PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 239 tys. ocen
6,1 10 1 239124
4,0 71 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Na podstawie zwiastuna, który wyciekł do sieci jakiś czas temu, z czystym sumieniem i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że wizerunek Jokera z "Suicide Squad" to jest/będzie niewątpliwe opus magnum całego filmowego uniwersum DC Comics, a już na pewno będzie to najlepszy Joker ze wszystkich jego filmowych inkarnacji.
Jestem pod ogromnym wrażeniem charakteryzacji, szykuje się wielkie widowisko z rewelacyjnie rozpisanymi rolami. To, co miałem okazję zobaczyć na tym kiepskiej jakości zwiastuna sprawiło, że opadła mi szczęka. Teraz czekam na materiał w HD.
Rok 2016 będzie należał do DC.

Mahone93

Będzie też Civil War i Apocalypse i Deadpool i Gambit i Strange

Mahone93

Jak usłyszałem, że Jared Leto będzie nowym Jokerem to wydawało mi się, że ten aktor nie nadaje się do tej roli.
Po obejrzeniu tego trailera mogę spokojnie powiedzieć, że jest to najbardziej zaje**sty Joker w historii.
Joker na koniec trailera z tym tekstem to po prostu mistrzostwo.
Nie mogę się doczekać filmu. A na dodatek w Suicide Squad możemy być świadkami "zabójstwa" (chociaż tak naprawdę tylko tortur) Jasona Todda. Uśmiech Jokera na koniec wygrał wszystko. Teraz pozostaje nam już tylko czekać.

Mathixxd

Ja wiedziałem, że Leto sobie poradzi, od samego początku byłem dobrej myśli. Ale dopiero to co zobaczyłem utwierdziło mnie w przekonaniu, że Jared jest po prostu filmową bestią, aktorskim kameleonem.

Mahone93

Patrząc na wszystkie filmowe Jokery to najprawdopodobniej ten od Jared'a będzie tym najbardziej powalonym psychicznie.

Mathixxd

Dokładnie - w przeciwieństwie do poprzedników - tego można się autentycznie bać... kompletny obłęd w oczach, ale w takim demonicznym wydaniu (poprzedni raczej pajacowali).

Mahone93

Patrząc na to co Leto zrobił ze swoimi postaciami w poprzednich filmach możemy być pewni że to będzie najlepszy Joker w historii.

Mathixxd

Na podstawie kilku sekund z trailera, aż takie śmiałe tezy? Może przyznajmy już Złoty Glob i Oscara.

ocenił(a) film na 6
lov69

Może jestem dziwna, ale nie czaję trochę tej straszliwej podjarki Jokerem i Harley. Tzn, jeszcze tak naprawdę nie wiadomo jak to będzie wyglądać finalnie, a już ludzie w taką ekstazę wpadają po zobaczeniu ledwo kilku sekund i jacy to rewelacyjni nie będą.

ocenił(a) film na 6
Tortuga033

I chyba jestem jedyna, której nie bardzo podoba się wygląd Harley. Tak wiem, że w tych New 52 tak wygląda, ale niemniej nie podoba mi się. Wygląda jak tirówka :x Wiem że nie mogli jej ubrać klasycznie, bo by znowu wyszło kiczowato, ale....poza tym po tym trailerze mam wrażenie (mam nadzieję że mylne), że nie będzie ona tak radosną postacią. Nie czytam komiksów, ale słyszałam że podobno w serii Suicde Squad jest taką latawicą i się obawiam czy w tym filmie nie będzie przedstawiona na zasadzie "ładna dupa, która ma być głównie ładna" niż taka klasyczna Harley.

Mathixxd

Apropo zabicia Jasona Todda przez Jokera, ostatnio pojawiają się plotki, że Joker to Jason Todd. A mianowicie wskrzeszony, już po tym jak Batman zabił oryginalnego Jokera (w komiksie Dark Knight Returns, na którym oparty jest film Batman v Superman: Dawn of Justice, Batman zabija Jokera, między innymi w zemście za zabicie Jasona). Po tym jak Ras'Al Ghul wskrzesił Jasona, bo był winny Batmanowi przysługę, Jason oszalał i stał się Red Hood'em, możliwe, że w filmach oszaleje do tego stopnia, że przyjmie tożsamość osoby, która go zamordowała.

barry5800

Słyszałem o tym i fajnie byłoby to zobaczyć na dużym ekranie.

ocenił(a) film na 5
Mahone93

Margot Robbie w roli Harley Quinn też powinna być rewelacyjna. :v

DomingosCFC

To prawda. Dwie rewelacyjne postaci, skradły ten zwiastun.

Mahone93

Leto moze przebic Ledgera... zajebiscie to wyglada na trailerze.

Freddie

Co dokładnie?

lov69

głos charakteryzacja no i mimika Leto ;)

ocenił(a) film na 3
Freddie

czyli tylko ja mam wrażenie, że Leto jako Joker naśladuje sposób mówienia Ledgerowego Jokera

Kasiek_haz

ja też mam podobne wrażenie.... Sposób mówienia Ledgera jak nic, śmiech też jest podobny....

ocenił(a) film na 6
Kasiek_haz

Nie wiem cze naśladuje czy nie, ale brzmi podobnie.

ocenił(a) film na 4
Kasiek_haz

Nie tylko

ocenił(a) film na 5
Freddie

wygląda jak gość z Prodigy ... nie wygląda jak joker :)

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Cos w tym jest, Mieszko :)

ocenił(a) film na 4
mieszkoxxx

Dokładnie. Na myśl jak wielu innym pewnie przyszedł Marilyn Manson. I co on ma na zębach? Myślę, że będzie trochę zrzynki od Ledgera. Poza tym wygląda bardziej jak jakiś punk - przygłup - pomagier Jokera niż on sam. Nie wiem co budzącego przerażenie zobaczyli niektórzy w końcowej scenie zwiastunu

Mahone93

Bardzo odważne słowa: " już na pewno będzie to najlepszy Joker". Pamiętajmy że Heath Ledger dostał za swoja rolę w Mrocznym Rycerzu Oscara i to w dodatku ( co rzadko się zdarza) pośmiertnego. Ja szczerze mówiąc jestem zaskoczony nowym wcieleniem Jareda Letho. Wyglada dość inponujaco jedynie razi mnie jego brak nakrycia. Jestem przyzwyczajony do fioletowo-zielonego płaszcza, marynarki, kamizelki i koszuli które stały się wręcz atrybutami Jokera, dlatego uważam ta klatę za bardzo odważny krok. Czy do przodu, zobaczymy w 2016.

TakNapewno

Leto, Leto, Leto... Po prostu Leto, bez udziwnień.

ocenił(a) film na 6
TakNapewno

To była tylko jedna scena, Joker pewno założy swój tradycyjny ubiór :)

O ile Harley Quinn czy Apocalypse też wyglądają w filmie zupełnie inaczej niż w komiksach, to jest to uzasadnione, bo inaczej wyszłoby to zbyt kiczowato, to jednak fioletowy płaszcz Jokera oraz zielone włosy są jego ikoną i nie należy tego zmieniać.

Zwłaszcza, że Leto pasuje najlepiej fizycznie do roli Jokera, który o ile pamiętam, był chudy i wysoki. Nicholson i Ledger mieli trochę bardziej "okrągłe" sylwetki, że się tak wyrażę.

TakNapewno

W 2:14 https://www.youtube.com/watch?v=PLLQK9la6Go
Widać ubranego Jokera. Ja nie wiem jak ludzie oglądają te trailery, że takich rzeczy nie widzą...

TakNapewno

Przepraszam, słabo sprecyzowałem swój komentarz (śpieszyłem się troszkę). Oczywiście nie miałem na myśli Leto grającego w całym filmie bez płaszcza. Po prostu samo ukazanie go nawet przez sekundę topless odbiega od wcześniejszych adaptacji. Nie ma też nic przeciwko Jared'owi w tej roli, przeciwnie kibicuję mu bardzo mocno i wiem że ma on ogromny potencjał i doświadczenie. Piszę tylko i wspominam że ma bardzo ale to bardzo wysoko podniesiona poprzeczkę i proszę o nie rzucenie pochopnych wniosków wyniesionych z krótkiego sneak peek'a. Dzięki

TakNapewno

Każdy reżyser ma swoją estetykę, wrażliwość, swoją wizję. Tak samo jak każdy aktor wcielający się w rolę Jokera grał ją na swój sposób. Każda dotychczasowa inkarnacja tej postaci była rewelacyjna - Nicholson był bardziej teatralny, Ledger bardziej ludzki, a wersja Leto będzie socjopatyczna. Tak myślę.

ocenił(a) film na 4
Mahone93

Każdy swoją dlatego Leto tak z Ledgera czerpie co?

ocenił(a) film na 6
Dealric

nie czerpie, Jared od samego początku mówił, że nie będzie się wzorował na Jokerach swoich poprzedników, chce uniknąć porównań, a inspirację do roli będzie czerpał jedynie z komiksów

ocenił(a) film na 4
little_emm

To co mówi a to co robi to dwie różne sprawy.
Trzeba mieć własny mózg i używać go przy oglądaniu ;)

ocenił(a) film na 6
Dealric

przy oglądaniu? jeszcze nic nie obejrzeliśmy

ocenił(a) film na 4
little_emm

użyj mózgu...

ocenił(a) film na 6
Dealric

hahahah, to, że nie oceniam filmu po trailerze to znaczy że nie używam mózgu? ok xd więc według mojego nieużywanego mózgu, w ciągu tych kilku sekund jokera w trailerze można zauważyć gołą klatę z tatuażami, czy obłęd w oczach, a nie podobieństwo w interpretacji tej postaci. ok, śmiech jest podobny, tak, ale co z tego? to nie znaczy, że leto wzorował się na ledgerze, takie wnioski to przesada, przyjdzie na nie czas po premierze filmu.

ocenił(a) film na 4
little_emm

Widze mozg dalej wylaczony...
Raz mamy pewien material nabktorym mozna sie oprzec co jest bardziej wiarygodne niz slowo aktora.
Dwa nie chodzi o ubior, ale widze subtelniejsze sprawy sa ponad twohe pojmowanie.
Oczywiscie, ze obecne wnioski zostana zweryfikowane, a obecne moje stwierdzenie nie oznacza, ze tak bedzie w calym filmie. Co nie zmienia faktu, ze nie tylko ja ta inspiracje slysze.

ocenił(a) film na 6
Dealric

właśnie o tym mówię! na razie masz kilka sekund a nie materiał na którym możesz się oprzeć lol czytaj ze zrozumieniem

ocenił(a) film na 6
Dealric

co to za subtelniejsze sprawy, które dostrzegasz w tym zacnym trailerze, których nie widzę?

little_emm

Daj spokój. Jak on wchodzi na jakiekolwiek forum to tylko on ma rację bo tylko on ma mózg. Nie nakręcaj go bo już zaczyna świrować i obrażać. Napisz mu że sie z nim zgadzasz i zakończ bo to nie ma sensu. Najlepiej:
"tak Mistrzu masz racje. Prowadź mnie głupiego przez odmęty kina, którego nie pojmuje tak jak ty"

ocenił(a) film na 6
ant887

bawią mnie tacy ludzie i rozmowy z nimi, tylko szkoda że mistrz nie umie uzasadnić swojego zdania, rozmowa byłaby ciekawsza

Mahone93

Po zobaczeniu zwiastuna na pewno wiele osób zmieni zdanie. I jak na początku 80 proc było przeciw Jaredowi tak teraz 80 proc będzie za, bo albo większość nie widziała jego wcześniejszych ról i tak narzekała, albo boi się zmian. Gdyby Joker nie zmieniał w każdym filmie swojego wizerunku i każdy z aktorów nie wprowadzałby czegoś nowego od siebie to Joker wyglądałby cały czas jak w pierwszym filmie. Nie mieli byśmy okazji podziwiać kreacji Ledger'a chociażby. Wiadomo, że wszystkim się nie spodoba, ale będą ludzie, którzy Jaredowego Jokera będą wielbić. Będą tacy, którzy nadal wiernie będą kochać Nicholsona. Tak samo jest z wcieleniami Batmana. Ja od samego początku czekałam na SS właśnie dla Leto i po zwiastunie jeszcze niewiele mogę powiedzieć, ale nie rozumiem tego negatywnego nastawienia większości, gdy dowiedzieliśmy się, że Jokerem będzie Leto, a później wyciekły zdjęcia.

Bloodshake

Nie no, bez przesady. Na Leto nie było jakiegoś wielkiego hejtu, raczej 50-50. Gorzej z Afflekiem - tego zgnoiło z 90%...

ocenił(a) film na 2
Mahone93

Po obejrzeniu zwiastuna z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że Jared Leto jako Joker SSIE PAŁE. Ale to tylko zwiastun więc wszystko się jeszcze okaże.

Mahone93

Ta mordeczka będzie się śnić po nocach. Haha. xd

Mahone93

Po trailerze nie można ocenić filmu.
Nadmierna ekscytacja skutkuje tym, że potem wielu "nakreconych" odbiorców zawiedzie się filmem.
Ja na film czekam ale bez przesady.

Może odrazu nominacja do Oskara za najlepsza rolę?
To jest tylko trailer.
Czekam na premierę filmu, dopiero potem można oceniać.

Nazylexx

Nigdy początkowa ekscytacja zwiastunem nie zamieniła się u mnie w rozczarowanie filmem. Może dlatego, że ja wszystko odbieram przede wszystkim emocjonalnie. Cała reszta schodzi na dalszy plan. A ten zwiastun jest dla mnie bardzo emocjonalny, i mimo, że Joker pojawia się w nim na dosłownie parę sekund, jestem przekonany, że skradnie ten film. I o ile wcześniejsze kreacje Nicholsona czy Ledgera były genialne, śmiem twierdzić, że Leto wcale nie będzie gorszy.

użytkownik usunięty
Mahone93

Obejrze ten szit tylko dla JOKERA

Mahone93

Z tym "najlepszym" Jokerem to bym jeszcze poczekał do premiery filmu. Leto jest świetnym aktorem, ale to tylko trailer. Niech zagra przynajmniej na takim samym poziomie jak Ledger, to otrzyma ode mnie owacje na stojąco.

Mahone93

mnie osobiście ten Leto jako Joker nie przekonuje. Na plus śmiech i głos ale bardzo drażnią mnie tatuaże i paradowanie topless, jak jakiś nastoletni synalek zbyt bogatych rodziców. Poza tym ja cały czas widzę tutaj Jareda a nie Jokera pomimo charakteryzacji i nie wydaje mi się że przebije on Jokera Ledgerowskiego

ocenił(a) film na 4
Mahone93

Niezły jasnowidz z ciebie. Po 3 minutach filmu stwierdzasz nie tylko jaki będzie film, ale jaki będzie w porównaniu do filmów o których nawet nic nie wiesz.
A jeszcze lepsze jest stwierdzenie po 3 linijkach tekstu, że Leto pobije legendy...