Niekoniecznie komedia romantyczna, ale żeby akcja rozgrywała się we Włoszech. Uwielbiam ten kraj:) muszę tam kiedyś pojechać:)
"Pod słońcem Toskanii" i "Córka Prezydenta" (z Mandy Moore), ale w tym drugim akcja tylko częściowo rozgrywa się we Włoszech, a konkretnie w Wenecji ;)
Obejrzałam ten film i zrobiło mi się smutno. Jak tam jest pięknie, jak czysto. Dlaczego Polacy dążą do tego byśmy mieszkali w chlewie ? Zaniedbane lasy pełne wysypisk śmieci, smog, brzydkie ulice, papierki, ogryzki. Czasem to samo robią za granicą. A przecież moglibyśmy żyć w pięknym kraju.
Zauwaz, ze to jest film. W filmie mozna wszystko ladnie i czysto przedstawic. Polska w TV tez jest piekna, czysta, mlodzi przed 30 maja swoje mieszkania, domy, a zamiast pracowac, baluja.
Magia kina.
Choc prawda jest, ze Wlochy sa ladniejsze niz Polska :)
Może i to tylko film, ale Włochy naprawdę są takie piękne. Byłam tam niedawno, również w Weronie i musze powiedziec że ogromne wrażenie zrobił na mnie widok tych wszystkich uliczek i kawiarenek. To nie zasługa zabiegów z filmu, tam rzeczywiscie jest tak czysto i pięknie ;)
mieszkałem we włoszech jakiś czas, nie masz racji co do czystości włochów-najlepszy przykład to neapol (wiecznie śmierdzący odpadami wszelkiej maści), inne miasta też mają podobne problemy, co do samych ludzi niczym się nie różnią od polaków niemców czy anglików-jedni są wychowani w poszanowaniu kultury społecznej inni mają z tym kłopot.