PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=522827}

Listy do Julii

Letters to Juliet
2010
6,8 108 tys. ocen
6,8 10 1 108143
5,9 14 krytyków
Listy do Julii
powrót do forum filmu Listy do Julii

Niekoniecznie komedia romantyczna, ale żeby akcja rozgrywała się we Włoszech. Uwielbiam ten kraj:) muszę tam kiedyś pojechać:)

"Pod słońcem Toskanii" i "Córka Prezydenta" (z Mandy Moore), ale w tym drugim akcja tylko częściowo rozgrywa się we Włoszech, a konkretnie w Wenecji ;)

polecam stealing beauty

ocenił(a) film na 8

Niedługo do kin wchodzi "Jedz, módl się, kochaj" ;)

"Lizzie Mcguire"

ocenił(a) film na 10
kara88_

Pewnego razu w Rzymie, też znakomita komedia romantyczna... Polecam :)

użytkownik usunięty

Olsenki miały jakiś film w Rzymie :P

Polecam "Pod słońcem Toskanii"

ocenił(a) film na 8

"Genua. Włoskie lato"

ocenił(a) film na 8

"Pod Słońce" (The Shadow Dancer)

ocenił(a) film na 8
motylek87

"Tre metri sopra il cielo" i "Ho voglia di te". Gorąco polecam! :)

Tylko Ty z Marisa Tomei i Robertem Downey Jr. :) Znakomita komedia romantyczna o przeznaczeniu :)

MBooo87

Obejrzałam ten film i zrobiło mi się smutno. Jak tam jest pięknie, jak czysto. Dlaczego Polacy dążą do tego byśmy mieszkali w chlewie ? Zaniedbane lasy pełne wysypisk śmieci, smog, brzydkie ulice, papierki, ogryzki. Czasem to samo robią za granicą. A przecież moglibyśmy żyć w pięknym kraju.

użytkownik usunięty
Ewcia78

Zauwaz, ze to jest film. W filmie mozna wszystko ladnie i czysto przedstawic. Polska w TV tez jest piekna, czysta, mlodzi przed 30 maja swoje mieszkania, domy, a zamiast pracowac, baluja.
Magia kina.
Choc prawda jest, ze Wlochy sa ladniejsze niz Polska :)

Może i to tylko film, ale Włochy naprawdę są takie piękne. Byłam tam niedawno, również w Weronie i musze powiedziec że ogromne wrażenie zrobił na mnie widok tych wszystkich uliczek i kawiarenek. To nie zasługa zabiegów z filmu, tam rzeczywiscie jest tak czysto i pięknie ;)

Ewcia78

mieszkałem we włoszech jakiś czas, nie masz racji co do czystości włochów-najlepszy przykład to neapol (wiecznie śmierdzący odpadami wszelkiej maści), inne miasta też mają podobne problemy, co do samych ludzi niczym się nie różnią od polaków niemców czy anglików-jedni są wychowani w poszanowaniu kultury społecznej inni mają z tym kłopot.