PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=578968}

Lodowa groza

Ice Road Terror
2011
2,5 770  ocen
2,5 10 1 770
Lodowa groza
powrót do forum filmu Lodowa groza

Dwóch kierowców tira wiezie materiały wybuchowe do kopalni, gdzie odkryto prehistorycznego potwora. Warto zaznaczyć, że o tym potworze już im nie powiedziano... Po drodze jeden z nich zabiera autostopowiczkę, w której po paru minutach jazdy się zakochuje z wzajemnością. Wydawałoby się, że to owoc pracy wielu scenarzystów, ale do tego filmu scenariusz napisało życie. Naprawdę warto obejrzeć, żeby zobaczyć widowiskowe zmagania z pozoru skazanych na porażkę ludzi z legendarnym potworem.

"Lodowa groza" trzyma w napięciu i mrozi krew w żyłach od pierwszej do ostatniej minuty, niczym ta śnieżna sceneria, w której osadzona została akcja. Polecam!

Kung_Fu_Master

Prawdziwa historia? A czemu gatunek sci-fi? :E

I od kiedy potwory istnieją? ;P

RafX

Z programu Cyfr. Polsatu:
"Jazda załadowanymi TIR-ami przez ośnieżone pustkowia okazuje się jednak niezwykle trudna."
Tiry... :facepalm: Mogli odłączyć naczepę...

RafX

PS Teraz TV4 się zabrał za powtarzanie po 5 razy...

Spam zrobiłem, sorki, ale edycja nie działa już.

ocenił(a) film na 1
RafX

Istnieją, ale nikt nie przeżył z nimi spotkania, więc brak dowodów. :)

Kung_Fu_Master

Tak powiedzieli na początku, że prawdziwa? Bo znowu początku nie widziałem...

ocenił(a) film na 1
RafX

W telegazecie tak wyczytałem, ale teraz nie jestem do końca pewien, czy to było przy tym filmie...

Kung_Fu_Master

Poleca, ale dał 1. xD

ocenił(a) film na 1
RafX

Polecam wielbicielom kina tak złego, że aż dobrego. Wiem, że są takie osoby na tym portalu. :)

Kung_Fu_Master

Oj są. Właśnie się delektuje, TV4 i TV Puls dają szczęście.

ocenił(a) film na 2
Kung_Fu_Master

Moim ulbionym tego typu jest Simon Says, śmiertelna wyliczanka! Cudeńko, oglądałam kilka razy.

użytkownik usunięty
Kung_Fu_Master

Zapierające dech w piersiach efekty specjalne zrobione w notatniku, wyśmienite aktorstwo tych profesjonalistów, muzyka tworząca napiętą atmosterę, zapadający w pamięć ślizg ciężarówki na cienkim lodzie i wyciskająca łzy z oczów scena śmierci starej baby - dużo by wymieniać,. Naprawdę warto obejrzeć tej hit-szit Syfy, daję naciąganą dwójkę z sympatii i dodaję do ulubionych.

ocenił(a) film na 3
Kung_Fu_Master

To nie była autostopowiczka, tylko jakaś tam specjalistka od czegoś tam i musiała z nimi jechać, coś jak sanepid ;)

ocenił(a) film na 2
Kung_Fu_Master

Naprawdę dobry, może brakuje mu trochę do takiego klasyka jak "Tureckie gwiezdne wojny", ale się starali. Scenarzyści, aktorzy, efekty specjalne robią ogromne wrażenie na widzu.