PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7572}

Martwa cisza

Dead Calm
1989
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13623
5,8 8 krytyków
Martwa cisza
powrót do forum filmu Martwa cisza

jaka była sama końcówka tego filmu? oglądałam go juz którys raz ale nigdy do samego końca...

ocenił(a) film na 4
m_torba1

Końcówka filmu to według mnie totalne dno! Wierz mi, nic nie straciłaś! Film nie był w moim odczuciu rewelacją i pewnie dostałby ode mnie 5/10, ale kiedy zobaczyłam końcową scenę, normalnie zaczęłam się panicznie śmiać! Za tak absurdalne i kiczowate zakończenie 4/10. Nic więcej niestety.
Uważam, że zdecydowanie lepiej byłoby, gdyby film zakończył się sceną ukazującą krwawe ślady na jachcie. Z pewnością byłby to bardziej intrygujący koniec całej historii...

ocenił(a) film na 8
m_torba1

nie odpowiedziales na pytanie no ale widocznie trudno Ci jest czytać ze zrozumieniem ..., No a film skończył się tym, że żonie udało się pozbyć bandyty i wsadziła go do tratwy ratunkowej i wyruszyła na p[oszukiwanie męża, zauważyła w oddali płomień bowiem mąż podpalił szkuner a sam przesiadł sie na tratwe, i tak oto oboje znowu byli na jachcie i wydawało sie że wszystko bedzie git ale w drodze powrotnej napotkali tratwe bandyty i ją zatopili lecz ten jakimś dziwnym sposobem dostał sie na pokład (choć go już na tratwie nie było widać :P ) i zaczął sie szarpać z Nicole Kidman, wtedy Sam Neil wziął race dymnąiwystrzelił jąprosto w głowe bandyty :] pewnie nie uwierzysz no ale taka jest prawda ^^, a sam film 8/10 :)

ocenił(a) film na 8
m_torba1

Na końcu tego filmu Nicole dała temu psychopacie napój z dosypanymi środkami uspokajającymi, on potem ją gonił po jachcie, ale wkrótce zemdlał i uwiązała go. Zawróciła w poszukiwaniu męża. On w tym czasie wydostał się ze swojej łodzi i podpalił ją. Psychopata się obudził, uwolnił się i znowu zaczęła się walka, ona go pokonała i wrzuciła go na materac, na wodę. W późniejszym czasie zauważyła podpaloną łódź no i go znalazła. Byli uwolnieni, ona się opalała a jej ukochany mył jej włosy a potem poszedł po coś do jedzenia. Potem znowu ktoś mył jej włosy, okazało się że to ten morderca. Zaczął ją dusić. Jej mąż to zauważył i wystrzelił w jego stronę jakąś torpedę i trafiła go w twarz. (Coś takiego, nie umiem zbyt opowiadać :))