe filmy jak totalne gówno czasami. Ja wiem że sceny powietrzne dalej stanowią problem, ale masa normalnych scen wygląda tragicznie.

toyminator

Filmy kosztują dużo, ale tnie się budżety na postpodukcję.

nnn_nnn

Kolejny neofaszyzujący

Poznawajka

ha ha ha; )))

Poznawajka

Dziękujemy za opinię silna, niezależna kobieto.