PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 847 tys. ocen
8,1 10 1 846675
8,1 80 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

LEON ZAWODOWIEC 2

ocenił(a) film na 10

a co powiecie na leona 2???1 jest poprostu kultowa a zakonczenie w nim podsumowywuje niemal wszystko, mala dziewkczynka zakohana w platnym mordercy...mimo ze film jest genialny to dzieki takiemu zakonczeniu jest tak popularny...pomyslmy logicznie, gdyby po wybuchu leona sie film skonczyl to nasz doczucie pewnie bylo by "spoko film" a zakonczenie i piosenka robia swoje...niemam pojecia dlaczego nienakreco 2 czesci?przeciez mozna kontynuowac losy matyldy jak juz ma np. 20 lat i jest platnym morderco...i ja proponowalbym tak samo zakonczenie zrobic zeby tak samo oddala zycie za jakies dziecko...bylby to dobry pretekst do 3 czesci...tak pozatym jak chce ktos o tym pogadac to gg.1947073

ocenił(a) film na 10
miechnik

Wedlug mnie to zly pomysl,film jest swietny a dobrze wiemy co robia kolejne czesci filmow.Poprostu 2 mogla by byc gorsza od 1(choc niewatpie w aktorstwo Natalie ) a po co psuc taka niesamowita historie,chocia z drugej strony jakby juz chcieli robic dwojke to trzya kciuki

ocenił(a) film na 10
biedron99

ale chyba niechco...sproboje napisac do rezysera zeby pomyslal nad dwojko...pewnie i tak mail nietrafi do niego tylko do kogos innego i zostanie olany ale chociaz wysle:P...poreszto film ma okazje jak zaden inny zdobyc duzo ogladalnosc...chodzby nawet byl do bani:/ w co watpie...pozatym chyba kazdego z nas ciekawio dalsze losy matyldy...mnie to ciekawi bardziej niz inne filmy zapowiadajace kolejno czesc jak np. matrix...

miechnik

mówię "nie" sequelowi leona
<komentarz za krótki>

nie_mam_pojecia

Jeżeli Leon zginąl to po co robić drugą część!!??

ocenił(a) film na 10
Travis88

Leon musiałby zmartwychwstać..bo nie wyobrażam sobie "Leona" bez Leona.

Leith

dokładnie :DD a poza tym nie sądze by druga część mogła dorównywać pierwszej... lepszy jest niedosyt niż przesyt

miechnik

druga czesc mogła by miec tytuł "Matylda - The Amateur"

ocenił(a) film na 10
miechnik

i może to dziecko które uratowałaby Matylda znowu oddałoby życie za jakies jeszcze inne dziecko i tak w kółto. Mi osobiscie I cz wystarczy bo jest nejlepsza i lepszej nie będzie!!!!!

miechnik

Druga część Leona to wyjątkowo nietrafiony pomysł - dobre filmy mają to do siebie, że nie dokręca się na siłę kolejnych części (jak trylogia to trylogia, jak jeden to jeden). Końcówka ma swoją wymowę, dalszej historii Matyldy można się tylko domyślać - i tak jest dobrze. A zrobienie z Leona telenoweli byłoby najgorszym pomysłem od czasów Hei Mao II...

ocenił(a) film na 10
miechnik

Pomysł ciekawy, tym bardziej że Luc Beson wyreżyserował jedynkę i jakby kręcono dwójke to by się zgodził na reżyserię. Minusem jest to że Natalie Portman no zgodziła by się, ale nie wyobrażam sobie ją jako morderce, poza tym na kim miała by się zemścić?

miechnik

taaaa pewnie najlepiej od razu zrobic z tego serial!!!!!!

twiggy_6

słyszałem w wywiadzie z Luc Besson że jest taka możliwość,zrobienia Prequel opowiadająca o wydarzeniach wcześniejszych niż opisane w pierwowzorze