Wiele lat temu oglądałem Taniec z diabłem i bardzo mi się podobał.Teraz chciałbym jeszcze raz obejrzeć tego klasyka,ale nigdzie takiego tytułu nie znają.Ostatnio wpadłem na streszczenie filmu Martwe Zło i stwierdziłem,że ma pobną treść,co TzD.Czy jest to ten sam film pod innym tytułem,czy się mylę.PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
Z tego co się orientuję to film "Taniec z diabłem" to inaczej
Śmiertelna gorączka / Cabin Fever (2002) .
Ja również spotkałem się z taką wersją tytułu chociaż, jak widać, oficjalne polskie tłumaczenie brzmi inaczej (?)
He, he, chyba ogarnęła mnie śmiertelna gorączka. "Taniec z diabłem" z 2002 roku :D
"Taniec z diabłem" to oczywiście "Martwe zło" - The Evil Dead (1981), czyli jesteśmy we właściwym miejscu :)
No cóż... wielkie UPS ;)
A ja z kolei kiedyś oglądałem na Polonii 1 - Martwe Zło część drugą - która miała tytuł ..... Złośliwy Nieboszczyk...
TANIEC DIABŁA * KSIĘGA UMARŁYCH * KSIĘGA DEMONÓW * EVIL DEAD
są to tytuły spotykane.
Pod tytułem TANIEC DIABŁA film był wyemiowany w polskiej tv na początku lat 90 tych.
zaś EVIL DEAD to angielska nazwa przypadana na dvd, divx czy dvd
A ja z kolei, jako kilkuletni gówniarz, oglądałem ten film pod tytułem "Ofiary szaana".
"Ofiary szatana", oczywiście :) Napiszcie, czy ktoś jeszcze poznał go pod tym tytułem.
Co do jedynki, to spotkałem sie z trzema tytułami:
-martwe zło
-złośliwe demony
-urok śmierci :D
Jak oglądałem po raz pierwszy dwójke z kaseciaka,
nosiła ona nazwę "Taniec Diabła 2",
"Taniec z diabłem"(taniec diabła) to ten sam film co "martwe zło" a tak że nosi tytuły księga demonów, księga umarłych, evil deat, Necronomicon. Jest też trzecia część ale ma już inną nazwe "Armia ciemności"(matwe zło3) Pozdrawiam.