PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 267 tys. ocen
7,9 10 1 266761
7,5 79 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Chciałem zapytać czy film lepiej obejrzeć z lektorem czy z napisami?

braklimitu

Moim zdaniem wszystkie filmy lepiej jest oglądać z napisami. Czy to satysfakcjonująca odpowiedź?

braklimitu

zgadzam się z Litawor, napisy zawsze są lepsze jak dla mnie.

ocenił(a) film na 8
braklimitu

Z lektorem, byleby na tyle głośnym, aby dobrze zagłuszał intonację oryginalnej ścieżki. Wówczas ma się największą szansę, aby nie uchwycić tej cześć gry aktorskiej. Zatem - wybierz komputerowego.

ocenił(a) film na 9
braklimitu

Umiesz czytać?;) Napisy. Pamiętaj, że aktorzy grają też głosem. Nic tak nie psuje klimatu filmu jak lektor. No chyba, że to Rambo II na Polsacie. Tam ten lektor nawet pasuje.

ocenił(a) film na 9
braklimitu

lektor to zabójstwo tylko oryginał

ocenił(a) film na 7
braklimitu

rozwalają mnie takie pytania - koleś nie wie, czy woli oglądać filmy w oryginale czy z lektorem i myśli, że filmwebowa gawiedź mu powie, co lubi heheheh

zatracony

po prostu chce wiedzieć co lepsze i tyle

ocenił(a) film na 7
braklimitu

to co wolisz jest lepsze. dla ciebie.

użytkownik usunięty
zatracony

Dokładnie. Każdy co innego woli, więc też za bardzo nie rozumiem jaki jest sens zadawać takie pytania. Jak kogoś męczą napisy lub (w najgorszym wypadku) ma problem z czytaniem, to napisów nie powinien wybierać, ale wydaje mi się, że w każdym innym wypadku warto jednak oglądać z napisami. Lektor zwykle niszczy film, sporo mu odbiera jeśli chodzi o klimat. Dla mnie zawsze wersja z napisami będzie lepsza. Nie lubię jak mi ktoś burczy za uchem, wolę słuchać w oryginale, słyszeć wyraźnie głosy aktorów i wszystko inne.