PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1297}
7,2 26 tys. ocen
7,2 10 1 26009
6,8 20 krytyków
Love Story
powrót do forum filmu Love Story

8/10

ocenił(a) film na 8

Zachęcona opiniami na filmwebie obejrzałam. Szczerze mówiąc nie wierzyłam, że coś co ma tak banalny tytuł jak "Love Story" okaże się być czymś zupełnie niebanalnym. Samo to, jak się ten film zaczyna sprawiło, że otworzyłam szeroko oczy czekając na opowieść głównego bohatera. "Bo co można powiedzieć o 25-letniej dziewczynie, która umarła?". Wzruszający film. Łezka poleciała, a zdarzyło mi się to na może dwóch filmach dotychczas. Do tego ta muzyka, przepiękna. I to jedno zdanie, które trzeba zapamiętać. "Miłość znaczy, że nie musisz przepraszać".
Zdecydowanie jeden z najpiękniejszych filmów o miłości.

margolcia131

Tak naprawdę te wszystkie cytaty to książka. To książka jest najpiękniejsza, fim jest dobry, owszem, ale prawie wszystko co jest w nim magiczne, to książka. Najpierw czytałam, potem ogądałam i w moim subiektywnym odczuciu książka dużo lepsza, film wydał mi się trochę skrótowy, nastrój książki do pewnego stopnia oddaje, ale polecam najpierw książkę ; ) "Miłość znaczy, że nie musisz przepraszać"... powiem tak: najlepsze cytaty zapamiętałam po książce, co rzadko mi się zdarza. Fim też polecam.
; )