PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 170 tys. ocen
7,5 10 1 170202
7,0 47 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

Wpierw musze powiedzieć że film jest świetny. Nie wiem czy ktośzauważył podobieńsatwo w tych dwóch postaciach. A chodzi o specyficzny chód i ruchy dłońmi.

ocenił(a) film na 10
BraVe

Ja zauważyłam. Właśnie niedawno byłam na 2 Piratów i od razu skojarzyłam...Depp chyba stworzył Jacka jako postać o podobnym charakterze do Duka, tyle, że kapitan Jack jest bardziej dumny. No i ma więcej włosów:-)

ocenił(a) film na 10
psiaram4

Zapomniałam dodać, że podobieństwo tych postaci może też polegać na tym: Duke- za dużo dragów, Jack- za dużo rumu. Stąd podobne ruchy i miny.

BraVe

niooom ,tez to zauwazylam:) film extra <za krótki>

ocenił(a) film na 10
madzia06

zdecydowanie wole postac Raul'a Duke'a, ale Jack Sparrow oczywiscie niezły;)

ocenił(a) film na 10
madzia06

Ten film nie mogl byc dluzszy,ze wzgledu na swoja specyficzna forme. Jest świetny, jednak nie wyobrazam sobie ogladania go w calosci gdyby trwal np 3 godziny;}Troche meczace.

ocenił(a) film na 8
Bluee

hm... interesujace to co mowicie,ale trochę mnie to niepokoi, bo wynika z tego ze wszystkie te role takich lekkko spacoznych kolesi Depp gra ..ta sama techniką -u Burtona w Charlim i Fabryce czekolady tez to zauwazylam miny gesty identyczne jak u Sparrowa...

ocenił(a) film na 10
maga89

raoul duke i jack sparrow sa podobni nie do konca oczywiscie, a w czarlim gral zupelnie inaczej nie ma porownania do tych 2 postaci...

ocenił(a) film na 8
mil_2

o Raoulu sie nie wypowiadam bo jeszcze filmu nie widziałam ;) ale Willy Wonka miał momentami podobne gesty i miny do Sparrowa, może nei było ich duzo ale były

ocenił(a) film na 9
maga89

Gesty Duke'a byly nieco bardziej.. nerwowe i gwaltowne. Sparrow poruszal sie plynniej :) Dobrze, ze ogladalam "Las Vegas Parano" z lektorem, bo nie moglam oderwac oczu od Depp'a, on jest niemozliwy ;) Nie przeszkadzalo mi nawet, ze go bezlitosnie seszpecili bo nie chodzilo mi o wyglad, ale o gre. :)

Astartte

To prawda. Jako Sparow ma płynne ruchy. Powiedziałbym nawet, że takie gejowskie ;] Duke ma gwałtowne ruchy, a czasem jak by nie mógł się ruszyc. Musiał testowac jakies dragi ;]

ocenił(a) film na 10
cannabinol

w kazdym razie depp stwoszyl 2 wspaniale kreacje, wiec nie ma sie co klocic. pozdrawiam.