PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619561}

Kula w łeb

Bullet to the Head
2012
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16152
4,9 11 krytyków
Kula w łeb
powrót do forum filmu Kula w łeb

A jak podobała się wam w tym filmie rola,oraz profesjonalna gra aktorska naszej rodaczki?Myślę że jest na dobrej drodze do zaistnienia w Hollywood jako....... nie wiem jako kto.A wy jak sądzicie wysoko zajdzie?

ocenił(a) film na 8
PictureMan

Joanna Pacuła, Izabella Scorupco, Alicja Bachleda-Curuś - myślisz, że Weronika zajdzie wyżej niż one?

karoman4

Jedynie na prawdę dobrą aktorką z nich to Joanna Pacuła. Alicja Bachleda-Curuś gdy by nie Farrell to by pewnie grała w jakiś tandetnych polskich serialach typu "Pierwsza miłość"...

prof_mateusz27

dokładnie...

ocenił(a) film na 8
prof_mateusz27

Masz rację.

ocenił(a) film na 5
prof_mateusz27

That's right.

użytkownik usunięty
karoman4

Pewnie nie. Szkoda że Iza się bardziej nie wybiła. No ale zagranie w Bondzie to wielki sukces.

ocenił(a) film na 6
PictureMan

Wera bardzo dobrze zagrała zdziwienie pod prysznicem. Super, super! A Curuś zaszła z Colinem, więc zaszła daleko...

Mloda_Sowa

właśnie to samo chciałam zapytać, gdzie zaszła Alicja oprócz wyra Colina?

ocenił(a) film na 6
aniaopole7

pewnie zaszła jeszcze do jego kuchni i tualety. :D

ocenił(a) film na 3
Mloda_Sowa

Zagrała w świetnym filmie "Handel", a potem w "Ondynie" Neila Jordana, autora "Wywiadu z wampirem" - to nie byle co!
A Weronika?
Fajnie, że się stara. No i należy być jej wdzięcznym za to, że promuje polską urodę.
Jest tu prześliczna i urocza po prostu.
I mówi!
Mówi ładnie po angielsku.

ocenił(a) film na 6
PictureMan

Ona robi karierę bo zna ortografię, przy czym rola dziwki z rosji mnie nie dziwi. Większość polaków w amerykańskim filmach to tajniacy albo dziwki z Rosji. Tak nas postrzegają.

skyman1991

tajniacy? tajniacy? no to proszę o listę

ocenił(a) film na 6
harkonen_mgla

na szybkości...salt...i salt 2 też bedzie...poszukaj sam, nie będę ci kładł info na tacy.

skyman1991

czyli nie potrafimy przyznać się do gafy?

ocenił(a) film na 6
harkonen_mgla

Masz gnojarzu :

Salt - szpieg
Salt 2 - szpieg
Trade - dziwka
Ścigany (dilerka narkotykwó)
SzczęścieDziękujęProszęWięcej - jak nas widzą amerykanie (alkoholicy, frajerzy, totalne średniowiecze)
Tinker, Tailor, Soldier, Spy szpieg....

Bylo jeszcze kilka ale nie pamiętam tytułów. Ogólnie jak są Polacy w filmach to albo z Rosji albo inne kraje wschodu. I jest szpiegiem, dziwką, sprzedawczykiem czasami dziwczyną agenta bonda (raz). Obejrzałem około 750 filmów więc więc o czym mówię.

skyman1991

robaczku nie masz pojęcia o czym piszesz. kilka tytułów z drugo i trzecioplanowym tłem ma być dowodem?
nie oczekuję od chłopczyka z podstawówki wiele; trochę inteligencji, szczyptę kultury, podstawową znajomość obsługi komputerowej klawiatury... a może to dla ciebie za dużo?

ocenił(a) film na 6
harkonen_mgla

yes...yes..

Tylko co ma to rzeczy czy trzecio or drugoplanowi ? Chciałeś/aś (nie chce mi się sprawdzać kim jesteś) tytuły to masz. Jest tego więcej...polacy głównie przedstawiani jako mafia rosyjska, dziwki, krętacze, cwaniaki. Obejrzyj więcej to zobaczysz....

...a może to dla Ciebie za dużo ? jak już się czepiamy słówek to Ciebie piszę się z dużej Nasz Ty Polaku od 7 boleści.

skyman1991

a) chciałem tytuły z określonej grupy - dostałem jeden (jeden!)

b) w życiu nie użyłem dużej litery w debacie z przedstawicielem szeroko pojętego chamstwa i nie użyje.

ocenił(a) film na 6
harkonen_mgla

"tajniacy? tajniacy? no to proszę o listę" ---- Faktycznie, w tym wszystko jest wyjaśnione, trzeba być mesjaszem, aby doszukać się w tym zdaniu pojęcia "tytuły z określonej grupy".

ocenił(a) film na 6
harkonen_mgla

Podałem 3 tytuły w sumie jak nie potrafisz liczyć.

Salt 1,2 oraz Tinker. Było jeszcze kilka tytułów ale nie pamiętam ich (polacy w roli ruskich szpiegi albo tajniaki, opcjonalnie zastępcy - tak nas traktują)

skyman1991

istotnie dwa tytuły, mój błąd - biję się w piersi

co do "Salt 2" to czy podobał się? porywająca akcja? zgrabne efekty specjalne? zrobiono z premiery wydarzenie medialne? recenzje były dobre? :)

skyman1991

Salt 2 jeszcze nie wyszło to skąd wiesz, że tam polak grał geniuszu.

ocenił(a) film na 3
skyman1991

polacy i ruscy zawsze w jednym worze
w stanach kojarzeni jesteśmy z azbestem i wyburzeniami
w niemczech plasujemy się za turkami
na całym świecie jesteśmy przedmiotem żartów
cóż, taki naród

ocenił(a) film na 4
fabio

Widzę że prawdziwy z Ciebie światowiec jeśli jacyś Polacy są przedmiotem żartów z uwagi na bycie Polakami to chyba tacy ja Ty . Mam trochę (może nie tak dużo jak Ty) doczynienia z obcokrajowcami , którzy nie mają interesu żeby mi kadzić a mimo to zawsze wypowiadają się o Polakach w samych superlatywach .Mam WARAZENIE że jesteś trochę zakompleksiony i dlatego jak usłyszysz żart o Polakach to bierzesz go do siebie, żartuje się z każdej narodowości trzeba mieć trochę dystansu do siebie i nauczyć się znosić dowcipy na swój temat bo inaczej można zakończyć w wariatkowie z manią prześladowczą.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
marwel1980

a w jakich to superlatywach wypowiadają się o Polakach?

ocenił(a) film na 4
fabio

ze "mamy super moce" i" ładnie pachniemy";) co to za debilne pytanie w takich w jakich się mówi o kimś kto na nie zasłużył ale faktycznie zawsze zaznaczali ze nie dotyczy to Ciebie bo wolą z Ciebie żartować

ocenił(a) film na 3
marwel1980

konkretnie jakie superlatywy?

ocenił(a) film na 4
fabio

Co ty jesteś jakiś upośledzony mam ci podać listę zalet , które widzą obcokrajowcy w Polakach proponuje wynieść naszą dyskusje z piaskownicy albo ją zakończyć

na razie

ocenił(a) film na 3
marwel1980

Wystarczy że wymienisz superlatywy w innym razie majaczysz...

ocenił(a) film na 4
fabio

dobra majacze masz racje idź pochwal się mamie

ocenił(a) film na 3
marwel1980

Nie przejmuj się.

ocenił(a) film na 7
fabio

45 lat żelaznej kurtyny zrobiło swoje

ocenił(a) film na 7
skyman1991

Serial Crime story- bezduszny administrator bloku
I stanie sie koniec- opętana wieśniaczka

skyman1991

Przyznaje ci rację. To prawda większość aktorek z Polski gra prostytutki a aktorzy rosyjskich szpiegów albo gangsterów z Rosji.

ocenił(a) film na 5
skyman1991

To nie chodzi o postrzeganie, ale o akcent, wykorzystują akcent "wschodnioeuropejski", gdy mają role tajniaków, dziwek-cudzoziemek, emigrantów.

ocenił(a) film na 5
skyman1991

Bardziej chodzi tu o akcent...

skyman1991

To prawda.

PictureMan

Nieźle się zdziwiłem jak ją zobaczyłem w filmie :D

CottonCrush

minute była na ekranie i wypowiedziała 3 zdania i do tego dziwkę zagrała ale szczyt kariery hahahaha no rola powalająca!!!

użytkownik usunięty
anubis2342

minutę jak minutę, dwa zdania i spojrzenie do tego, bardziej zastanawiające jest to że że ta 3 czy też 4 planowa rola/rólka zaskutkowała nazwiskiem W CZOŁÓWCE! Myślałem że co najmniej godzinę będzie na ekranie jak zobaczyłem jej nazwisko w obsadzie czołówki...

anubis2342

Ale coś musiałą zrobić skoro pojawiła się w czołówce w napisach. :D

PictureMan

ale też zagrała rolę to pożal się Boże...

ocenił(a) film na 6
killerek132

weronika to pokazała dosłownie dwa słowa przez kilka sekund i ot cała jej gra.

sylwek jak zwykle podtrzymał całość , jednak Sung Kang gorzej niż źle mogło tego pana w ogóle nie być w tej produkcji może by to lepiej dla całokształtu wyszło.

PictureMan

rola? to raczej statystowanie.

użytkownik usunięty
PictureMan

Raczej mała rólka, więc wiele chyba się nie da napisać.

użytkownik usunięty

Mała rólka w Hollywood`dzkim filmie, jest lepsza niz jakaś "mydlana" postać w mydlanym rodzimym serialu.
A , że to rola dziwki ... cóż, Sharon Stone to juz chyba "etatowa dziwka" Hollywood. Tylko inaczej się postrzega rolę dziwki zagraną przez hamerykńską gwiazdę a inaczej przez nasze rodaczki. Dziwne ....

użytkownik usunięty

Pisz do tych, którzy źle postrzegają tę rolę, bo ja nie napisałam, że mi coś przeszkadza.

ocenił(a) film na 6
PictureMan

DO WSZYSTKICH, NOTORYCZNYCH jak mniemam MALKONTENTÓW:
ujadacie, wieszacie psy na naszych aktorkach próbujących coś zrobić jak zwyczajni zaściankowi Polaczki, a jestem pewien, że każdy z was za najmniejszą rólkę w HOLLYWOODZIE (YES!), za parę dolców i możliwość pokazania się na ekranie, zagrałby każdą rólkę; czy to pedofila (modne) czy zjadacza kału.
Wyobraźcie sobie puste zazdrosne łby, że właśnie otrzymaliście oficjalnego e-maila (z lwem w nagłówku koniecznie) z taką propozycją np. z Metro-Goldwyn:Mayer.

ocenił(a) film na 5
Andreas0701

najlepsza jej rola, taka... prawdziwa