PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=545029}
7,6 526  ocen
7,6 10 1 526
Magda, miłość i rak
powrót do forum filmu Magda, miłość i rak

Bardzo piękna historia. Oglądałam wczoraj w tv, byłam pewna, że Magda żyje i jest teraz szczęśliwa. Niestety dopiero tutaj zobaczyłam, że przegrała, życie jest niesprawiedliwe :(

Chce również zapytać czy znacie inne filmy dokumentalne o takiej samej lub podobnej tematyce?

jatuginemamo

W tym roku powstał film "Joanna" o Joannie Sałydze, cierpiącej na raka autorce bloga "Chustka", zmarłej w październiku 202 roku. Była działaczką fundacji "Rak'n' Roll", którą założyła właśnie Magda Prokopowicz.

ocenił(a) film na 8
zizi589

dzięki za odpowiedź ;)

ocenił(a) film na 8
jatuginemamo

Przeżyłam to samo rozczarowanie co ty, jakieś 2h temu. Włączyłam z braku laku tv i zostawiłam bodajże na tvp2. Wciągnął mnie dokument, nie raz poleciała mi łza. Podziwiałam jej siłę, chęć życia, determinację, wolę walki i pozytywizm. Szybko po zakończeniu dokumentu włączyłam laptopa i wpisałam jej imię i nazwisko. Szybko mi mina zrzedła....pierwsze wyniki wyszukiwania pokazały mi, że umarła. Nie przegrała-tylko umarła.
Jakie to dziwne uczucie, dostać w jednej godzinie moc siły-kopa by w końcu cieszyć się życiem, zdrowym życiem by po chwili zwątpić;/.
Przykro się czytało o jej śmierci, jeszcze gorzej sie oglądało po raz drugi ten sam dokument w sieci wiedząc, że umrze.

ocenił(a) film na 8
jatuginemamo

A ja myślę,że Magda wygrała! Wygrała piękne choć krótkie życie, choć jej historia chwyta za gardło mnie za każdym razem.
Wczoraj była 36 rocznica urodzin Magdy, nie wiedziałam, a właśnie w taki dzień całkiem przypadkiem trafiłam na ten dokument w internecie,dowiedziałam się tego dziś chcąc sprawdzić ile miała lat gdy odeszła.Traktuje to jak znak przeznaczenia dla mnie: bo chciałabym tak żyć pięknie jak ona mimo swojego ciężkiego życia.Jej postawa powinna być inspiracją dla wszystkich, którym życie niepostrzeżenie ucieka przez palce.Cieszyć się chwilą, wszystkim co mamy, póki tylko możemy!

jatuginemamo

film "nad życie" - ale pewnie już go widziałaś.