PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 100 tys. ocen
6,0 10 1 99671
4,4 56 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Sokolica 

ocenił(a) film na 1

Jak wyżej, wiadomo cokolwiek o jej pojawieniu się w filmie? To moja ulubiona bohaterka z bajki(tylko z niej znam ligę), właśnie ją sobie przypominam i coraz bardziej się obawiam o przedstawienie takiej ilości freeków. Szczególnie o nią i Marsjanina.

mareczekp2

Jeśli mieliby iść zgodnie z komiksem i bazową 6cio osobową Ligą to Hawkgirl nie będzie. Ja mam nadzieje, że na etapie projektowania kostiumów nie wpadną na pomysł by Marsjanin łaził w krótkich spodenkach i fioletowym płaszczu. Nie obraziłbym się gdyby wyglądał tak http://daniel-morpheus.deviantart.com/art/Martian-Manhunter-260729330

Krzemien

A jakby mieli dodać kogoś na 7 postać to pewnie daliby cyborga, bo teraz po zrestartowaniu świata DC (i wchłonięciu części wydawnictwa image) liga liczy właśnie 7 osób. Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern (Hal Jordan), Flash, Aquaman, Cyborg. Marsjanina też tam nie ma, ale podejrzewam, że dojdzie na ósmego niebawem. http://comicbook.com/wp-content/uploads/2012/04/jim_lee_justiceleague_team_big.j pg Ps: Strój Supermana w Man of Steel, jest oparty na tym z obrazka, brak czerwonych majtek, przypomina pancerz itd. Więc stroje reszty pewnie też będą na tym oparte. Wonder Woman wygląda też mniej wieśniacko. Z boku obrazka są i Atom i Green Arrow i Hawkman, więc może pobocznie coś się pojawi w innych filmach serii.

barry4500

Ja widzę jeszcze Boostera Golda,Black Canary i Marsjanina,na górze po lewej.

LordVader345

Gdzie tam masz te postaci? Na górze po lewej jest Deadman. Są tam oprócz tego jeszcze Atom, Firestorm, Hawkmen i Green Arrow. Reszty nie znam

crashwin

Black Canary jest pod Hawkmanem.
Booster Gold jest na dole po lewej.
Jest jeszcze pod Black Canary taka kobieta która mi przypomina She-Rę z kreskówki

LordVader345

Po lewej na dole jest Firestorm. Booster Gold nie ma ognia zamiast włosów :D. Ta po prawej to na pewno nie Black Canary. Nie pasują ani włosy ani ubiór.

crashwin

No chyba że tak. Ale Canary ma blond włosy. Lepiej sprawdź sobie w internecie czy nie ma kobiety z Ligi z blondami włosy.

LordVader345

Jest jeszcze Power Girl ale ona też mi nie pasuje. Wydaje mi się że włosy są białe ale mogę się mylić.

crashwin

Gdyby tobyła ppwer girl to by miała biały strój i wielkie... Cycki ;)

LordVader345

Dlatego mi nie pasuje :D Nie potrafię rozpoznać tej postaci. Najwidoczniej jej wcześniej nie widziałem.

crashwin

Sprawdż sobie w internecie dziewczynt z justice league.
Ale może to też być Wonder-Girl

ocenił(a) film na 6
mareczekp2

No fajnie gdyby była Sokolica w bajce z 2001r wymiata:D

ocenił(a) film na 1
Eph

Już nawet zapomniałem że pisałem tego posta, trochę minęło :D. Dalej nic nie ma o Sokolicy więc póki co wiemy jedno: nie pojawi się w filmowym uniwersum. Na razie. Jeśli chodzi o stroje to póki co się zgadza. Do tego czasu wiadomo już że będzie Cyborg, jego obecność jest potwierdzona. To samo Aquaman i Latarnia. Mamy całą ekipę z linku który podał nam barry4500. Nie wiem tylko co z Marsjaninem. Jestem niemal pewien że gdzieśw necie czytałem jakiś artykuł o jego pojawieniu się w filmach, ale wciąż nie jestem pewien. Mam na niego wielkie nadzieję, bo to z kolei mój ulubiony męski bohater z bajki. Chociaż znając Snydera rozwali tym filmem system. To jeden z niewielu reżyserów w którym zawsze pokładam wielkie nadzieję i prawie nigdy się nie zawodzę :)

mareczekp2

Cyborg zastępuje Marsjanina.Wątpie więc czy pojawi się w filmach,może jak filmowe uniwersum DC się rozwinie i będzie udane,wtedy jest szansa.

mareczekp2

O lol właśnie wlazłem na to forum, by o to samo zapytać. Lubiłem ją w serialu. :D

mareczekp2

Flash ,Shazam i Green latern jeszcze i będzie dobrze :)

ocenił(a) film na 1
scorpion6

Flash i Green Lantern na pewno będą, nie wiadomo czy już w Lidze czy tylko gościnnie, ale obaj dostali swoje własne filmy. Latarnia dopiero po 2 części Ligi. S=Kim jest Shazam niestety nie wiem, ale też ma swój własny film :)

mareczekp2

Shazam to nowa nazwa Kapitana Marvela ten co ciska piorunami podobnierz to moc dostał od Bogów Greckich http://youtu.be/lvhqWttr6aY

mareczekp2

Ja osobiście liczę na jej udział w kolejnych filmach ....

ocenił(a) film na 1
wort801

Mam nadzieję że po tej pierwszej fazie filmów zwiększą skład Ligi. Ale póki co ostatni jest zapowiedziany na 2020 rok, więc jeszcze trochę sobie poczekamy.

mareczekp2

No niestety ale myślę że warto ...

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

Puki co nie ma wzmianki o Hawkgirl. Poza tym Hawkman jest ważniejszą postacią od Hawkgirl.