to jest Akita Inu. Tez mi sie podoba :) Dlatego tez mieszka teraz ze mna ;D ma nawet ten sam kolor :)
Nie umniejszając tej rasie i jej zdolności empatii + uczuć w stosunku człowieka, na świecie jest mnóstwo psów w schroniskach, które nie mają praktycznie szans nawet na odrobine szczęścia czy wolności...
Tak więc naprawdę nie rozumiem osób, które potrafią dać często grube pieniądze po to żeby mieć psa hodowlanego. O Akita Inu nawet nie wspominam. Uwierzcie mi, pies odratowany ze schroniska również potrafi okazać wdzięczność (chociaż może się to wydawać nieprawdopodobne)..
tak może masz racje, ale wydaje mi się że najlepiej mieć psa od szczeniaka, w tedy dobrze go znasz
I co z tego? Pies zabrany ze schroniska potrafi się zmienić niewyobrażalnie w ciągu kilku tygodni... Jeśli zabierzesz psa ze schroniska będzie patrzył na ciebie jak na bohatera. Wiem bo sam mam psa ze schroniska.
zazdroszczę :) też bym chciała takiego pieska ale czytałam że za bardzo nie tolerują te psy małych dzieci
To są psy o ciężkim charakterze,tylko dla doświadczonego hodowcy, trochę żałuję bo sama bym chciała akitkę ale po moich doświadczeniach z trudnym psem nie piszę się na to ;)