PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30709}

Martwe zło

The Evil Dead
1981
6,7 40 tys. ocen
6,7 10 1 40344
7,0 35 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Wiele lat temu oglądałem Taniec z diabłem i bardzo mi się podobał.Teraz chciałbym jeszcze raz obejrzeć tego klasyka,ale nigdzie takiego tytułu nie znają.Ostatnio wpadłem na streszczenie filmu Martwe Zło i stwierdziłem,że ma pobną treść,co TzD.Czy jest to ten sam film pod innym tytułem,czy się mylę.PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

ADR22

Z tego co się orientuję to film "Taniec z diabłem" to inaczej
Śmiertelna gorączka / Cabin Fever (2002) .

Ja również spotkałem się z taką wersją tytułu chociaż, jak widać, oficjalne polskie tłumaczenie brzmi inaczej (?)

Lokot

He, he, chyba ogarnęła mnie śmiertelna gorączka. "Taniec z diabłem" z 2002 roku :D

"Taniec z diabłem" to oczywiście "Martwe zło" - The Evil Dead (1981), czyli jesteśmy we właściwym miejscu :)

No cóż... wielkie UPS ;)

ocenił(a) film na 8
ADR22

Może to pomoże... Niemiecki tytuł "The Evil Dead" to "Tanz der Teufel".

ocenił(a) film na 8
Malignus

A ja z kolei kiedyś oglądałem na Polonii 1 - Martwe Zło część drugą - która miała tytuł ..... Złośliwy Nieboszczyk...

ADR22

Ja oglądałam ten film pod nazwą "Księga umarłych".

Amylee

TANIEC DIABŁA * KSIĘGA UMARŁYCH * KSIĘGA DEMONÓW * EVIL DEAD
są to tytuły spotykane.
Pod tytułem TANIEC DIABŁA film był wyemiowany w polskiej tv na początku lat 90 tych.
zaś EVIL DEAD to angielska nazwa przypadana na dvd, divx czy dvd

ocenił(a) film na 10
ADR22

A ja z kolei, jako kilkuletni gówniarz, oglądałem ten film pod tytułem "Ofiary szaana".

ocenił(a) film na 10
Altar

"Ofiary szatana", oczywiście :) Napiszcie, czy ktoś jeszcze poznał go pod tym tytułem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
ADR22

Co do jedynki, to spotkałem sie z trzema tytułami:
-martwe zło
-złośliwe demony
-urok śmierci :D

Jak oglądałem po raz pierwszy dwójke z kaseciaka,
nosiła ona nazwę "Taniec Diabła 2",

ADR22

"Taniec z diabłem"(taniec diabła) to ten sam film co "martwe zło" a tak że nosi tytuły księga demonów, księga umarłych, evil deat, Necronomicon. Jest też trzecia część ale ma już inną nazwe "Armia ciemności"(matwe zło3) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Uzii

ja go ogladałem dawno temu pod tytułem Złośliwe demony